Ako často a akým spôsobom umývate mikrovlnku a chladničku?

22. mar 2021

Pekný neskorý večer,
Viem, že každá z nás sa usiluje o čistú domácnosť. Chcela by som sa opýtať ako často a hlavne akým spôsobom umývate mikrovlnku a chladničku a taktiež by som sa chcela opýtať ako alebo akým prostriedkom čistíte odtok v umývadle a vani, ďakujem.

meluela
22. mar 2021

mikrovlnku ked tam nieco vybuchne, napr. vajce .. uz som ju umyvala asi 3x za 10 rokov. chladnicku tak raz za rok, vacsinou ked sa tam tiez stane nejaka galiba. vanu a umyvadlo cistim froshkou, teraz mam nejaky cif nature pekne vonia .. take tie na umyvanie kupelne striekacie vecicky

jeliz59
22. mar 2021

Mikrovlnku?tá do vedra s vodou dám jar a drhnem 🤣potom samozrejme sa zbavim peny a uttiem do sucha.... chladnička tam používam prostriedok na chladničku tuším frosch a na odtok buď granule v DM drogérii kupujem alebo domestos dobre čistí aj odtok

ninusa221
22. mar 2021

Mikrovonku ked je zadr*kana tak vtedy takze mozno za polroka raz😂 a chladničku ked je ze fakt tiez taka špinavá tak pretrem vlkou handrou.. o otok sa stara priatel takze to ja neriesim😂

mattkapd
22. mar 2021

Na mikrovlnku je perfektne dat do siaľky pohár s vodou a octom a pustiť.. Keď ju otvoríš len pretries.. Žiadne drhnutie mam odskúšané.. Na Odtoky používam Sifo zatiaľ žiaden problém.. A chladničku umývam len jarovou vodou..

nikpa
22. mar 2021

Mikrovlnku umývam len jarovou vodou lebo vacsinou je len mastná a podla potreby, niekedy ju zachytame alebo v nej niečo vyprskne hned na druhý den ako ju poumyvam a niekedy vydrží čistá dlhšie. Chladničku octovou vodou vnútri asi 4krát do roka a mohla by som aj viac 🙄😀 stále sa tam voľačo lepí a škrabkam odtial niečo zasušene povylievane, to len tak pretrem mokrou handrou ale vzdy si poviem, ze zišla by sa umyt celá. A odtoky sifom alebo zaleje kyselinu citrónovu alebo sodu bikarbonu s vriacim octom ale to nevydrží toľko ako sifo. A toto asi 1krát mesačne.

veronice
22. mar 2021

Mikrovlnku aj chladnicku umyvam univerzalnym upratovacim prostriedkom, odtoky cisticom na odtoky alebo agentom. Inak z toho litroveho balenia univerzalu nariedim aj 50 pollitrovych flias takze to mam v cene 0,17€ za 500ml ☺️ tu kuk 👇
www.ekoupratko.sk/produkty

lula313
22. mar 2021

Tieto “spinave” roboty robi spolu so sporákom u nás manzel, ja na to nemam trpezlivost niečo dlho drhnut. Mikrovlnku neviem koľkokrát ročne, ale chladnicku určite aspoň raz mesačne, kedy zároveň pretriedi všetky priehradky a povyhadzuje staré veci(najmä zeleninu), sporak cisti každý deň, ak je špinavý. Ja robím tie čistejšie prace ako skladanie pradla, varenie, umývanie kúpeľne, nakladanie/vykladanie umývačky a to robím denne.

andreatytler
23. mar 2021

Na mikrovlnku a chladnicku pouzivam staru hubku na riad a horucu vodu.
Mikrovlnku asi kazde 2 mesiace a ked tam nieco vyprskne.
Chaldnicku asi 2x do roka a ked sa nieco rozleje.
Odpad cistime 2x do roka sodou bikarbonou a octom a vriacou vodou.
V kupelni mame lapac vlasov a v kuchyni vsetko z tanierov a hrncov vyskrabeme a hodime do kosa pred tym ako ich ideme umyvat.

