Ako riešiť našu kuchynskú linku?

monika185243
18. apr 2023

Ahojte žienky, potrebovala by som poradiť. Na dome budeme mať rohovú kuchynskú linku a nad linkou máme okno a tu nastáva problém, okno je jednokrídlové(šírka 127 cm). Ja som chcela presne pod okno umývadlo, len teraz premýšľam či potom okno vôbec celé otvorím. Ak ste tu niektoré čo máte takúto linku ako ste to riešili, posunúť radšej umývadlo inam alebo viac vysunúť pracovnú dosku dopredu? Ďakujem z odpovede. Foto pre predstavu.

kalifka
18. apr 2023

@monika185243 Vieš si dať aj batériu, ktorú vieš vyberať, mi takú máme ale nakoniec sme sa zmestili.

nelca84
18. apr 2023

@kalifka bateriu mozes dat do praveho rohu umyvadla, tak budes mat umyvadlo pod oknom a okno sa bude dat otvorit takmer uplne

nedielka
18. apr 2023

@monika185243 sklapacia batéria

kalifka
18. apr 2023

@nelca84 zle si označila 🙂 ja to mám v poriadku

nelca84
18. apr 2023

@kalifka jasne, prepac, autorku som chcela oznacit

simca06022011
18. apr 2023

Ja mam okno jednokridlove a za umyvadlom... nie je to problem, bateriu date tak, ze bude za rovno s "otvaranim okna", proste otvoris okno a bateria bude za nim.. netreba ti nic sklapacie ani ine.. odfotim ti, ak chces... vyzera to uplne v pohode, okno otvorim uplne, ja to mam v strede dokonca :DDD (umyvadlo)

galganka
18. apr 2023

...bacha, niekedy sklápacia batéria nepomôže. Tiež ešte pár cm trčí, u nás by sa aj s ňou okno nedalo otvoriť. Ak ho chceš naplno otvárať, skúste ju ozaj naplánovať do rohu. My máme síce dvojkrídlo okno, ale jednu stranu neotvárame naplno. Umyť sa dá, dalo by sa aj zvonku bez problémov, vyklopiť na vetračku sa dá.

katuskamala1
18. apr 2023

My tak mame ale dvojkridlove okno,linku mam vacsiu ako ty a teda i po bokoch. Neviem ako sa to tebe zmesti ale ja som pod okno dres nechcela z praktiskych dovodov : aby som si mohla posvietit ako umyvam riad a aby som nemala ocapane okno pripadne zaclonku. No a dalsia vec komplikovanejsie otvaranie okna.. tak mam teda pod oknom len cistu pracovnu plochu a je to uuuzasne ked nieco robim,zaroven mozem pozerat na krasny vyhlad.

simsalabim
18. apr 2023

Ja mam umyvadlo pod oknom, bateria je v rohu umyvadla a da sa v pohode otvorit - v lete je stale otvorene. ALE stale ho mam zaprskane, zacapkane... uz to ani neriesim. Kebyze to viem dopredu, nedalala by som to umyvadlo tam.

banalu
18. apr 2023

Ja mam tiez pod oknom, neotvorim ho uplne lebo bateria - nebola vtedy taka ako som chcela vyberacia. Na vetracku v pohode a uprimne, otvorit ho treba len ked sa umyva 2x do roka a to dam aj zvonku. Problem s prskanim vody nemam, ale ja tam umyvam len malo riadu, vsetko trepem do umyvacky. Velke plechy a hrnce davam aj 2x umyt za sebou ak to na 1x nejde 😂 + mam sirsiu linku ako je standard o 10 cm, takze je aj dalej. Inak to odporucam 👌 skrinky su standard, len bocnica a vrch je sirsi cize minimalny priplatok za maximalizaciu pracovneho miesta 👌

lukbe
18. apr 2023

@monika185243 taká by nepomohla?

monika185243
autor
18. apr 2023

@simca06022011 ak môžem poprosiť, za foto budem rada 😀

monika185243
autor
18. apr 2023

@simsalabim to my ani nenapadlo nejak že sa zaprská, ale ja tiež používam viacej umývačku...

simsalabim
18. apr 2023

@monika185243 no ved aj ja. Ale stale si niekto napusta vodu, umyva jablko, opkachne pohar a podobne.

