Ako odstránim pleseň z bytu?

16. sep 2022

Ahojte ako co najucinejsie odstrániť pleseň z bytu? Som už hotová... Každý rok sa v byte vracia cez zimu po stenách pri oknách pomaly už všade ... Savom to nemôžem čistiť pretože to extrémne smrdí a nemáme kam ísť na ten čas čo by to pôsobilo 😔😔

janetinka27
16. sep 2022

nam kedysi u nasich pomohlo zateplenie, zvnutra. vysekala sa napadnuta omietka. zateplili sme polystyrenom. na to omietka, farba. dovtedy tam boli cierne steny, uz sa plesen nikdy nevratila. bezne savo vraj ani nie je dobre, lebo (zadrziava vlhkost abo co, uz neviem). treba priamo na to pripravky. aj ked my sme doma pouzivali len savo, alebo savo proti plesniam. pripravok mozes nastriekat, ist von na prechadzku, nechat vetrat a potom sa vratit. proti plesni je ucinne spravne vetranie a kurenie.
ale ak je tam hlbsi problem - zatekajuca strecha a pod, nebude to asi take jednoduche vyriesit

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. sep 2022

@janetinka27
@zoro9836 ďakujem najväčší problém je ze toto je strašne stará bytovka ktorá sa vôbec nezatepluje v lete bolo fajn pretože tu nebola vôbec zima no akonáhle začalo byť chladno behom pár dní sa to ukázalo.. A ešte k tomu bývame aj pod strechou a tá pleseň ide vlastne od stien ktoré smeruju von čiže ako sú okna alebo ako by som to povedala

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laurar1
16. sep 2022

Ja som pouzila Biozor. Najprv nastrek, ten vobec nesmrdi, po par hodinach sme tam uz spali. Myslim, ze po dvoch hodinach by uz mal byt zaschnuty. A po 24 hodinach som davala nater tej istej znacky. Odvtedy sme plesne nemali, uvidim tuto zimu, ako to bude vyzerat.

autor
16. sep 2022

@athom a keď to zateplime z vnútra polystyrénom a sadrokartonom nemôže sa stať že to vyraší aj cez to?
By som najradšej kúpila aj dáky odvlhcovac no len aký

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. sep 2022

@athom ďakujem 🙏

roja01
16. sep 2022

Aj odvlhcovac pomoze, len nie ten lacny, ale silnejsi a ucinny. Preventivne kludne vystriekaj (a chod na 2 h von) savom proti plesnam, nic sa vam nestane. A potom zavolaj murara ci maliara, ktory bude ochotny cast omietky ci stierky zoskrabat a do novej dat pripravky proti plesni. Kazdy den niekolkokrat vetraj otvorenim protilahlych okien dokoran. V ziadnom pripade na vetranie nepouzivaj polohu okna na ventilacku.
Zisti, kto je spravcom budovy a zaujimaj sa o vonkajsie zateplenie a opravu strechy. Uz som videla, ze majitel bytu nechal z vonka zateplit cast svojho bytu na vladne naklady. Ak vsak v "najomnom" prispievate na fond oprav, mas narok, aby spravca urobil take opatrenia, ktore by ti pomohli. Vnutorne zateplenie sa odporuca az ako posledna moznost.

lucka_ke
16. sep 2022

tiež odporúčam Biozor, robila som minulý rok v lete - najskôr náter Biozorom, potom farbou s protiplesňovou prísadou, celú zimu sme mali pokoj tak dúfam, že to vydrží ešte... budúci rok by nám mali zatepľovať
okná máte vymenené za plastové?

evelyn246246
16. sep 2022

.. odporucam osekat omietku na "komplet... novy nater farbou proti plesni Mykostop (je biela).. ak je tam problem zatekania alebo zrazania... tak do vnutra zaizolovat najlepsie mineralnou vatou..

autor
16. sep 2022

@lucka_ke vyskúšam najskôr teda toto... Áno máme plastove

simca06022011
16. sep 2022

Savo lroti plesni a vydrzat, ist von... Vyvetra sa to za tu dobu urcite. Pouzivala som tonv byte. Treba kurit, kupid odvlhcovat, pripadne riesit termoviziu, pravdepodne tepelne mosty tam budu a preto vlhne. My sme takto byt v podstate zateplili cely dookola materialom (fakt si uz nroamatam nazov) presne na toto urcenym, ale museli sme vetrat, psropriepustna farba aj stierka musela byt ma stene a mali sme po probleme (nic protiplesnove netrebalo). Ale okna ako take v zime chytali plesen (ten ceresit som lotom používala) od vlhka. A to neumyjes, neutries, iba to treba odstranit. Najucinnejsie savom. Napr v dome s týmto problém nemám - ine okna, materiály...

anjelikdianka
16. sep 2022

My sme mali tiež problém s plesňom cez zimné obdobie keď sme sušili bielizeň dnu v izbe.Odkedy máme sušičku pleseň nemáme.A často vetrať.Keď sme odchádzali napr.na dve -tri hodiny von s detmi tak sme vždy otvorili všetky okná aby sa byt prevetral.Chneď ráno keď deti odišli do školy tiež všetky okná otvoriť a prevetrať.

ctrl
16. sep 2022

https://www.euronabycerny.com/sk/
Toto zaberie a plesen sa ti nebude opakovať . Je to bezchlorove.
chlorive prostriedky sice vybielia stenu , ale plesen sa uzatvorí vo vnútri muriva chlór na seba naviaže vodu a tým vlastne udržuje stále vlhkú stenu a pliesen sa opakuje a rozširuje ďalej.
Z týmto prostriedkom ju zlikvidujes a nesmrdí pozri si zlozenie.

ctrl
16. sep 2022

Na linku sa to zobrazia asi prášky tak takto ti posielam

autor
16. sep 2022

@ctrl ďakujem mocc🙏🙏🙏

autor
16. sep 2022

@anjelikdianka my vetrame práveže často a mame aj sušičku ale nepomaha

ctrl
16. sep 2022

Neni zač verím že pomoze mna jejich výrobky nesklamali práve naopak.