Aké varechy používate?

25. aug 2023

Zeny ake varechy okrem drevených používate? Drevene nechcem. Nesmu do mycky a dlho trva kym uschu, drzi sa v nich humus z prostriedkov na umývanie a pod. Hladam nieco praktickejšie.

anavixy
25. aug 2023

No tak ked nie drevene a tak asi plastove 😃 kazdy ich ma, aj tescoma aj tupperware aj tesco aj pepco aj ikea 🤷🏻‍♀️ akurat pri niektorych (a mozno pri vsetkych) pozor aby si ich nenechala v hrnci pocas varenia, lebo sa mozu roztavit…

viestta
25. aug 2023

Mam sadu silikonovych stierok rozneho tvaru a velkosti, uz ani neviem odkial. Mam aj melaninove varechy z Tescomy, ale viac pouzivam tie stierky. Drevene uz mam len dve, na lekvare a na jedla kde ide curcuma

ivkav5
25. aug 2023

Ahooj, nepoužívam nič iné ako tieto tescoma plastové varešky, pridávam link 🙂 2ks mám už asi 5 rokov a sú ako nové

https://www.tescoma.sk/varecha-okruhla-space-li...

domkakvet
25. aug 2023

Ja pouzivam drevene a davam ich do umyvacky.

autor
25. aug 2023

@domkakvet to by si nemala

domkakvet
25. aug 2023

Prvy krat som sa to teraz dozvedela, no vygooglim dovod, co sa tyka plastovych nemam skusenost, iba s maslovackou a ta mi dlho nevydrzala a to nebola ani v umyvacke.

autor
25. aug 2023
domkakvet
25. aug 2023

Akurat som to googlila a tusim je to z toho isteho clanku co som nasla aj ja a tam nizsie je napisane, ze ani plastove by nemali ist do umyvacky, lebo mozu uvolnovat skodlive latky, co si myslim, ze aj pri vareni, ked ze su tam vysoke stupne, tak ze ja ostavam pri drevenych a nadalej ich dam do umyvacky, radsej saponat ako plast.

sono2
25. aug 2023

@domkakvet no a sme doma.
Myslím, že to neni až tak zle. Ja dávam do umývačky občas inak čistím ručne. Nože z pravidla nie

domkakvet
25. aug 2023

@sono2 noze tiez nedavam, ani panvice, ani dosky na krajanie.

dagmarovita
25. aug 2023

drevene sa nemaju susit ale hned utriet do sucha

veselo_neveselo
25. aug 2023

Drevene nie do umyvacky lebo ze zvyknu praskat...ale teda su tak lacne, ze vymenim, ked bude treba. Zatial netrebalo, tieto co mam uz asi 10r? A pravidelne su v umyvacke. Aj na vysokom stupni, nech tam vsetko pochcipa v tom dreve.

Ja sa umelych "bojim", lebo niekedy zabudnem polozenu, ze sa mi roztavia. Pripadne ze bude panvica prilis horuca a roztecie sa tam. Iracionalne, ja viem.
Ale mam z kazdeho

klejkaez
25. aug 2023

Tiež davam roky dlhee roky,do myčky i drevenne varechy a sú ako nové stále. Žiadne praskanie, flaky nic, nesmrdia po pripravkoch. Treba skúsiť s kvalitne varešky nie od "Číňana"😊

nika23t
25. aug 2023

Drevené varechy nechávam "vyvarit" na 10 min z času na čas, krásne sa vycistia. A nepraskaju. A tiež sa bojím plastových...

guudy
26. aug 2023

Ja mam silikonove varechy, za mna lepsie ako plastove, neskriabu hrnce/panvice😊. Kupila som si rozne, casom som zistila, ze jedna tazsia mi nevyhovuje, radsej siaham po tych lahsich.

bylinka25
26. aug 2023

Drevené varechy budú ako nové, ak ich cez noc necháte namočené v slanej vode.