monika185243
autor
18. apr 2023

@katuskamala1 no veď po celom dome máme dvojkrídlové, len v kuchyni nám projektant navrhol jednokrídlové a keď sme riešili okná nejak nám nenapadlo dať iné 😀 budem mať rohovú linku do L-ka, takže miesta bude dosť. Tiež som chcela jednu celú stranu nechať voľnú bez spotrebičov, aby som mala dosť miesta keď sa niečo robí...

monika185243
autor
18. apr 2023

@simsalabim to je tiež pravda, možno ho dám nakoniec na druhú stranu 😀

oli18
18. apr 2023

Dcera ma umyvadlo pod velkym oknom. Cez den je to v pohode, ale vecer mi chybalo osvetlenie umyvadla. Ziadalo by sa v tomto pripade svietidlo blizsie k oknu.

kitycat
18. apr 2023

Podla mna uplna blbost mat umyvadlo pod oknom. Von oknom pri umyvani pozerat nemozes, a zavadzia ti bateria a este musis aj vodu tahat dokolecka ako tak pozeram. Daj dkde na kraj a pod oknom maj peknu cistu pracovnu plochu

katuskamala1
18. apr 2023

@monika185243 taka velka plocha je fakt super napr ak pecies ci robis chlebicky atd.. este odporucam mysliet dokladne na zastrcky (lebo my sme museli dorabat)aby si si rozmyslela kde das napr kavovar,kde kanvicu,alebo aby ti dotiahol mixer na sporak ked budes chciet napr mixnut polievku na sporaku...

terry658
18. apr 2023

@monika185243 my to máme takto.na foto ešte nie j3 domontovaná batéria

simca06022011
18. apr 2023

Inak aj v kuchynskom štúdiu ti poradia raz dva... toto je úplne bežná vec ktorá sa rieši🙂 väčšinou sa to aj tak iba vyklápa.

monika185243
autor
18. apr 2023

@kitycat odpad je akurát pod oknom, ale začínam premýšľať že by som si tam radšej nechala čistú pracovnú dosku a šupla umývadlo a ostatné spotrebiče na druhú stranu, dostala som tu chrobáka do hlavy 😀

monika185243
autor
18. apr 2023

@katuskamala1 jasné, teraz mám na byte len taký kúsok pracovnej dosky a hneď vedľa je umývadlo a indukcia a to je horor... ďakujem za radu, určite budem myslieť 😀

hawana
18. apr 2023

@terry658 nerozmyslate dat umyvacku do roviny s rurou? Je to bomba nemusiet sa zohynat stale.

terry658
18. apr 2023

@hawana nie u nás vykladajú riady deti, tak všetko musí byť na dosah. Už tak máme pracovnú dosku vo výške 98 cm. Ak chcem aby deti v kuchyni aspoň trošku pomohli, tak umývačka musí byť dole.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terry658
18. apr 2023

@evamarek77 naše je trošku vľavo. Okno umývam úplne normálne. Nie je tam žiaden problém, dá sa otvoriť naplno. Dres mám ale riadne hlboký, takže okno sa nezašpliecha.

simca06022011
19. apr 2023

@evamarek77 ako všetky ostatné, nemám s tým problém.

simca06022011
19. apr 2023

Ak potrebuješ viac plochy, vieš si dat linku aj do U, aj s pultom, hocijako. Milión spôsobov je . Hlavne logistika medzi pracovnými miestami je dôležitá. Pracovne plochy musia byť medzi každým stanovistom. Ja napr nemám rada umyvadla/varenie v rohoch. Jednak keď tam stojím blbo sa tam robí, za druhé je okolo toho neporiadok dookola. Každý má nejaké priority predstavy. Tak ako niekto extra skriňu chce a iný špajzu :D co sa týka zásuviek voľných, rozmiestniť si ich treba po kuchyni, čo chceš mat dnes napravo, možno dáš naľavo o rok :D a pri indukcii mam vysúvacie zásuvky ( len ja ju mam na ostrove).

katuskamala1
19. apr 2023

@evamarek77 uplne v pohode,vytrepem sa na linku (mam tam cistu pracovnu plochu)a krasne umyjem.