Ahojte, mam taku otazku, mam v byte 4 radiatory a jeden z nich ten najvacsi ked zapnem naplno, hned asi za 2-3min je uplne horuci ani sa ho nemozem dotknut. Zaujimave ze na rovnakej stupacke je dalsi radiator ktory sa nahrieva aj hodinu.
To iste na druhej strane bytu. 2x radiator a obe na 5tom stupni sa nahrievaju cele aj hodinu-hodinu a pol.
ake mate radiatory?mozno treba odvzdusnit
Ked si na najvyssom poschodi, tak treba odvzdusnit. Ak nie, tak nieco brzdi plny prietok vody v tych radiatoroch. Kludne to moze byt priskrtena hlavica kvoli vyvazeniu vykurovacej sustavy. Ak by boli otvorene naplno, tak by mohli radiatory piskat.
mne to zacal tento rok robit radiator v obyvacke.. odvzdusneny je.. a trva mu aj pol hodinu, kym sa zacne zohrievat.. tiez neviem, co je vo veci, predtym bol v pohode
Treba odvzdusnit a skontrolovať tlak vody.
odvzdusnoval som uz asi 10x. Ide hned voda.
Plus sused na najvyssom poschodi ma samoodvzdusnovaci ventil. takze vzduchom to nebude.
Majú na najyššom poschodí zapnuté radiátory?
@walentina7 to, ze tebe je teplo, neznamena, ze kazdmu je teplo. Toto predsa zavisi nielen od pocitov jednotlivca, ale aj od toho, ci je v domacnosti babatko, chory clen rodiny a podobne, a aj od lokality, kde byva, materialov, z akych je dom postaveny, ci je zatepleny, v akom stave su okna, ci ide o byt prizemny, pod strechou, krajny a mohla by som pokracovat. MImochodom, kurenie mame zapnute aj my a to som na juhu, ale je fakt, ze kotol kuri zatial iba tak hodinu denne, potom sa vypne. Urcite aj to malo prispieva k tepelnej pohode. A este - napr. v takom Telgarte je podla stranky SHMU momentalne 1 stupen....
@walentina7 u nás napríklad včera smežilo.
@walentina7 tomu sa hovori odpoved k veci.. nech nekuria a maju po probleme 😀
@walentina7 si predstav,my uz skoro druhy mesiac kurime
U nás začala vykurovacia už minulý mesiac, máme 5 radiátorov,
bývame na najvyššom - čiže odvzdusnuje sa u nás , oni všetci dole majú za úlohu iba JEDNO - otvoriť všetky ventily naplno .....čo myslíte ako to funguje už 5 rok odkedy tu bývame ? 😅 Áno presne 😅. Jeden je ľadový , dva hreju normálne a dva tak letne.....až do cca januára/ februára kedy zamnou začnú chodiť nech niečo robím bo majú zimu 😅😅😅. Tak každý rok ako papagáj opakujem že nech si obehaju ostatných susedov lebo ja viac urobiť neviem ...a potom sa stane ZÁZRAK a všetci sú spokojní 😅😅
@linalinabizu aj u nás 🙂 jak u debilov. Minule sme sa mali dohodnúť na jednom dátume a ani to nedodržali tak nech idú do teplých krajín…
@diablikovci my to ešte máme v niektorých izbách potom sprevádzané aj žblnkotom 😄😄...takže relaxačné pobyty 😄
len stale som nedostal ani jednu odpoved ako dlho sa nahrieva radiator 😀😀
@saimooon852 podla mna hned, ako v nom je dostatocne tepla voda.
@saimooon852 ved si si odpovedal sam - za dve tri minuty
@linalinabizu
@linalinabizu ako často odvzdušňujete - mňa už ide šľak trafiť - odvzdušníme a po 3-4 dňoch radiátory zas studené - volala som aj na Bytterm a tam mi povedali že to je normálne že môžem odvzdušňovať aj každý druhý deň - čo sa mi zdá riadna blbosť
@valasicka každý deň sme odvzdusnovali kým bublalo, už máme pokoj tento rok 🥳🥳, lebo sa výrazne ochladilo a evidentne otvorili ventili pod nami , všetci majú teplo a nám nič nebuble.
Ešte môže byť že máte poruchu na tlakovani v bytovke alebo ozaj niekde upchaté neotvorene stupačkove ventily. No to už asi nech rieši domovník/správca veď od toho ich platíte .
@linalinabizu s domovníkom sme to už riešili - nahlásil to ako opravu na Bytterm a pán údržbár nám povedal že to je údel bytou na najvyššom poschodí a máme si to odvzdušňovať no čo k tomu dodať 🤦♀️
@valasicka 😳🙄 to snáď nie, s takouto odpoveďou by pán údržbár u mňa nepochodil...ešte mi napadlo, že nechajte si teda namontovať tie samoodvzdusnovacie automatomaticke ventily na všetky radiátory v bytoch na večnom poschodí ,samozrejme ak máte na to bytový rozpočet. To by čiastočne ten "udel " mohol zmierniť. Alebo navrhol Vám nejaké riešenie?
@linalinabizu opýtam sa domovníka na tie samoodvzdušňovacie ventily - ďakujem
Skus odvzdusnit.