Ako funguje odvoz komunálneho odpadu?

jaroe
14. júl 2020

Prosim Vas ako funguje odvoz komunalneho odpadu v pripade rodinneho domu? Ja si urcim, ako casto chcem/potrebujem a podla toho platim, alebo....?

luccija
14. júl 2020

@jaroe kúpiš smetiak a zaplatíš týždenný, dvojtýždenny vyber.podľa toho sa platí.Plus my máme na bio trávu a burinu, a vrece na plasty

mondolina
14. júl 2020

Každá obec má iné pravidlá.

h2
14. júl 2020

@jaroe Máte tam trvalý pobyt? Treba ísť na obecný úrad. Vyberieš si nádobu, podľa toho, koľko odpadu vyprodukujete, niekde sa nádoby kupujú a sú Tvojim majetkom, niekde to dáva obec. Povedia Ti, alebo dajú rozpis, kedy sa vyváža. U nás je to raz za 2 týždne a nádobu treba vyložiť večer predtým, lebo chodia veľmi skoro. Platí sa raz ročne, ak ste sa teraz prisťahovali, tak zaplatíš zodpovedajúcu čiastku odo dňa, odkedy žiadaš vyvážať smeti.
Dostaneš aj informáciu, kedy a akým spôsobom sa vyváža separovaný odpad.

simca06022011
14. júl 2020

Zabezpečuje obec. Ty budeš platiť iba daň za smeti. U nás sú presne určené termíny kedy a co odvádzajú a aj maximálna veľkosť nádob,y.

simca06022011
14. júl 2020

@h2 no mne daň rátali nie od kedy si žiadam... Ale odkedy sme si nahlásili trvalý pobyt. Automaticky.

h2
14. júl 2020

@simca06022011 Áno, vlastne tak som to myslela, čiže nie tak, že musí zaplatiť celoročnú čiastku, ale ak sa prisťahovali teraz v júli, tak len za 6 mesiacov.

lintu
15. júl 2020

Všade je to inak. Informuj sa na úrade. Plus si niečo prezisti aj o separovanom odpade. Minule bola v telke reportáž, že v niektorých obciach sa za smeti platí podľa váhy. A na ten systém podľa všetkého prejdu časom všade.

deti95060810
15. júl 2020

platí sa aj od počtu osôb a počtu vyvezení KUKA nádob za mesiac...

andrejka1974
15. júl 2020

u nas na dedine ma kazdy jednu nadobu na komunalny odpad a vynasaju raz za 2 tyzdne ja som sa prihlasila na obecnom urade a poplatok platim raz rocne neam tam trvaly ani prechodny pobyt

qetka
15. júl 2020

v Bratislave sa treba prihlasit na oddeleni miestnych dani na Blagoevovej v Petrzalke. a tam sa s nimi aj priamo dohodnes. Teda oni ti ponuknu moznosti a vyberies si.
Nepises o ake mesto / dedinu ide. Ak o Dubravku tak plati vyssie napisane. Info najdes na ja na bratislava.sk