Aké parametre pozerať pri kúpe práčky?

30. nov 2024

Potrebujem veľmi úzku práčku zvrchu plnenu. Na čo si dávate pozor? Kupujete aj energ.triedu c,d,e? Či to zožerie veľa elektriny? Hádam úzku do 400€. Poraďte prosím.dakujem pekne

pribinak
30. nov 2024

Kupujem len A

autor
30. nov 2024

@pribinak a s akou značkou máš dobrú skúsenosť?

pribinak
30. nov 2024

Elektrolux a LG

villanella
30. nov 2024

Ja robím v Elektre .. určite aspoň B-C kúpiť triedu …

autor
30. nov 2024

@pribinak
@villanella ďakujem... No C by som Max vzala...som limitovaná šírkou 40 CM.

veselo_neveselo
30. nov 2024

Energ triedu najvyssiu aku si mozes financne dovolit, z tych co sa ti zmestia.
Lebo pracie programy su plus minus tie iste, a tie "extra" su aj tak take co denne pouzivat nebudes. Vsetko ostatne je len extra, na com zalezi menej.

Ja napr ocenujem automaticke davkovanie pracieho gelu, ale keby to nemala tak mi to vobec nevadi.

autor
30. nov 2024

@veselo_neveselo zatiaľ mi vyšla Indesit trieda C alebo Whirlpool trieda B.

autor
30. nov 2024

@veselo_neveselo neviem ktorá je lepšia z týchto dvoch...

rozculena
30. nov 2024

1. kolieska...elektrolux nemá a je to teda problém s ňou pohnúť
2. po dopraní bubon aby zostal dvierkami hore.Elektrolux to nemá na všetkých

ja som elektrolux reklamovala ihneď po kúpe,trhal mi oblečenie,mám asi 10 tričiek s dierami a jednu novú plachtu🙄 museli vymeniť celý bubon
predchádzajúca elektroluxka bola úplne v pohode.....
medzitým som mala whirpool a po roku začala tiecť,nevedeli zistiť príčinu,vrátili mi peniaze,už by som do whirpolky nešla
tie základné programy sú skoro rovnaké všade....niektoré majú špeciálne programy na obuv,niektoré na impregnovanie...

autor
30. nov 2024

@rozculena vďaka, tiež som nie svätou whirlpoolkou nadšená... Zas ťa Indesit je úplne taká základná...a na chcem takú čo bude prať napr 1:15 minut nejaký mix na 30-40 stupnov ...takú nám doma teraz

rozculena
30. nov 2024

ono aj keď nastavíš nejaký konkrétny program,tak sa dajú zmeniť aj otáčky,aj teplota,čím nižšia teplota,tým kratší čas.

euka210
30. nov 2024

Len A. Mne programami vyhovuje najviac za tych 14r Whirpool, len tam po case hrdzaveju horne dvierka.

diana45
1. dec 2024

@rozculena ja mám Elektrolux, kde po dopraní ostanú dvierka hore, práčka má 3 roky

autor
1. dec 2024

@rozculena
@euka210
@diana45 ja mám Zanussi už 10 rokov, úplne jednoduchá, perie na 40 stupňov 1:10 h. Stala 250€ vtedy, na drahšiu som nemala a som s ňou Max spokojná...ale to už sa nevyrába...

autor
1. dec 2024

@rozculena na každej práčke sa dá zmeniť teplota, tým pádom dