Veľmi pekne prosím pomôžte mi ako mám nastaviť tento pánt neviem si s tým dať rady.
Zvesila som dvere z pantov na skrini a teraz keď ich dám naspäť tak mi nesedia jedny sú vyššie jedny sú nižšie takže potrebujem to vyrovnať. Neviem ako si s tým dať rady lebo návody ktoré sú na pánty ktoré sú teraz v dnešnej dobe tak tam nemám toľko skrutiek aby som to vedela nastaviť.
Podla mna ti tam chyba jedna skrutka.
https://www.youtube.com/watch?v=yZZh4YQ4UdIDaju sa nastavit vo viacerych smeroch. Treba vzdy nastavovat oba pantu na danych dvierkach. Velkym skrutkovacom si povol tu velku skrutku pri vonkajsom okraji pantu. Potom cele dvierka (v otvorenej polohe) vies dat blizsie alebo dalej od skrinky - normalne posunutim (poklepkanim) celych dvierok od alebo ku skrinke. Potom jemne pritiahni tie velke skrutky.
Sirku a rovnomernost stredovej medzery medzi dvierkami (a zaroven rovnomerne licovanie okraja dvierok s bokom skrinky) nastavujes tou strednou malou skrutkou na oboch pantoch. Pohraj sa s tym, treba trpezlivost a da sa to pekne nastavit (pokial cela skrinka stoji rovno, je vo vodovahe).
Nakoniec dobre dotiahni tie velke skrutky.
Cele dvierka vacsinou sadaju (klesaju nadol), takze pri tom nastavovani je dobre v otvorenej polohe (pri jemne povolenych tych vacsich upevnovacich skrutkach) cele dvierka tlacit nahor a v tejto polohe upevnovacie skrutky pevne dotiahnut.
@giatoma ked ich budes vesat (najlepsie jeden drzi/polohuje dvere a druhy skrutkuje panty), podotahuj pre istotu aj tie hlinikove "zadky" pantov upevnene zvnutra skrine. Pri vesani dveri si celkom povol vsetky styri nastavovacie (tie male v strede) skrutky. Nastav dvere ako tak, aby pri zatvoreni nezapierali o vonkajsiu hranu skrine, ale nebola tam ani velka fuga. Zlahka dotiahni velke upevnovacie skrutky za sucasneho tlacenia (podlozenou nohou zospodu) celych dvierok nahor.
Nakoniec dosteluj tymi malymi skrutkami (v strede) rovnomerne licovanie/sparu dvier kolom dokola. Vzdy podla potreby nastavuj vsetky 4 panty.
@madeincssr Ďakunem veľmi pekne za rady 👍👍👍
@giatoma ja som tieto panty vyhodil a nahradil.
je to trosku piplacka, ale je to iny level.
Tou malou srubkou v strede posuvas dvierka dolava a doprava (ine nastavenie tam nie je). Ak das horny pant trosku doprava, a spodny dolava - tak ti to v konecnom dosledku dvihne lavy horny roh dvierok. Neviem ci som to spravne vysvetlil, ale v principe nevies tie dvierka dvihnut cele, ale ak jeden pant pritiahnes a druhy povolis, tak sa trosicku pootocia ze ich vies v strede zarovnat (ak mas 2).