Ako často meníte gauč?

27. nov 2024

Ako casto menite gauc? Menite aj ked sa vam len zunuje? Ako rychlo ho vysedite a vysuchate? A kde odporucate kupit? Kolko ste ochotne zaplatit?

barka1
27. nov 2024

Zunuje? Panebože, to už je vrchol konzumu...mame sa fakt prilis dobre...
K otázke - raz za 25- 30 rokov...

nicicka
27. nov 2024

My sme menili na jar po cca 7 rokoch. Bol z umelej koze a osuchal sa. Nechcela som k malým deťom látkový. Teraz sú deti väčšie a kúpili sme látkový. Dúfam že vydrží aspoň 10 rokov

zafir01
27. nov 2024

Máme gauč 15 rokov . Ešte dva roky vydrží kým najmladšia bude mať aspoň 5 rokov .. občas sa niečo vyleje .občas deti skáču ,často ho rozkladacie a sme na ňom vyvaleni s mužom a troma deťmi . Hoci sme sa sťahovali do domu ,vzali sme aj "starý" gauč z bytu . Ešte slúži a nie je ani roztrhaný ,hoci by som už chcela nový a modernejší. Tento stal pred 15 rokmi 1100€ . Teraz mám strop 2 tis .

milanemila
27. nov 2024

Mame 2 male deti a ked sme sa stahovali, dohodli sme sa ze kym vyrastu nebudeme vela investovat do gauca, kedze deti ho tazko skusaju kazdy den :D takze mame gauc co stal nieco pod 2000e a cakam, ze par rokov vydrzi. Mame svetly latkovy, potah sa da zvliect a vyprat, co je pri detoch super.
Predtym sme mali drahsi gauc, ale teda nebol vobec vysuchany ani nic po 10 rokoch pouzivania (bez zvierat, obcasne sa na nom aj spalo)

petranelkova
27. nov 2024

Nam vydrzal pomerne kratko, aj som bola samozrejme nahnevana, ale tak to bol z velkej casti aj moj problem, vyberala som ho v podstate ja. 😅 Nestal nas vela a bol zo znameho nemenovaneho obchodu, tak mi treba. 😀

memma
27. nov 2024

My sme nás starý dávali precalunit minulý rok pred vianocamu.Mali sme ho 14 rokov. Kožený, ale koža bola miestami zosuchana. Chceli sme taky istý, boli sme v predajni, kde sme ho kúpili anacenili nám ho na 9800. Je velky. Tak sme sa rozhodli ho precalunit, najprv sme ho chceli aj v takej istej farbe, ale na poslednú chvíľu sme sa rozhodli pre inú. Platili sme 3000. V hostovskej máme tiež, ten zvažujem ze vymeníme. Už to podla mna potrebuje. Podľa manžela nie Zničený nie je, ale je nepohodlný. Deti sa tam často zdržiavajú, keď majú návštevy, pozerajú TV, hrajú x box. V lete sme na ňom spali, keď sme maľovali a teda nevyspali sme sa na nom

marsmykkok
27. nov 2024

Teraz som menila po 15tich rokoch, lebo látka farbou ako nová, ale miestami na sedacej časti minidierky. Darovala som ho, ak sa dá naň deka ešte poslúži. Takých 10-15 rokov mi príde optimum.

katica06
27. nov 2024

Menila po 15r, lebo pre 4člennú rodinu už bol malý. Darovala som ďalej, tam ešte stále plní svoj účel, aj keď je mierne opotrebovaný. Nový stál v akcii 780€ pred 1,5 rokom , teraz ho majú za 949

zuzudrnda
27. nov 2024

Máme 60r gauč. Perfektný. Zámerne som si našla na bazosi. Stál má po repase cca 100 eur. Túto kvalitu dnes už nekúpim. Snáď ešte raz toľko vydrží. Mám veci kým fungujú, nie keď sa zunuju...potom tak svet vyzerá.

