Ako bezpečne uskladním veci na povale?

374andy
5. okt 2023

Ahojte mamičky, prosím o radu. Mám veľké množstvo vecí po synovi, oblečenie a hračky vo vákuových vreciach. Potrebujem všetko uskladniť na povale. Prosím máte niekto skúsenosť či sa veci znehodnotila? Je urobená len nová strecha, priestory tam nie sú nijak zatiaľ prerobené. Stačí dať do mechov niečo proti moliam? Niekto z vlastnej skúsenosti prosím 🌹🌹🌹

deti95060810
5. okt 2023

záleží ako dlho budeš skladovať...
ja som povyberala veci po synovi - po x rokoch a takmer všetko som zahodila... všetko sa akosi pokazilo - z bavlnených vecí - tričiek išiel prach, gumky rozpadnuté, spráchnivené ...celé zle.
ak budeš skladovať 2-3 roky tak to bude ešte ok.

nikdenikto
5. okt 2023

Vytiahla som po 3 rokoch a v pohode. Len biele veci mali také zazltnute škvrny ale išlo to v pohode vyprať.

hefo
5. okt 2023

Na povale to nie je ktoviečo, veľmi sa tam mení teplota (na niektorých povalách v lete môže byť aj cez 50 °C), a to veciam škodí.

janinah
5. okt 2023

Z vlastnej skúsenosti ti napíšem.ze to budeš o pár rokov sťahovať odtiaľ a núkať kdekomu a budeš rada.ak sa toho zbaviš.Nechaj len knihy.drevene hračky a ostatné rozdaj alebo predaj ako baliky..Ked príde ďalšie dieťa ľahko získaš veci aktuálne a primerane veku aj ročnemu obdobiu.

tinkavvv
5. okt 2023

@374andy ja odkladam na povale, veci stali cca 5 rokov. Vacsine veci nic nie je. Na par veciach sprachniveli gumy, ale 99% veci je ok. A to tak niektore veci uz boli podedene. Mam to uplne uzatvorene vo vreciach a potom este v krabiciach, kde pisem aj velkosti.

nevenka
5. okt 2023

Ja som to mala vo vreciach, toto leto som vsetko prebrala, su tam aj veci po prvom synovi a dcere, maju 10+ rokov a nic im nie je. Dokonca vetrovky a overaly boli kupovane uz bazarove. Nemame tam mysi, ani mole, v lete horuco, v zime zima.
Davala som to teraz do vriec podla druhu (mam toho vela) a do velkych krabic, napisane na kazdom, co tam je.
Budem vytahovat pre mensich (takmer 3 roky a 9 mesiacov).

374andy
autor
5. okt 2023

Waau paráda to ste ma straaaašne potešili. Ja sa tomu bránim 2 roky, lebo sa bojím, a všetko dávam na skriňu hore a ta sa už preliačuje zvrchu, tak urgentne musím riešiť.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
374andy
autor
5. okt 2023

@fotoportret oblečenie som skúšala predať ale už je toho malého oblečenia všade toľko, že ani nové ani použité a to mám na bazári fakt aj za pár centov krásne veci...

deti95060810
5. okt 2023

@374andy tak predaj cez Wi***d

petronelag
5. okt 2023

@374andy Ja som lepšie oblečenie od syna a aj moje odkladala na povalu do papierových krabíc, bolo to aj po viac rokoch zachovalé. Len topánky a čižmy sa nejako zoschli, tak to som potom vyhodila.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz