Ako čistíte klasické vnútorné žalúzie?

priamia
1. máj 2021

Baby, prosím poraďte. Ako čistíte tie klasické vnútorné žalúzie? Potrebovala by niečo rýchle a účinné, nakoľko máme veľmi vysoké okná, veľmi veľa okien a som tehu, takže ma to ani moc nebaví, stáť na rebríku. Ďakujem 🙂

ivka21
1. máj 2021

Najrýchlejšie zavrieť obtriet handrou a zas zavrieť z druhej strany a obtriet handrou. Niekto si sa po nozku na ruku vlhkú a tak utiera každú jednu listu. Ale není to také dokonale čisté. Žiaľ tieto žalúzie sú ako za trest podľa mňa, ja som radšej dala dolu a potom závesy.

kkovacovak
1. máj 2021

@priamia tak že sme si dali vonkajšie lebo čistenie žalúzií je najhoršia práca podľa mňa 😄 je to otročina

deti95060810
1. máj 2021

my 2 - 3 krát do roka dávame dole. Manž. odmontuje, ja poumývam vo vani, na záver osprchujem a odkvapkané manž. zas namontuje. Vtedy sú žalúzie dokonale čisté.... ostatné razy robím ako @ivka21....

oli18
1. máj 2021

Ja ich hlavne cez den vytahujem, aby na ne nesadal prach. Niekedy som ich umyvala vo vani, ale uz ma to preslo. Pred cistenim okien ich stiahnem a uzavriem a prejdem po nich antistatickou prachovkou. Z oboch stran.

hviera81
1. máj 2021

je to fakt za trest. ja som si na aliexprese kupila taku vec, co je presne medzi zaluzie, take valceky. ako je to rychlejsie ako po jednom ich utierat. ale nie je to buhvico.
najlepsie ak sa daju dat dole, ako tu pisali.
to s tym otocenim a utretim sa mne neujalo, vzdy tam je nejaka cas co zostane spinava.

sofia1
1. máj 2021

@priamia My sme ich zlikvidovali....nieco hrozne ich udržiavať.Tie zaluzie musel určite vymyslieť len chlap.teraz sme dali vonkajšie a je to bomba

priamia
autor
1. máj 2021

Baby máte pravdu, sú za trest 😕 a ďakujem za tipy

bubla97
1. máj 2021

@priamia Ja ich raz/dvakrát do mesiaca povysavam s vysávačom s kefkovym nadstavcom. Najrýchlejšie a najúčinnejšie 😉

zuvelyn
1. máj 2021

tak ze som ich po nastahovani do domu vytrhala a vyhodila :D rada upratujem, ale toto som odmietla robit :D

korra
1. máj 2021

@priamia ako baby spominali jefkovy nadstavec+vysavac, popripade sprcha vo vani...tak som zvykla aj ja, kym mi neprdli nervy a leteli dole navzdy 🙂 mame rolety (take bez vrtania) niekde zavesy...tie lamely horizontalne do vnutra by som uz nechcela

lejla32
30. máj 2021

Čističom na žalúzie

esmera50
9. júl 2022

@lejla32 áno, našla som endávno na nete takú kefu na žalúzie, vraj je účinná, asi si ju objednám potom