Ako mám zavesiť závesy na riasiacej páske?

zuzan11111
21. mar 2021

Ahojte kocky, o par dni mi dorucia Zatemnovacie zavesy na riasiacej paske a ja neviem co si mam kupit, aby som ich zavesila 🙈 poznam totiz iba zavesy ktore maju v hornej casti kruhy, ktore prevleciem cez zavesovu tyc. Zatial mam iba tu tyc. Tieto haciky z Jysku sa na to hodia? Ci iba klasicke stipce na kruzkoch mam kupit? S hacikmi nemam vobec skusenosti. Dakujem za odpovede ;)

aniele
21. mar 2021

Tie háčiky prevlečieš cez také slučky, či ako to nazvať, na zadnej strane riasiacej pásky. Je to super systém. Potom to perieš aj s háčikmi. Nepokaz vzhľad štipcami.

simca06022011
21. mar 2021

zalezi aj ake mas garnize... vpodstate aj zavesy sa kupuju s takym upevnenim, aky typ mas garnize. Ak mas obycajnu tyc na kruhy, tak budes potrebovat kruhy a haciky, kotre potom pripnes na tu riasiacu tyc (asi, nevidela som to este)

simca06022011
21. mar 2021

* nie stipce. Proste chytis tu riasiacu pasku, nariasis ako to potrebujes a pravidelne pripevnis tie haciky na tu pasku a zavesis 🙂

andreatytler
22. mar 2021

@zuzan11111 Doteraz som videla 2 rozne sposoby.
Bud su na zaclone putka cez ktore sa prevlieka zavesova tyc (vtedy nepotrebujes kupovat nic). Alebo su tam malinke uska cez ktore sa prevliekaju take trojzube haciky. Tie haciky sa potom navliekaju na kruzky s uskami ako mas na fotke.
Pri tom prvom sposobe sa zaves pohybuje na tyci tazsie ale da sa to aj na kazdodenne pouzitie.
Stipce urcite nepouzivaj. Zatemnovacie zavesy musia pekne priliehat k plafonu, aby ti svetlo neprenikalo strbinou nad nimi a ked pouzijes stipce, budes tam mat vzdy strbinu medzi zavesom a plafonom.