Ako likvidujete kuchynský odpad ako tuky, rybací olej a iné?

gdu
6. júl 2018

Ak dobre viem takýto mastný odpad sa tiež (podobne ako rastlinné oleje) nemá splachovať do kanalizácie, na druhej strane je dosť tekutý na to aby som to nevyhadzovala do smetí. Ako to riešite?

pribinak
6. júl 2018

zbieram do velkej flase a potom ked idem tankovat, tak zanesiem na pumpu slovnaft

ajko2011
6. júl 2018

Pustím teplú vodu, vylejem do umývadla a je to. 😀

jankazsa
6. júl 2018

tiez zbierame do zavaraninovych flias a nosime potom na Slovnaftku. Prip. ak je este prilis mastna panvica, tak vyutieram servitkou, ktoru potom hodim do kosa.

jankalukasova
6. júl 2018

U nas sa da odovzdat v skolskej jedalni.

bianka532
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenkaba
6. júl 2018

@ajko2011 no konieec. Keby takto vsetci robili, tak je obrovsky problem s kanalizaciou

dzulik_
6. júl 2018

My zlievame do vedierka spolu s ostatným odpadom (šupky, zvyšky jedla, suché pečivo,...) a dávame prasaťu.. Inak predtým, keď sme nemali, liali sme do krabice od mlieka, zabalili do sáčka a vyhodili do smetiaka 🙂

bianka532
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bianka532
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
6. júl 2018

@pribinak treba to aj cez sitko precediť?

79viktoria79
6. júl 2018

ja davam do tej flase kde mam olej,zatvorim a u nas v zbernom dvore sa da odovzdat,alebo slovnaft pumpa,ale ak mame rybicky alebo nieco ako maslo tak ja sa snazim to co najviac povytierat a dam do umyvacky umyt a odpad kam patri bud kov alebo plasty

79viktoria79
6. júl 2018

@dzulik_ supky nedavate do bioodpadu?

pribinak
6. júl 2018

@0silvia0 hm, necedim.

petricka1984
6. júl 2018

Baby a keď ten ole idete odovzdat na pumpu, tak ho predtým precedite? Lebo my zbierame olej do plastovej fľaše a je väčšinou z tuniakovych konzerv.. Takže tam plávajú zvyšky z toho tuniaka :/

0silvia0
6. júl 2018

@pribinak takže to nekontrolujú či je to čisté alebo so zvyškami strúhanky? Lebo na stránke má slovnaft napísané, že olej má byť bez zvyšku potravín, preto ma to zaujímalo. Lebo som tiež nad tým rozmýšľala, ale cediť sa mi to nechce

dzulik_
6. júl 2018

@79viktoria79 nie, všetko prasiatku alebo sliepkam, keďže bývame na dedine, ale v mestách by to určite riešili bioodpadom 😉

79viktoria79
6. júl 2018

@0silvia0 treba precedit

0silvia0
6. júl 2018
jana_eyre
6. júl 2018

u nas v obci je zberna nadoba na pouzity olej, zlievame do sklenenych poharov, alebo.plastovych flias a raz za cas odnesieme.. malokedy mi ale vystane tolko pouziteho oleja, totiz vyprazam raz za rok - na vianoce a obcas urobim.chleba vo vajci, na palacinky a podobne pouzivam velmi malo oleja.. takze takehoto odpadu je u nas velmi malo..

erikavesela
8. júl 2018

@ajko2011 no len, aby.so nesposobila zapchatie kanalizacie, ty mas sice pocit, ze su ho splacla, ale velmi rychlo vychadne a usadza sa na stenach rur..

lula313
8. júl 2018

My rybací olej lejeme psovi na granule. Ostatný olej napr. Z vyprazania rezňový zbierame do nadoby

bianka532
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kratulka
8. júl 2018

Olej by nrmal upchat skor ked niekto smazi rezne nspr na cere (aj to som uz videla) ten stuhne ale u nas chodi vyupove auto a zbiera pouzity olej...z ryb konzervy lejem do kanala ale asi sa mam polepšiť 😉

kratulka
8. júl 2018

A zvysok sa triedi - papier plast bio a zbytok ide do mixu...baterky zbierajú v lidli
Dali nove konvy na elektroodpad...tam sme este neprispeli

sense
8. júl 2018

My smazime malotakze len vytriem panvicu utierkou papierovou a do.kosa...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oli18
8. júl 2018

@ajko2011 manžel robil jednu rekonštrukciu kuchyne, rozbíjali kanalizáciu a to, čo v nej našli, by si mala vidieť. Ako v tej londýnskej. Rúra nepriechodná, obalená masťou, zrnkovou kávou a zvyškami z kuchyne. Preto zrnkovú kávu dávame do koša, olej do zberného dvora a vyhýbame sa splachovaniu čohokoľvek, čo by mohlo kanalizáciu upchať. Zbijačku v dome nepotrebujem 🙂

bianka532
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenulinka235
Odpoveď bola odstránená
Zobraz