Baby, prosím poraďte. Ako čistíte tie klasické vnútorné žalúzie? Potrebovala by niečo rýchle a účinné, nakoľko máme veľmi vysoké okná, veľmi veľa okien a som tehu, takže ma to ani moc nebaví, stáť na rebríku. Ďakujem 🙂
@priamia tak že sme si dali vonkajšie lebo čistenie žalúzií je najhoršia práca podľa mňa 😄 je to otročina
my 2 - 3 krát do roka dávame dole. Manž. odmontuje, ja poumývam vo vani, na záver osprchujem a odkvapkané manž. zas namontuje. Vtedy sú žalúzie dokonale čisté.... ostatné razy robím ako @ivka21....
Ja ich hlavne cez den vytahujem, aby na ne nesadal prach. Niekedy som ich umyvala vo vani, ale uz ma to preslo. Pred cistenim okien ich stiahnem a uzavriem a prejdem po nich antistatickou prachovkou. Z oboch stran.
je to fakt za trest. ja som si na aliexprese kupila taku vec, co je presne medzi zaluzie, take valceky. ako je to rychlejsie ako po jednom ich utierat. ale nie je to buhvico.
najlepsie ak sa daju dat dole, ako tu pisali.
to s tym otocenim a utretim sa mne neujalo, vzdy tam je nejaka cas co zostane spinava.
Baby máte pravdu, sú za trest 😕 a ďakujem za tipy
tak ze som ich po nastahovani do domu vytrhala a vyhodila :D rada upratujem, ale toto som odmietla robit :D
Čističom na žalúzie
Najrýchlejšie zavrieť obtriet handrou a zas zavrieť z druhej strany a obtriet handrou. Niekto si sa po nozku na ruku vlhkú a tak utiera každú jednu listu. Ale není to také dokonale čisté. Žiaľ tieto žalúzie sú ako za trest podľa mňa, ja som radšej dala dolu a potom závesy.