bubuzu
23. mar 2021

Ahoj,tak ku chladnicke,prave sme kupili novu a ked ju doviezli,tipek prizvukoval,ze umyvat iba cistou vodou.Ziadne cistiace prostriedky ani ocot.Ze to moze casom poskodit cosi vnutri.

konikkon
23. mar 2021

Mikrovlnku aj chladničku každý týždeň. V domácnosti sme len ja a manžel, čiže nie je tam zazrana špina. Len pretriem jarovou vodou a su vybliskane. Odtok čistím tekutým práškom a jarou, odmastí, odstráni povlak, aby bol ako novy. Ak myslíš odtok, keď je upchaty, tak to neviem, to robí manžel.

simsalabim
23. mar 2021

Mikrovlnku umyvam asi raz za mesiac takymto sposobom - dam do nej pohar s vodou a zapnem na 2 minuty. Para z vody pouvolnuje necistoty, tie potom zotriem spongiou a utriem papierovou utierkou. Chladnicku pretriem vzdy, ked vidim, ze je niecim zagebrena - streknem sanytol a utriem papierovou utierkou. Celu - stym, ze vsteko z nej vyberiem von - ju umyvam tak raz za pol roka.

natalala
23. mar 2021

Fuha ked tu citam, ze raz za rok/polroka, tak radsej nechcem vediet ako vyzera zvysok domacnosti 🙈 mikrovlnku tak, ze dam do nej misku s vodou a citronom/trochou octu a zapnem ju aby to vrelo a bola para, cize ak je tam nejake jedlo tak sa to napari a potom len mokrou handrou vyutieram. V chladnicke je zevraj viac bakterii ako na zachode 🤷🏼‍♀️ Umyvam ked sa nieco rozleje ale inak celu asi kazdy mesiac tiez vacsinou iba octovou vodou vytren ak tam vylozene nie je nieco vykycnute, snazim sa vtedy, ked mame v nej menej veci, police vyberiem a tie normalne poumyvam prostriedkom na riad, sufliky na zeleninu a ovocie umyvam urcite castejsie.

jana_eyre_2
23. mar 2021

Ja umývam s pomocou pomaranča - do hlbokého taniera nakrájam jeden pomaranč zalejem vodou, asi 3-4minuty to nechám zohrievať a potom už len zotriem nečistoty.. výborne to prevonia komoru (mám tam mikrovlnku) a pomaranč uvoľní mastnotu.. ako často to netuším, nemám harmonogram, keď to potrebuje.. ale teda naša to už potrebuje, tak dnes umyjem..

Odtok v umývadle cistim tiez keď to potrebuje, ten to bohužiaľ u nás potrebuje často, lebo riad je u nás prakticky stále.. keď sa silno upcha, tak používam chémiu (sifo) ak je to len jemne, tak dávam kypriaci prášok a ,zalejem horúcou vodou..

jumama
23. mar 2021

Prekvapili ma uprimne odpovede 🙂 Mala som v dusi vycitky, ze asi neumyvam tak casto, ako by sa patrilo, len ked sa cosi vyleje, vyprskne (ci chladnicka, ci mikrovlnka), alebo ked su zvonka uchytane dvierka, uchytky, to tak raz tyzdenne pri upratovani pretriem. Pretriem len tak vlhkou hubkou a do sucha utriem. Zeleninove sufliky ked sa mi minu zeleniny tak vyumyvam, jarovou vodou. Zvyknem na dno dat servitky, alebo papier, ale daju sa kupit aj take hrbolcekove folie, potom zelenina nesplesnie. To aj urychli upratovanie, vyhodim seritky, papier a staci vyplachnut, ziadne prischnute listy a pod. ako zvyklo byt predtym. Okukala som z obchodu, ked kazdy kus citronu je v papieri a ked som ich tak nechala doma potom nesplesneju. Aj paradajky na misku davam na servitku, vydrzia dlhsie. Inak ja by som uvitala, ak by existovala uplne suflickova chladnicka, taka ako tie zeleninove, aby bola cela. Za tym ucelom vlozila som si do nej take dozy priblizne aby to co naj velkostne sedelo, a mam tam v jednej jogurty, smotany, v dalsej tvrde syry, salam, sunka, v dalsej maslo, hera, tvaroh, bryndza... My pracujeme z domu, takze permanentne varim a teda sa to za ten tyzden, tyzden a pol pomina, ked spravime velky nakup. Takto sa to aj jednoduchsie vybera a aj udrzuje. neznasala som vyberat tie police, takto ich nemam vacsinou od nicoho zadzabane. Umyjem tu dozu, ak sa v nej nieco vyleje. Neznasala som tiez ak sa nieco oprelo vzadu o stenu chladnicky, ze to tam bolo zatlacane postupne vecami spredu a zmrzlo to.

oli18
23. mar 2021

Podla potreby, casovo to nemam odsledovane.

zuvelyn
23. mar 2021

Mikrovlnku udržiavam v cistote priebežne, nastriekam pripravok na handru a utriem, cize nemusím nic drhnut ani rozmýšľať nad tym ako ku vyčistít lebo je vždy čistá 🤷🏼‍♀️(odporúčam toto robiť so celou domácnosťou, človek si ušetrí cas ja nervy v "upratovaciu sobotu doobedu"). Chladničku pred veľkým nákupom ked uz je skoro prazdna vytriem prípravkom HG na chladničky (cca 2x do mesiaca). Do odtokov dava muz raz za čas krtka. Inak na celú domácnosť používam bud Savo alebo Sanytol (robila som to este prrd tým nez boli populárne pocas korony 😅)

piece
23. mar 2021

Asi tak nejak. Mikrovnka sa vie často ušpiniť, tak to je také priebežné podľa potreby a tak isto aj chladnička, no tú tak raz za 2 týždne pretriem presto vlhčenými obrúskami

maximilie
23. mar 2021

@mattkapd vyskúšam, dakujem za radu. Len neviem co je siaľka?

mattkapd
23. mar 2021

@maximilie no vyzerá to divne keď mi tam nedalo š.. Hrnček

ninusa221
23. mar 2021

@andreatytler to som este nepocula😁 že lapac vlasov to sa dava do odtoka?

lubi40
23. mar 2021

mikrovlnku ked je spinava, dam do pohara ohriat/vyparit vodu. Chladnicku octovou vodou

sllavienka
23. mar 2021

Mikrovlnka - vlozit pohar s trochou octu do mikrovlnky, zapnut na minutu (aby sa zadymilo), trochu postat, vybrat pohar a pretriet so suchou servitkou.

hennyinnsbruck
23. mar 2021

Podľa potreby... A Cifom.

maximilie
23. mar 2021

@ninusa221 toto je lapac vlasov. My to mame tiež. Bez toho by sme krtkovali každý mesiac

maximilie
23. mar 2021

@ninusa221 samozrejme nerezový, len toto mi naslo ako prve

katus87
23. mar 2021

Ja používam prakticky na všetko Sanytol s oranžovou etiketou. Chladničku čistím podľa potreby, ale raz za mesiac pretriem poličky, mikrovlnku tiež, lebo môj drahý manžel neprikryje jedlo a potom je všade 🙈 na odtok mám granule od Sifonu myslím ( je to v ružovej tube) a neznášam čistiť sporák, ale tiež Sanytol je skvelý na to 🤣

monykam
23. mar 2021

neviem si u nás predstaviť umyť mikrovlnku raz za rok, tá by u nás vyzerala veru 🙂 deti často v nej niečo vylejú, a aj to dalšie velké dieťa MUž si nikdy nedá pozor

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreatytler
23. mar 2021

@ninusa221 Ano, my mame taky co netreba cistit. Na tej retiazke su malinke umelohmotne ticinky, a vlasy sa na tom zachytia. Potom to raz mesacne vytiahneme aj so vsetkymi nalapanymi vlasmi (vyzera to ako skapata mokra mys😝 a vyhodime to do kosa.

dskjhfdlkdjhl
23. mar 2021

@viestta pridama sa k Tebe, ale ja som tusila, ze nie som normalna, ked tolko pucujem, tu mam dokaz😀