llucciaa
27. nov 2024

No to asi zalezi fakt od opotrebovania a kvality. Kedysi sme zvykli kupit ze z druhej ruky, no asi si vies predstavit ze ten gauc sa nejako extremne dlho u nas neohrial. Vsetky tie sedacky nove nam prisli drahe. Ale pre par rokmi sme natrafili na Kondelu a tam maju uplne v pohode dostupne ceny a rozne prevedenia. Dokonca ten nas sme nasli aj na inych strankach len za o mnoho vyssiu cenu.

mamamasama
27. nov 2024

3 v priebehu 6 rokov 😁 Ale prvy sme predali, druhy po roku reklamovali a tento snad chvilu pobudne.

autor
27. nov 2024

@barka1 tiez nie som toho zastanca. Mama si napr kupuje gauc kazdych 5 rokov z polska ale teda bod k dobru ma ze sa mevyhadzuju a vzdy sa jej podari ho niekomu posunut ci predat

nikola81
27. nov 2024

Za poslednych 13 rokov sme mali 5 gaucov. Predposledny bol z bielej koze zn. Phase, bol to nezmar a vydrzal aj najazdy syna a dohodli sme sa ze ked vyrastie kupime poriadny a uz bude s nami kym ho nezoderieme. Kupili sme kozene sedacky 3+2 v Eurosofe, stali 3000 eur ale chranim ich ako sa da, impregnujem, cistim a je zakaz na nej jest 🙂

katesocka
27. nov 2024

Máme sedačku 10 rokov, je už vysedena a zišla by sa nová, ale dcéra bude mať len 2 roky, čiže ešte počkáme a novú kúpime, keď bude trochu väčšia.

autor
27. nov 2024

@nikola81 5 sedaciek za 13 rokov? To je riadna spotreba. Co s nimi robite?

laurita285
27. nov 2024

cca 5 rokov sme mali predposlednú, stála cca 3 tisíc a keď sme ju predávali tak bola v 100% stave. Sedeli sme na nej pár hodín doslova.
Nová stála rovnako a dúfam, že ju budeme mať dlhšie.

biglovemom
27. nov 2024

Prvy bol lacny (500e) po 2r siel het.extrem vrzgal a maly bol.
Tento stal 1500e mam ho rok, davam mu este max 3 roky 😅

rachel36a
27. nov 2024

Meníme keď treba...je vyvedený, alebo zidraty poťah a pod...nie ze sa nám zužuje...cca raz za 7-8 rokov

jana_eyre_2
27. nov 2024

V dome kde sme si prvý krát mohli dovoliť gauč /predtým sme bývali v garsonke a tam sme mali posteľ/ bývame 15r a máme tretí gauc.. prvý sme mali 5r - vymenili sme ho lebo priestorovo sa nam nehodil - zavádzal.. predali sme ho.. druhý gauč sme menili po tiež 5tich rokoch, pretože sme sa na neho už nezmestili - bol pekný, ale bol len pre 3-4ludi a my sme doma 5ti.. dala som ho sestre a my sme kúpili väčší, ktorý máme už 5rokov a myslím že vydrží určite ešte aspoň 5-10rokov.. páči sa mi, zatiaľ aj vyzerá dobre..

romino
27. nov 2024

15rocny, kvalitnejsia latka, stal vtedy cca 1300e
Budeme ho menit, lebo operadla vyzeraju ako "obliate", a to sme skusali vsetkym moznym tepovat.. to je uz ocividne taky efekt "vydratia".
Pride mi sialene ak by som menil skor, a este k tomu ak by to bolo z titulu "uz sa zunoval".
Tak ale ked vidim tie obrovske predajne Mobelix, XXXLutz a vsetky mozne ostatne , s neskutocnou masou tovaru .. tak to sa uz v dnesnej dobe asi nenosi, menit az ked naozaj treba 🙂
Hlavne sa tesme ze sme ekologicki tym ze uz nepouzivame plastove slamky ! :D

lauriik
27. nov 2024

My sme mali z umelej koze a vydrzal 7 rokov. Vyzeralo to na konci uz otrasne. Teraz sme kupili lacny latkovy (1000€) lebo deti ho beztak ponicia. Dufam, ze aspon 5r vydrzi kym deti odrastu a potom si snad kupime poriadny ☺️

euka210
27. nov 2024

Neviem, mame este svokryn cca 30r a je este v pohode. V hostovskej mame 10r a tiez nemam preco ho menit.

