Prosím máte niekto osvedčený spôsob ako odstrániť z oblečenia fľaky z rajčinovej polievky? Skúsila som zatiaľ len prírodnú klasiku sódu, citrón, žlčové mydlo, ale tie fľaky sú tuším ešte horšie.
Od rajčiny neviem ale tráva zíde keď škvrnu polejem alkoholom, nechám pôsobiť a operiem na 60 stupňov.
@zrn skus tento prasok..pisu ze namocit na noc a oprat. Nechaj to namocene zo 3 dni potom oprat. Nemiesaj ale farby ktore nechavas namocene. Mne sa to osvedcilo. Zisli mi skrvny po jedle a dokonca aj pupava- ta sice nie uplne ale vytiahlo flaky tak ze ich skoro nevidno a mozme to aspon nosit.
Ďakujem za tipy 🙂🙂🙂
@m14m nezlezie s tým aj farba? Sú to všetko farebné veci, tak mám trochu obavy. Z kuchynského obrusu som raz spravila batiku, ale nebol to tento Puer, myslím že to bolo niečo podobné od Sonnet.
@brita7777 toto žlčové som už skúsila, aj keď na iné fľaky je super, na toto nezabralo :(
@marica61 Vanish asi teda skočím kúpiť, ale keď už aj ten zlyhá, tak neviem čo potom 🤷🏻♀️
@zrn
Ak to nezaperies hned......nezide to.....mam pocit ze aj od melona takto.....ked nezaperiem hned.....tak am ten flak zostane.....postupnym pranim bledne....ale zostava mierne.
Ja pozuživam gel persil zeleny alebo kapsule ariel a vzdy mi.vypere vsetko
No vyzerá to, že to bude už zažrané, nestihla som to zaprať hneď (odležané veci zo škôlky ☹️). Idem ešte poskúšať a dám vedieť v prípade úspechu.
Takže išla som podľa odporúčaní a výsledok mám takýto:
- kys.citrónová - nepomohlo
- vanish - nula bodov
- perkarbonát - nechala som namočené pol dňa (zarobila som to s horúcou vodou), potom vyprala a zišlo to aspoň čiastočne, že to nebije do očí a stratí sa to vo vzore.