Ahojte. Hľadáme byt na kúpu. Našli sme pre nás dobrú ponuku mezonetoveho bytu. Prosím vás kto býva v mezonete, ako sa vám tam žije? Bojíme sa ze tie schody budú otravne. Hľadám niekoho kto mi povie na to názor, či je to v pohode alebo už by ste do toho nešli. Ďakujem vám za info 🙂
@lenkalili moja sestra s rodinou. Mezonet bol ich sen, je práveže super, že majú oddelenú dennú (dole) a nočnú (hore) časť, samozrejme wc na každom poschodi, hore 2 kupelne. To súkromie majú ako v dome. Schody ich zatiaľ neotravujú a napodiv ani ich deti, keď boli malinké, to nijako extra netahalo lozit po nich, keďže im to neprišlo zaujímavé (zato pre cudzie deti /batoľatá na návšteve sú tie schody ako magnet 😂🤷♀️). Mne sa ich byt veľmi páči. Ale je treba dodať, že majú veľkú terasu, využitý úložný priestor pod schodami a hore rovný strop, nie podkrovie, takze je to cele vzdušné a priestranné. Občas keď ukazujú mezonety v Novom bývaní tak to som z tej dispozície dosť zhrozená.. takze záleží …
Byvame tak uz 6 rokov. Vsetko ok, akurat suhlasim, ze wc je iba na poschodi a to je na nervy 😅
My mame dolu chodbicku, obyvacku s kuchynou a hore 2 izby a wc s kupelnou
zalezi ake ma usporiadanie ten byt. Schody su rovnako v domoch, takze na nervy nemusia ist.
Problem by som videla ak by naozaj bolo jedno wc a behalo by sa hore dole. To si neviem predstavit a duplom napr. teraz ked mna raz boli koleno, raz chrbat a kym sa rochodim tak by som sa pocikala :DDD rovnako pri uraze nejakom s napr. barlami (cisto teoreticky pisem), kupelna po schodoch je problem. Ale to su take specificke situacie 🙂
Dole chodbička, WC, kuchyňa s obývačkou, balkón. Hore 2x izba, kúpeľňa s WC a ešte šatník.
Ja zijem v mezonete od 2017. Schody ma neotravuju, hore nechodim casto, kedze dole mam pracovnu aj obyvacku. Hore len spim alebo idem do kupelne/WC ked je dole obsadene 🙂
Žili sme v mezonete 3 roky a mne to teda posledné chvíle už strašne vadilo. WC sme mali dole aj hore, no neraz som niečo zabudla, potrebovala a nonstop tými schodmi mi to šlo riadne na nervy. Tiež sme ho mali dosť otvorený a zhora sa strašne prášilo (umocňoval to k tomu domáci miláčik), no je to vec názoru, každému vyhovuje niečo iné 😊
Aj my sme zili v mezonete par rokov… mali sme oddelenu dennu/nocnu cast a 1 wc hore/1 dole, to bolo fajn… ked nam syn zacal stornozkovat po schodoch, moc sranda to nebola 🙈 my sme tam ale mali v lete ako v saune… nemohla som sa dockat, kedy sa odstahujeme…
Co moze byt ma tom zle ved to je mi ako v dome. Ja vyjdem po schodoch v dome xkrat denne.
Byvam v radovke, mame dole zachod, technicku, velku obyvackokuchynu a hore 3 izby a kupelnu s wc. Keby mam velky pozemok a nemam obmedzeny limit, tak by som si postavila bungalow, ale inak som spokojna... 98% casu travime dole, hore iba spime. kedze aj vacsina znamych ma takto riesene domy, tak mi to nepride vobec divne
Byvame v mezonete teraz prvy rok dolna cast pozostava s kuchyne a obyvacky s vacsim balkonom plus moja spalna satnik a kupelna so sprchovym kutom a wc. Hornu cas ma dcera velku izbu kupelnu s vanou 2 satniky a este jedna mensia izba ale zatial v nej nic nie je rozmyslam nad saunou alebo bude mat ine vyuzitie. V hornej casti je aj klima v lete tam je dost teplo cize je to nevyhnutnost byvame na 3 poschodi. Trochu ma rusia holuby ale uz som si zvykla 🙂 schody su v pohode ale keby som uz starsia tak mezonet urcite nie. Dcera sa raz odstahuje a pre mna bude zbytocne velky ten byt cize este par rokov posluzi a potom nejaky mensi kupim. Vyhodou je v hornej casti ze nepocujem susedov a fakt svaty pokoj zatial co som dole stale niekto nieco a trieskanie s dvermi nuz susedov si nevyberieme. 🤷♀️
@lenkalili schody su posledne co bude otravne 🙂 Zila som tam s priatelom a nikdy viac...teda v pripade ze hore je len spalna a ziadne ine miestnosti s dverami. To ste stale v 1 miestnosti akoby. Radim vam zvazit to 🙂 je to super pre 1 cloveka ale pre dvoch nech sa lubia hocijako je to po case cista ponorka ;)
@lenkalili ja by som už do.mezonety nešla ale.nie kvôli sebe. My s mužom máme.po 50 vladzeme veľa ale svokrovci sú 80 tnici a na horné poschodie skrátka nevyjdú aj keď je tam hostovska izba...toto sme podcenili a to schody ani nie sú strmé ale v istom veku schody sú schody...a ak by som si ja alebo muž zlámali.nohu..neviem neviem
A ako ma usporiadane miestnosti? Hore iba spalna? Alebo aj wc? Spala som 3dni u kamosky v mezonete a ked som sa musela vzdy teperit na wc po schodoch, uff 😀 nechcelo by sa mi 😀 ale ona bola spokojna, nemala deti v tej dobe, vela casu travila v praci, takze az tolko sa nenachodila