Ako na mravce v domácnosti, keď máte malé dieťa?

alex2019
23. aug 2022

Ahojte, chcem sa spytat ci nemate nejaky tip ako sa zbavit mravcov v byte ked mate male dieta ktore stvornozkuje a vsetko si dava do ust. Mame tento problem prvy rok, podla mna idu od susedy, ktora ma na balkone kvety v crepnikoch, mame ich totiz len hore v 2 izbach a kupelni kde ziadne jedlo nenosime, dole v kuchyni/obyvacke nie su. Zacina ich byt celkom dost, uz sme z toho obaja nervozni, priatel by chcel dat take tie domceky, z ktorych si mravce odnesu tie gulicky do hniezda a tam pokapu. No len ja sa toho bojim, ze to proste bude dakde po zemi a rocny syn proste hocijaku omrvinku najde hned si ju dava do ust. Preto by ma zaujimalo, ci nie je nejaky nechemicky sposob ako sa ich zbavit resp nejaky pripravok, ktory je ok aj ked mate male dieta. Dakujem za rady.

paciko9
23. aug 2022

@alex2019 my sme toto riesili minule leto mala nemala este ani rok. Znama mi poradila celu skoricu poroskladat po byte a zabralo.

savoya
23. aug 2022

Dezinfekcia ozonom vsetok hmyz vyhubi.

joesvk
23. aug 2022

Položiť na linku, kde dieťa nedočiahne.

viestta
23. aug 2022

Na strážiť navnadove domčeky tam, kde sa dieťa nedostane.

alex2019
autor
23. aug 2022

@viestta tak jedine som uvazovala ze by sme to dali na balkon, kde ma suseda vedla tie kvety (je to sice pri detskej ale nikto na ten balkon nechodi), lebo mravce mame hlavne v kupelni a detskej izbe kde fakt neviem kam by som to dala.. plus ja mam taku paranoiu, ze tie mravce ved budu nosit tie gulicky z domceka a teda aby to nejak neroznosili po izbe.. ale tak uznavam, ze toto je mozno prehnane, len ozaj mladsi syn je schopny normalne smietky zo zeme jest..

alex2019
autor
23. aug 2022

@joesvk mame ich hlavne v detskej, pracovni a kupelni, nastastie v obyvacke a kuchyni zatial nie su, a nechcem si ani predstavit ake by to bolo keby sa sem dostali kde je jedlo..

alex2019
autor
23. aug 2022

@paciko9 asi to skusim, zajtra kupim, kdnes som zabudla, lebo fakt som uz zufala, mam pocit, ze je ich kazdym dnom viac a n echapem preco lebo ozaj v tych izbach ani nemaju co jest...este o octe som citala, ze ho nemaju radi.. plus v kupelke v rok'hu som nasla taku dierku kam chodia tak rozmyslam, ze to proste zatmelim, ci by aj to nepomohlo..

viestta
23. aug 2022

@alex2019 ziad e gicky tam nie sú. Je tam gél alebo tekutina. A vieš kúpiť aj s ekogickou prírodnou náplňou. Vola sa to mravci bufet. A áno, môžeš to poskrývať aj na balkóne.

alex2019
autor
23. aug 2022

@viestta aha, ok, ja som toto pouzila len raz a to je asi 8 rokov, vtedy to fungovalo co si pamatam, a neviem preco si tak pamatam, ze tam bolo cosi ako take mini gulicky.. no tak asi zajtra pojdeme do hornbachu daco kuknut 🙂

basska_b
23. aug 2022

Nam inak uz zo dvakrat pomohlo dat praskovy cukor premiesany s praskom do peciva. Riesenie za par centov a tie potvory to nanosia do hniezda a potom pokapu, trva to 2-3 dni. Hlavne na tie faraony to zabralo. Treba im to dat do cesty, ktorou obvykle chodia. Oni sa na to vrhnu, poslu posily, to je take nechutne, jak sa vyroja, ale treba vydrzat. Ked idu od susedy, tak niekam do rohu a rocnemu to treba nejako obstavat nabytkom na tu chvilku

luccija
25. aug 2022

@alex2019 vsade pod gaucom, za skrinou mame tie mravcie domceky

alex2019
autor
26. aug 2022

@basska_b tak mozno na ten balkon. toto sa mi celkom paci, netusila som, ze daco taketo by mohlo fungovat..

alex2019
autor
26. aug 2022

@luccija no asi to skusim cez vikend kupit, teraz ich je nejak menej akoby ale teda kazdy den ich vyzabijam dost vela.. a asi si netreba robit nadeje, ze by same od seba zmizli, hoci priznam sa, ze som troska dufala, ze suseda (nakolko su tie mravce podla mna z tych jej kvetinacov) ma ten isty problem, tak ze by to ona poriesila nejakou chemiou 🙂