Ahojte ako máte prosím rozmiestnenú kuchyňu a skrinky? Prvýkrát to riešim vôbec neviem na čo myslieť, budeme mat zrejeme 4m vstavané skrinky až po strop a potom už len spodné skrinky na stene pod oknom s umývadlom, umývačku, varnu dosku a pracovný priestor, ale nemám predstavu že kde aké skrinky, sufliky a pod.
Ďakujem za rady, fotky pre inšpiráciu potešia
Drez blízko varnej dosky, aby si nechodila cedit cestoviny na druhý koniec linky. Organizér na príbory tiež hneď po ruke. Veeeela suflikov, kam odložis všetko potrebné a občas aj nepotrebné a veeeela zásuviek na elektrinu. Umývačku mám od drezom, kde je odkvapkavac.
Fotky pridavat nechcem.
Ake hodim ti sem taky svoj lajcky nacrt mojej kuchyne/baby nesmejte sa 😅,nie som moc nadana ..😆/
Ale mozno sa v tom vyznas...
Mam kuchynu robenu na mieru,sama som si ju takto nakreslila.
Je z 2 casti.
Cast do U
Hore :
len skrinky-rohove, nie su predelene dvojitymi dvierkami. Ale tak,aby bola cela polica dostupna.
V strede dvierka presklene,na stene ,kde su "dvere" /nemam tam ziadne,len zarubne,je to prechod do jedalne./
mam potom velku otvorenu policu,kde mam chlebnik,dzbany,varechy..
Vysuvny digestor
Nad varnou doskou
Dolu:
Pri balkonovych dverach je skrinka na triedeny odpad/papier,sklo,kov,plast/,
pod varnou doskou i vitrinami mam vzdy jednu plytku zasuvku na pribory a pod.,
a po 2 hlboke zasuvky na vselico...
Inak len skrinky.rohove maju dvierka delene na 2 casti,pre lepsiu manipulaciu
Cast do L
Vrch
su len skrinky,
nad drezom presklene,pod skrinkami policka
V rohu tiez otvorena policka
Potom je skrinka nad mikrovlnkou,aj nad chladnickou
Spodok:
Dvojity drez s odkvapkavacou plochou!
Dost som on bojovala,ale ja som iny nechcela.
Umyvacka,skrinka pod drezom,
Vedla uzka vysuvna skrinka/taky ten mrezkovy vysuvaci regal/
Mikrovlnka,pod nou rura,pod nou na zemi skrinka
Vedla chladnicka s mraznickou.
Smetny kos mam zvlast,nechcela som zabudovany v linke
Kedze mame obrovsku spolocesku jedalen,v kuchyni nemam stol ani stolicky
Z kuchyne sa ide na velky balkon/pozdlz celej kuchyne i obyvacky/
V kute mam dlhy rebrovy radiator.
A pod vrchnymi skrinkami samozrejme osvetlenie
malo informacii, to chce fotku, rozmery, rozostavanie v priestore..
ucite odporucam dole komplet sufliky, pod dresom ja mam kos na triedeny odpad (3dielny v celom sufliku), podl amna na nezaplatenie, nie ako tie kose potom pohadzene po kuchyni niekde), sufliky podla toho aka velka kuchyna - dnes by som si dala aj take, ze 2 hlboke sufliky, alebo hlboky a nad tym uzsie, aby sa mi tam zmestili spotrebice male.
Rozmiestnie a typy, a co kde.. to sa neda bez rozlohy a "predstavy" ako je co daleko a kolko mas miesta
Hrozne záleží, od zvyku ako varíš. Ja mam rada varnú dosku a blízko chladničku. Umývanie sa mi ľúbi oproti ak máš možnosť protiľahlej strany, v rohu umývadlo určite nie, ani tie moderné nad oknom ja si pri varení zvyknem niekedy dokorán otvoriť okno, niečo dať ochladiť atď. Nad umývačku nemám rada skrinky do ktorých treba vykladať a mam rada hneď nad varením skrinku s potravinami múkou atď. Existuje digestor s indukčou doskou, čiže ja by som dala takú.
OK, tak ako píšeš, ja by som dala všetko do tej 4 metrovej dĺžky pod oknom by som mala len pracovnú dosku a skrinky na spotrebiče atď Atď. Možno hneď pod doskou vysuvy na kuchynské pomôcky ako je alobal valček sačky utierky skrinky roh by mohol byť otvorený pripadne na servítky soľ atď
V tom 4 metre by som na rohu možno začala pracovnou doskou potom umývanie zase doska varenie zase doska a chladnička volne stojaca. Kombinácia skrinky a šufle.
Ja mam pekný riad bloomingville čiže mam otvorene skrinky. Neľúbi sa mi všetko zavreté.
Určite otvor na dosky na výšku. Tie vyberám nonstop hore dole.
A kuchyňa ma aký tvar ?
ja pozerám dosť na pinterest tam je vela napadov
hlavne je treba mať rozmyslené niektoré veci aspoň zaklad