Ako prať závesy?

19. júl 2022

Dievčatá, prosím vás. Ako mám nastaviť práčku, aby som z nej nevytiahla úplne pokrčené závesy a záclony? Už som zúfala. Ďakujem

viestta
19. júl 2022

Odstaviť zmykanie a nechať potom vodu odkvapkat

autor
19. júl 2022

@viestta ako úplne bez žmýkania? To som ani nevedela, že sa dá. Neviem si to predstaviť.

viestta
19. júl 2022

No dáš nulové otáčky. Moja práčka takú voľbu ma.

autor
19. júl 2022

@viestta a naozaj 🤩 akurát som to bola skontrolovať. Ako potom riešiš tú kvapkajúcu vodu? Nezaleje ti to podlahu?

simsalabim
19. júl 2022

Ja zaclony periem ako jemne pradlo, odstredim na 600 otackach a hned zavesim. Vahou sa narovnaju ako schnu.

viestta
19. júl 2022

Nechám postáť v práčke, preložím do vaničky, zavesím na balkón a nechám vodu odkvapkať do vaničky. Z práčky vodu vycerpam, mam aj takú možnosť, len vyčerpať vodu

viestta
19. júl 2022

@simsalabim ja mam jednu musí novú záclonu, ktoru gravitácia nevyzehli. Ak nechcem žehliť hektár záclony, tak ju nemôžem zmykat

lamonita
19. júl 2022

A nenarvi do práčky veľa naraz. Rozdel si to pranie.

simsalabim
19. júl 2022

@viestta no mna to naucila moja mama a zatial mi to na zaclony funguje. Je to len tenka umelina. Zavesy zehlit musim.

panelacikova
19. júl 2022

ja periem ako
@simsalabim akurát odstreďujem na 400, to úplne stačí, nekvapká. nemám 600, len 400 a 800.

cacianka
19. júl 2022

Krátko po začatí odstredovania vypni práčku, po odblokovaní zámku otvor a mokrý záves vyber. Hneď zaves a prípadne podloz napr.dekou a tu potom preplachaj 😉