Ahojte baby, malý už spí vo velkej posteli a kupili sme tam nepremokavú plachtu takej kavovej farby. Keď bol chorý a spotil sa spravili sa na plachte take zeleno žlté fľaky ako take mapy. Nejde mi to ničím vyprat ani na 60stupnov ani s odstranivacom skvrn. Nemáte skúsenosť čím by to zišlo? Alebo to ten pot vytiahol farbu z plachty? Ďakujem
@moonlight1210 Veru aj my sme malibv postielke tak, že klasicku bavlnenu plachtu a pod tym ochrana a nikdy mi taketo flaky nespravilo. A teraz som skúsila na veľkú takto kúpiť a vidím, že to je asi len na škodu veru. Asi kúpim aj na veľkú takto klasiku dve vrstvy, lebo to vyzerá fakt hrozne..dakujem za radu 🙏😊
To bude asi naozaj tym, ze pot poskodil farbu. Mozno aj chemia z liekov vylucena v pote takto zreagovala s farbou plachty.
Ak si to prala na 60 stupnov, tak uz podla mna tomu aj tak nic dalsie nepomoze, lebo sa to zapralo.
Ja radsej davam plachtu normalnu, ale pod nu nepremokavu podlozku z jysku (mame vo vsetkych posteliach, uplne super pri akejkolvek nehode. Navyse na nasej manzelskej z dvoch matracov tu medzeru pekne prekryje a vytvori pocit jednoliateho matraca bez medzery. A kedze je navrchu akoby flanelova, plachta po nej neklze.).
Ked ju predperiem na najhorsich miestach v rukach s nejakym bielidlom (jelenie mydlo, vanish), hodim do namacania (len sol na namacanie a trosku bezneho prasku do prania) a potom na druhy den vyperiem na 30-40 stupnov, tak sa zatial vzdy pekne naspat vybielila, ani nedrzi zapach. Max ostali niektore velmi odolne flaky velmi jemnucko viditelne.
Ale musi sa prat iba ona sama na celom programe (davam bavlnu, teda cca 2 hod.), inak v sebe zachytava vyplavenu spinu z tych druhych veci. Ked sa perie kratsie, tak v nej ostanu take zašednuté flaky, kde do seba naspat zachyti spinu, co sa z nej vyplavila. Kedze ma jednu stranu pogumovanu a neprepusta cez seba vodu, potrebuje dokladne vyplachanie v pracke (treba ju hned znova oprat, ak sa to stane).
Takze toto je nevyhoda, ze to zdrzuje pri prani, ked sa kazdy kus perie sam ako kral.