Ahojte 🙂 chcem sa opýtat hlavne tých, kto mate skusenost s vypomocou na upratovanie v domacnosti. Ako často a na koľko chodí ku Vám pani upratovat? Čo jej davate robit a kolko platite? Čo sme sa zatial pytali tak platia 8-10€ na hodinu.
Čakame totiž babo teraz mam kludovy rezim, byvame v dome a zvazujeme s muzom niekoho na pomoc s upratovanim.
Iba občasne. Mysleli sme tak 2x mesacne. Urcite nie na veci ako umytie riadu alebo pranie. Skor myslim povysavat a umyt schody na vonkajsej chodbe, precizne umytie kupelne, obcas okna a pod.
Dakujem 🙂
Ja som mala 2x do mesiaca pomoc, platila som 20€ a trvalo to podla toho aka bola sikovna. (Cca 3-4h) Povysavala, umyla zem, utrela prach, vylestía zrkadla a pocistila sanitu. Dom mame asi 150m2.
@elisabethka k nám chodievala 1/tyzdenne na 3 hodiny-cca2h upratat prach,povysavat,umyt podlahy a kupelky a zvysok zehlenie (to bolo asi cca 50min);teraz ked som druhýkrát tehotna, chodi dva krat po dve hodiny. Jeden den povysava a umyje podlahy a zvysok žehlí a druhy den prah,kupelky,vysavanie a umývanie. Cenu nepíše kedze nebývame na SK.
ja som tiez mala platila som 10 e hodinu a nebola som spokojna ani s jednou. Bud im to trvalo strasne dlho alebo to nebolo dokladne takze upratujem si sama.
@sundew to žehlenie ma nenapadlo, ale niekedy by sa zišlo.
@elisabethka ja jsem mela 1x tydne 3h vcetne zehleni - platila jsem 30€ (po sekci mi i prevlikala periny, atd.). Nekdy byla treba 2,5h, nekdy 3,5h ale vzdycky 30€, domluvily jsme se narovinu, ze nekdy to proste zvladne rychleji, nekdy pomaleji. Okna se plati zvlast. Ja jsem byla extra spokojena.
@elisabethka Manzel nosi vacsinou obleky do prace takze tie košele zehlit tolke da zabrat,pre mna je asi to najväčšia pomoc.bez brucha povysavat a umyt podlaha sa da rychlo 🤣
chodi k nam 1x tyzdenne, platim 30€ za vacsi 2-i byt v BA, kolko tu je netusim 2-3 hodiny tipujem - v standarnom upratovani je vysavanie, zmytie dlazok, prach, kupelna, wc, kuchyna (linka, baterie, sporak), rolldoory vylesti
veci ako prach na skrinkach, okna, chladnicka, truba su nadstandardne veci a tie sa doplacaju
To je strasne pomysliet, ze 10€/hod v cistom ma i malo vs ludi s dobrou karierou 😂
Ja nemám nikoho ale uvažovala by som iba v prípade rizikové tehu ci po porode....otázne je pre mňa, že dat vstup cudziemu človeka do vášho súkromia, nebojíte sa rizík?
@jan510 ja sa ani nečudujem ze jej to trvalo dlho keď brala peniaze za hodinu. Na to aby si niečo zarobila potrebovala ťahať čas. Možno keby nerobila na hodinu mala by to skôr. Tiez chodím upratovať ale neberiem peniaze za hodinu to by sa mi ani neoplatilo chodiť.
@kuko55 nasa pani ma kluce, este som ju poriadne ani nevidela, kedze vzdy ideme s malym prec, kym je u nas a muz je v robote 🙂 kazdopadne ALE najala som si ju cez firmu, ktora chodi uz dlhsie upratovat znamym, inak by som bola na zaciatku tiez opatrnejsia a urcite by som nedala kluce od bytu niekomu, koho som napr. nasla na socialnej sieti a pod.
a rizika spojene so vstupom do sukromia uplne nevidim, aj tak nemame co skryvat 😄
Ja chcem ponuknut 7€ na hodinu. Este pre 5 rokmi som v BA opatrovala deti a mala som 8 € nad hodinu. Takze 5€ a menej by mi moje svedomie nedovolilo niekomu dat. Este k tomu, ak sa povedzme tie 2 hod. u nas pomaly nezastavi. A zas byvame mimo hlavneho mesta takže 10€ uz je pre mňa trosku viac.
Bývam v Taliansku. Ku mne chodí paní raz do týždňa, prebehne mi rýchlo dom, trvá jej to 3-4 hodiny, povysava, utrie, aj riady umyje ak sú v drese, kuchyňa je krasne čistá. Ak ju poprosím o umytie okien, záclon, tak jej to trvá dlhšie, okná si rozdelí, aby nemusela byt u mna do večera, mne to nevadí. Niekedy upratujeme spolu. Platím jej 10€ na hodinu a je to paní, ktorá pracuje v hoteli ako chyžná, teraz je cez Vianoce doma (na dva mesiace, hotel je zavretý) a ja plačem za ňou, veľmi mi chýba, aj s deťmi si rozumie, niekedy s ňou upratuje môj štvorročný syn 🥰. Ja pri deťoch nestíham prebehnúť poriadne celý dom, manžel je alergik na roztoče, ja cez týždeň upratujem kde je treba, aj vysávačom niekoľkokrát za týždeň prebehnem. V Taliansku sú ceny 10-15€.
1 x tyzdenne na 3-4h, 10 eur na hodinu
Ahojte, ja chodím upratovať byty, vsde sme dohodnutý na 30 eur. Vždy som doma sama, mam kľúče, okná a spotrebiče sú navyše. Robím klasika prach, podlahy, vysávanie a zmytie, kúpeľňa, WC.
1x týždenne na 2h. Keby mala čas, chcela by som 2x týždenne...
@elisabethka Ahoj, v BA platime 10€ za hod, chodi 2x týždenne vždy na 5hod. Prach, vysávanie, umytie podláh, kúpeľne, toalety, kuchyňa, zalievanie rastlín, žehlenie, 2x mesačne vnútro skríň trúba chladnička a potom každé 2 mesiace sklené plochy, to chodí so svojou sestrou vždy tak na dlhšie. Robí aj malú výpomoc mimo domu, vyzdvihnúť čitiareň, dokúpiť čistiace prostriedky a pod.
Ja prave hladam, BA, Petrzalka.
@petamich Cez aku firmu si nasla? Platis je ty alebo ty firme a firma ju?
@simonka_ba Nema nahodou este volnu kapacitu?
@edulkobaby poslem ti do spravy a ja platim tej ich sefke a ona si to riesi dalej
@edulkobaby dobrý deň, hľadáte súkromnú osobu alebo cez firmu? Ja chodím upratovať, ak by ste mali záujem.
@hrabovo Dakujem. Zatial sa mi ozvala jedna pani tu z konika, tak ak by sme sa nedohodli, tak pisem.
Áno, kľudne sa ozvite, pekný deň.
@elisabethka no na umytie okien treba zaplatiť osobitne, to nie je bežné upratovanie.