Ahojte, máte tip, ako presťahovať psa z domu do bytu, nejaké reálne skúsenosti ?
Ahoj. Normalne, prestahujete najprv vsetko ostatne a vy a pes idete posledni! Ja mam fenku, ktora roky bola len vonku, dokonca sa nejaky cas zivila (lovila) sama a po chyteni a ostrihani mi ju doniesli do bytu. Nevedela vobec chodit po schodoch (ani 2-3schodiky nezvladala), bala sa vojst do vytahu…. A napriek tomu krasne pochopila, ze doma sa nespini. Za 8 rokov sa mi ani raz nevyspinila dnu. Pocuravala sa mi akurat v spanku po operacii, no po cca 2 tyzdnoch aj to prestalo. Krasne si zvykla, aj ked tie schody zvlada takym cudnym sposobom. 🤪😂 A je to ten najlepsi pes na svete!
Neboj sa, trosku sa mu povenujes a zvladnete to bez problemov! V byte nebude mat dovod tolko stekat a radim ti, nauc ho povel “na miesto” a tam (v pelechu) nech oddychuje.
Nenapisala si, ci bol psik aj v dome… Hru zohrava aj to, ci ste sa mu venovali, alebo bol len “samorast” v zahrade…🤔
Jáj, ja som to nepochopila 🙈
Prepáč.
no mne napr. štekanie vonku vadí ale nič s tým nespravím, hlavne keď šteká celá ulica, ja mám pocit že vonku psi viac štekajú ako v byte alebo v dome, majú menej dôvodov
Začala by som s tým, že vonku tiež pes by nemal štekať len tak ani keď to nie je v noci alebo celý deň 🤣 veľa laikov si to spája s tým, že tak pes "stráži" dom a záhradu ale je to úplná 💩. Žiaden vycvičený pes nebude obraňovať nikoho a nič pokiaľ nato nedostane priamy podnet ohrozenia. Tak ak toto je tvoj problém, že sa bojíš, že v byte bude štekať treba na tom pracovať najlepšie s odborníkom. Ani najlepší kynológ by nevedel poradiť cez internet, s výnimkou pseudo kynolóhov tí vedia všetko. 🤣 Ak sa bojíš neznámeho problému, ktorý môže nastať od ničenia interiéru, nový režim až po separačnú úzkosť to treba riešiť ak ten konkrétny problém nastane všeobecná prevencia až na postupné zvykenie nie je žiadna.
Akože ako ?
Pobalím a ideme.