Ako odhlučniť podlahu?

kalisto55
24. máj 2024

Prosím vás veľmi o radu. Akým (nie finančne ruinujucim) spôsobom odhlucnit podlahu? Máme extrémne citlivých susedov pod nami a malé dieťa 😭😭😭 je to vcelku náročná kombinácia. Rada by som našla nejaké riešenie ❤️ ďakujem za každú radu

cookie29
24. máj 2024

Koberec? Ale najlacnejšie by bolo vymeniť susedov 😇

viera
24. máj 2024

@kalisto55 S cim maju problem?…Tu pomoze jedine ze sa odstahujete alebo ich vystahovat🤣…

slovenka753
24. máj 2024

nad nami je rodina s 3 detmi. naozaj sa snazim byt tolerantna, ale ked hodinu hraju futbal na kockach z lega a do toho jazdili na skejborde (tak to znie) aj mne uz rupli nervy. a to sa povazujem za tolerantneho cloveka. menej to pocut z izby kde maju koberec ale jedinym riesenim je prosto nech sa dieta na nicom v dome nevozit a pod ...

kalisto55
autor
24. máj 2024

@slovenka753 ja to plne chápem a snažím sa preto nájsť riešenie. Malý sa na ničom nevozi doma, ani s loptou sa nemôže hrať. Reálne im ale vadí aj to ze chodí alebo pobehne a to nemám uplne ako na 100% odstrániť. Preto hľadám nejakú rozumnú cestu ako to vyriešiť.

kalisto55
autor
24. máj 2024

@cookie29 vadí im to aj v izbe kde mame koberec tak neviem ako ďalej. Preto hľadám niečo....neviem presne co. Ze napr ktorý typ koberca lepsie tlmí...

kalisto55
autor
24. máj 2024

@viera vadí im to aj v izbe kde mame koberec tak neviem ako ďalej. Preto hľadám niečo....neviem presne co. Ze napr ktorý typ koberca lepsie tlmí...

dada13288
24. máj 2024

@kalisto55 nepomoze nic, mame vyliatu podlahu nivelakom, vrstvu akustickej peny a laminat. Na to koberec 1cm hruby penovy lebo klasicke nemozeme mat. No vsetko pocut i tak. Najhorsie je to v detskej tam susedom vadi, ze sa deti hraju s autickom po koberci. Ked sa ucili chodit, tak mi tu bol v kuse zvonit, lebo dupotali a padali. Nebodaj, ze im daco z ruky spadne. Ked v noci chytia bolesti zubov alebo bruska tak mi tu trepe aj o 3 rano na radiator.
Ak je niekto pripad tak ho neznenis a hlavne u dochodcu ako je nas. Na chodbe ked ma stretol tak mi vynadal, ze v kuse varim smrady a mam zapnutu pracku v kuse. Kvoli nemu som tu mala aj socialku.
Uz sme aj volali policiu nanho, ze nas ohovara a zneprijemnuje zivot. Troska skrotil, len vypisuje sms domovnicke, ze zase sme hlucni. A nie velakrat sa nam stalo, ze nas videla domovnicka von s detmi a vtedy jej prisla sms, ze zase buchame ...

cookie29
24. máj 2024

@kalisto55 Bohuzial, na odhlucnenie sa dava vrstva pod podlahou, alebo si susedia odizoluju plafond... problem je ale aj v tom, ze zvuk nejde len cez podlahu samotnu, ale rezonancne sa siri aj cez steny atd... ono to celkovo zalezi od konstrukcie a pouzitych materialov... proste ked je viac bytov na poschodi, respektive viac domov na spolocnej doske, tak vibracie atd a echo idu jedna basen, tam Ti len jedna izolovana akcia nepomoze. Problem je ale aj v citlivosti susedov... poznam, my sme mali takych, co chodili spavat so sliepkami a nepacilo sa im, ze sme si vecer pustili spravy a vyzadovali, aby sme pouzivali sluchatka... asi tak

tramtada31
24. máj 2024

My mame odhlucnenu podlahu liaporom, ešte aj tlmiace parkety, ale teda suseda nám vysvetlila, že nás je dosť pocut. Ono sa ten hluk asi siri cez obvodové steny.

kiki68
24. máj 2024

@kalisto55 tam sa davaju vrstvy takej peny pod podlahu. To sa iba nalepi a na to polozi podlaha. Ale nemusi to mat velky efekt

madeincssr
24. máj 2024

@kalisto55 kedysi som v kobercovo-podlahovej predajni videl take velkoformatove (a snad 1 cm hrube) "tvarnice" zo zelenej lahuckej peny (ako keby pevnejsi hrubsi Mirelon), ktore mali po obvode "zamky" na vzajomne spajanie. Mozno skusit na mensej miestnosti to dat na celu plochu a na to celoplosny koberec, ci by to nepomohlo.

kiki68
24. máj 2024

@madeincssr to sa dava pod vsetky plavacky a lina 😉

madeincssr
24. máj 2024

@kiki68 nie nie. Neslo o metrazovy 2mm "Mirelon", ale zamkove velkoplosne (obdlznikove) tvarnice cca 1cm hrubky z pevnejsej peny.

monicatko20
24. máj 2024

Teda neviem.. ale asi by som sa nedávala ani do reči so susedmi, ktorým vadí to, že dieťa chodí 🫣 ako to je už cez..

letfenixa
24. máj 2024

Keď čítam takéto diskusie, tak si vždy poviem, že zlatí naši susedia!

foxanda
24. máj 2024

@letfenixa Ja keď čítam takéto diskusie, tak si poviem, chvalabohu, že sme v dome. 🙏

lucibb
24. máj 2024

Aj my mame male dieta,tiez ked trosku pobehne tak uz susedia vykrikuju z dola ze ten debil zase beha.alebo ked mu nieco spadne.uz sa im ani nezdravime,neviem ako by sa to im pacilo keby ich deti a vnucata niekto nazyval debilom.a to mame penove podlozky a koberce.