Ako dlho trvá kým sa nahreje radiátor?

saimooon852
11. nov 2023

Ahojte, mam taku otazku, mam v byte 4 radiatory a jeden z nich ten najvacsi ked zapnem naplno, hned asi za 2-3min je uplne horuci ani sa ho nemozem dotknut. Zaujimave ze na rovnakej stupacke je dalsi radiator ktory sa nahrieva aj hodinu.
To iste na druhej strane bytu. 2x radiator a obe na 5tom stupni sa nahrievaju cele aj hodinu-hodinu a pol.

oli18
11. nov 2023

Skus odvzdusnit.

jarmila2010
11. nov 2023

ake mate radiatory?mozno treba odvzdusnit

viestta
11. nov 2023

Ked si na najvyssom poschodi, tak treba odvzdusnit. Ak nie, tak nieco brzdi plny prietok vody v tych radiatoroch. Kludne to moze byt priskrtena hlavica kvoli vyvazeniu vykurovacej sustavy. Ak by boli otvorene naplno, tak by mohli radiatory piskat.

reanda
11. nov 2023

mne to zacal tento rok robit radiator v obyvacke.. odvzdusneny je.. a trva mu aj pol hodinu, kym sa zacne zohrievat.. tiez neviem, co je vo veci, predtym bol v pohode

januska12323
11. nov 2023

Treba odvzdusnit a skontrolovať tlak vody.

saimooon852
autor
11. nov 2023

odvzdusnoval som uz asi 10x. Ide hned voda.
Plus sused na najvyssom poschodi ma samoodvzdusnovaci ventil. takze vzduchom to nebude.

ibrunova
12. nov 2023

Majú na najyššom poschodí zapnuté radiátory?

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
12. nov 2023

@walentina7 to, ze tebe je teplo, neznamena, ze kazdmu je teplo. Toto predsa zavisi nielen od pocitov jednotlivca, ale aj od toho, ci je v domacnosti babatko, chory clen rodiny a podobne, a aj od lokality, kde byva, materialov, z akych je dom postaveny, ci je zatepleny, v akom stave su okna, ci ide o byt prizemny, pod strechou, krajny a mohla by som pokracovat. MImochodom, kurenie mame zapnute aj my a to som na juhu, ale je fakt, ze kotol kuri zatial iba tak hodinu denne, potom sa vypne. Urcite aj to malo prispieva k tepelnej pohode. A este - napr. v takom Telgarte je podla stranky SHMU momentalne 1 stupen....

ibrunova
12. nov 2023

@walentina7 u nás napríklad včera smežilo.

reanda
12. nov 2023

@walentina7 tomu sa hovori odpoved k veci.. nech nekuria a maju po probleme 😀

marca12
12. nov 2023

@walentina7 si predstav,my uz skoro druhy mesiac kurime

linalinabizu
12. nov 2023

U nás začala vykurovacia už minulý mesiac, máme 5 radiátorov,
bývame na najvyššom - čiže odvzdusnuje sa u nás , oni všetci dole majú za úlohu iba JEDNO - otvoriť všetky ventily naplno .....čo myslíte ako to funguje už 5 rok odkedy tu bývame ? 😅 Áno presne 😅. Jeden je ľadový , dva hreju normálne a dva tak letne.....až do cca januára/ februára kedy zamnou začnú chodiť nech niečo robím bo majú zimu 😅😅😅. Tak každý rok ako papagáj opakujem že nech si obehaju ostatných susedov lebo ja viac urobiť neviem ...a potom sa stane ZÁZRAK a všetci sú spokojní 😅😅

diablikovci
12. nov 2023

@linalinabizu aj u nás 🙂 jak u debilov. Minule sme sa mali dohodnúť na jednom dátume a ani to nedodržali tak nech idú do teplých krajín…

linalinabizu
12. nov 2023

@diablikovci my to ešte máme v niektorých izbách potom sprevádzané aj žblnkotom 😄😄...takže relaxačné pobyty 😄

saimooon852
autor
12. nov 2023

len stale som nedostal ani jednu odpoved ako dlho sa nahrieva radiator 😀😀

simsalabim
12. nov 2023

@saimooon852 podla mna hned, ako v nom je dostatocne tepla voda.

reanda
12. nov 2023

@saimooon852 ved si si odpovedal sam - za dve tri minuty

valasicka
4. dec 2023

@linalinabizu
@linalinabizu ako často odvzdušňujete - mňa už ide šľak trafiť - odvzdušníme a po 3-4 dňoch radiátory zas studené - volala som aj na Bytterm a tam mi povedali že to je normálne že môžem odvzdušňovať aj každý druhý deň - čo sa mi zdá riadna blbosť

linalinabizu
4. dec 2023

@valasicka každý deň sme odvzdusnovali kým bublalo, už máme pokoj tento rok 🥳🥳, lebo sa výrazne ochladilo a evidentne otvorili ventili pod nami , všetci majú teplo a nám nič nebuble.
Ešte môže byť že máte poruchu na tlakovani v bytovke alebo ozaj niekde upchaté neotvorene stupačkove ventily. No to už asi nech rieši domovník/správca veď od toho ich platíte .

valasicka
5. dec 2023

@linalinabizu s domovníkom sme to už riešili - nahlásil to ako opravu na Bytterm a pán údržbár nám povedal že to je údel bytou na najvyššom poschodí a máme si to odvzdušňovať no čo k tomu dodať 🤦‍♀️

linalinabizu
6. dec 2023

@valasicka 😳🙄 to snáď nie, s takouto odpoveďou by pán údržbár u mňa nepochodil...ešte mi napadlo, že nechajte si teda namontovať tie samoodvzdusnovacie automatomaticke ventily na všetky radiátory v bytoch na večnom poschodí ,samozrejme ak máte na to bytový rozpočet. To by čiastočne ten "udel " mohol zmierniť. Alebo navrhol Vám nejaké riešenie?

valasicka
8. dec 2023

@linalinabizu opýtam sa domovníka na tie samoodvzdušňovacie ventily - ďakujem