handykate
28. nov 2024

My máme z pravej kože zo seconhandu - nemecky dovoz, máme ho ani neviem 15-18 rokov a bohvie, koľko ho mali Nemci 😃 nič mu nechýba, hlavne kreslá sú ako nové, nemienim sa ho vzdať, kým sa mi nerozpadne pod zadkom😃

majka99999
28. nov 2024

Kupili sme po nastahovani jednu 3ku rozkladaciu a jednu 2ku, Lkovy sa nam zdal maly plu nevyhovoval polohe dveri a okna. Uz nevyzera najlepsie, asi ho dam vycistit profesionalne, zdialky je ok, ale zblizka uz vidno. Nie je prelezany ani nic, kupovali sme v Galane aj s obyvackovou zostavou. 1000 eur to bolo, dobra investicia. Nasi menili asi pred 2 rokmi po 25 rokoch asi? Mozno aj 30 to bolo.

paris1813
28. nov 2024

Ja tu budem asi za extrém ale my sme za 10 rokov vymenili 6 gaučov. Nie vždy sme však kupovali nové . Buď sa nám ošúpala koženka , alebo odišli švy na látke , a tento posledný ideme meniť lebo chceme inú farbu .

autor
28. nov 2024

@paris1813 tak to je strasne vela. V com je problem ze sa vam tak gauce nicia? Ved aj tie polske vydrzia viac

lucylaw
28. nov 2024

Ja som menila tento rok po 15 rokoch,ale aj to preto,že už bol vysedený,vyšúchaný,na niektorých miestach už sa páral..Takže mením až vtedy,keď už prestáva plniť svoj účel,nie len tak z rozmaru..

veronicka1901
28. nov 2024

Gauc mame 12 rokov, prezil 2 stahovania, ale popravde, uz by potreboval vymenit, lebo je nam maly (je nas doma 5) a na jednej strane uz trosku vysedeny. Je to slovensky vyrobok, nevrzga, nic, len jednoducho, uz pomalicky dosluhuje.

akvi
28. nov 2024

Aktuálne máme gauč 15 rokov. Výmenu by potreboval, pretože sme mu dali zabrať. Ja som nikdy neriešila také, že nejesť na gauči a pod., plus máme zvieratá. Vysedeny nie je, akurát tie potahy už nevyzerajú bars dobre 😅. Lenže kým budeme mať psa, tak určite nebudeme kupovať nový. Takže takých 5 rokov ešte musí vydržať 😅 Naši majú 50 ročný gauč a je stále v super stave, za socíku sa niektoré veci robili proste na furt. 😁 Zato svokra, netuším, čo na gauči robia 🤭, ale tá už má snáď štvrtý gauč iba čo tam ja chodím, bohvie, koľko ich tam mala predtým.

tiezjedna
28. nov 2024

budeme meniť zrejme budúci roky, máme ho 15 rokov, je čalúnený, krásny, stále vypadá dobre, ale bohužiaľ firma, ktorá ho vyrobila už neexistuje a nie je možné kúpiť nové výplne, takže vizuálne už ma začína dráždiť😂 Prežil s nami dve sťahovania a tri deti, vrátane dvoch maličkých a dvoch psov😉 Je to držák, navyše elegantný, priestranný, úžasný... Bude mi ho ľúto, ale už to proste nie je ono... Kupovali sme ho kedysi na veľtrhu v Nitre a v tej dobe nás vyšiel 3.100 € po zľave, a stál za každé jedno euro👍 Vyhliadnutý mám jeden z MSJ, predávajú prémiový škandinávsky nábytok, ale mám pocit, že kvality stávajúceho gauča nedosahuje, hoci stojí dvojnásobok... Tak uvidím, som na love😀