mamičky, mame v bazene pieskovu filtraciu, davam tabletu a voda nie je priezracne cista... nie je spinava, ale je taka tmavšia...je niečo na to?? dakujem. Nevyznam sa do toho...
to poznám ... o pár dní bude z vody bažurina. .... 😉
asi už len vymeniť vodu... tento rok mm dáva modrú skalicu....
Existuju aj rozjasnovace vody. Ale zaklad je merat ph. A udrziavat v dobrych hodnotach. Ked bude dobre ph, naliat rozjasnovac.
teraz vločkovanie, šok chlór... a viac filtrovať. Koľko hodín denne máte zapnutú filtráciu?
@marseillefan 10kubikovy cca 8hodin denne
Modrá skalica a filtrácia 👌😊
@anjelik2019 prosím vás tú modrú skalicu, koľko dávate a dávate ju priamo do bazéna a nechávate ju predtým rozpustiť vo vede? Ďakujem
@bibina32 podľa toho, aký veľký bazén je, my máme priemer 3.05 m tuším a muž tam dáva cca 1 PL priamo.
PH treba mat v poriadku. Potom ho staci len udrziavat a sem tam prechlorovat vodu. My ked sme napustali bazen tak nam voda hned do dna zozelenala, ale bolo tam vela zeleza. Tak manzel siel do Hechtu a tam kupil algicid. Je to pripravok ktory precisti vodu aby bola krasne cista a navyse je to dobre aj na pokozku
Keď už sme pri tých bazénoch,aké máte vysávače na bázenove dno .. poraďte.. Vodu máme čistú nezakalenu ako som písala ale na dne sú nečistoty čo tam deti nanosia na nohách..
@cherill my sme sa vratili z dovolenky a kedze aj burky boli, atd, voda bola uz trosku dozelena. Netreba menit vodu. Treba odmerat ph, ak je vysoke, znizit s pripravkom ph minus, zachlorovat, dat modry blesk, rozjasnovac a vlockovac a ,, filtrovat filtrovat... za 1,5 dna mame vodu ciru krasnu a vsetky hodnoty v norme zas.
@anjelik2019 kde sa da modra skalica kupit???
my sme mali problem, ze nebola priezracne modra, ale taka do zelena. Pri bazene s priemerom 3,05 nam stacila tableta v plavaku, doplnit raz za tyzden.
Teraz mame bazen 5x10, ma 50 kubikov a teda 4 plavaky nestacili. Museli sme kupit chlorovac - zasobnik na tablety, ktory sa pripoji za filtraciu. Odvedy je voda super, okrem situacie, ked sme zabudli doplnit tablety. Vtedy sme doplnili tablety, naliali savo pre studne a bazeny a dali vlockovac.
Inak filtracia by mal denne prefiltrovat cely objedm bazena. Cize kolko mate kubikov, aky vykon ma filtracia a podla toho ju taky cas nechat bezat.
A teda bazen este vysavame - raz, dvakrat tyzdenne.
@osky my sme kúpili v obchode so záhradkárskymi a chovateľskými potrebami.
@janulicka24 aky velky bazen/3m,4m...priemer/ a kolko toho algezidu?
Mne sa zda,ze toto je aj nas problem...
Ja som mala taky problwm tiez,kupila som savo original, na 12kubikov som naliala flasu rozriedila v kybli s vodou,pustila filtraciu- krasna cista voda a uplne bez zapachu, ale den pred som znizila ph.a po 2hod sava som dala este prejasnovac,filter bezal 10 hod,rano som povysavala usadeniny na dne
odmeraj ake je PH