Poraďte mi prosím čo pridávať do prania aby mi prádlo voňalo. Aviváž nechcem používať kvôli uterákom. Parfémované guličky sú fajn, ale ten odpad.... Skúšala som aj vonné oleje, ale tie vyprchajú kým prádlo uschne.. Máte niečo osvedčené?
To by šlo ale mám jeden uterák červený, jeden biely, jeden čierny..... Prať jeden (či hoci aj štyri) uteráky v práčke mi nepríde ekologické. Aviváž akú takú aj tak nemám rada. Je to predsa len chémia. A elektrizuje mi prádlo. Hľadám eko alternatívu.
@dannkah ja periem uteraky spolu - nikdy nie s oblecenim. A kazdy ma inu farbu..
A k teme - ak mas susicku, pouzivaj tie utierky, co prevonia oblecenie.
Ja používam iba klasický prášok na pranie - Ariel, Persil, a namiesto aviváže dávam do avivážovej nádobky trochu octu..prádlo príjemne jemne vonia....
Vďaka za rady. Asi som zle formulovala otázku do diskusie 🙂. Bez ohľadu na uteráky - hľadám eko voňavý prípravok k praniu (náhrada "guličiek" tipu silan a pod. ) .
Skús bezobalový obchod pripadne čapovanú drogériu, sú už skoro v každom meste, predávajú aj čapované avivaže. 😊
@dannkah https://www.ekomarket.sk/eko-avivaze/
https://www.naturshop.sk/c/eko-cistenie/pracie-...
Tu sú stránky skus sa pozrieť možno nájdeš co hľadáš 😇
@dannkah ved si kup eco avivaz... napr.feel eco ma celkom fajn zlozenie, krasnu vonu a priaznivu cenu
Tak si zaobstaraj rovnaké uteráky 😁 na uteráky by sa kvôli savosti ani nemala avivaz používať...
Inak ja mám také male fľašky z DM s avivazou a sú fajn. Názov teraz neviem 😁 pouzivam sem tam čiže mne aj dlho vydržia
Sú aj voňavé prášky na pranie, napr. Keďže ja iba tekuté používam, mala som levanduľový persil/alebo Ariel?/ Aj ten mountain spring Ariel vonia, aj rôzne iné značky sú voňavé... Take ste neskúšali?
@dannkah levandulovy persil. to je brutal. kolegyna to pouziva, nemusi uz nic ine davat, iba tento prasok, ale ze sa blizi, citim aj na dialku. 🙂
@moonlight1210 prasok ci gel?
Periem len s arielom kapsulovym a ako nemam dovod pridavat avivaz. Mne to pradlo proste po nom vonia ako musim povedat, ze veru avivaz som uz dlho nekupovala
@emmusska no a mne napríklad nie, iba po tých levandulových kapsuliach trocha, ale málo, ale po iných vôbec, neviem čím to je, či vodou, lebo som ich kúpila preto že v tom pral známy a super mu prádlo voňalo a veľa ľudí chváli, ale u mňa o ničom ariel čo sa tohto týka, jedine s avivážou
Prací gel používam z bezobalového obchodu, tam si ariel nekúpim ☹. Ale vyskúšam ešte toto https://www.ekomarket.sk/eko-avivaze/eko-oplach....
FD31 Ďakujem za tip 🙂
@zooeynka prasok
@savoya ako sa používajú prosím? Vidím to prvýkrát. Aký prášok k tomu?
To jej jedno aj tak prevonia cely prasok na pranie.Ked das uschnut bielizen v byte krasne prevonia cely byt.Vlastna skusenost.Jeden taky parfem stoji okolo 4 eur.Ja pouzivam persil.
@dannkah a čo tak vložiť niečo do skrine kam ich odkladáš, ja som jednu dobu mala v skrini zavesenú sušenú levandulu v textilom vrecku alebo položené prírodné pomarančové mydlo, to bolo super.. bolo od manna s názvom dolce vita alebo tak nejak
Ja mam v skrini opratu bielizen tymto parfumom na pranie a krasne prevonal celu skrinu.Naozaj vona posobi dlhodobo.V dm drogerii maju este v tomto baleni vonu ruze a mora.Ale ta vona leta co je na obrazku mi vonia najkrajsie.
Aj toto som vyskúšala. Je super. Ale zasa plast...
@savoya áno toto používam 😁 všetky 4 vône... U nás majú vždy zatiaľ 😁
@dannkah kvôli uterákom? Véd uteráky per zvlášť, a k ostatnému pradlu avivaz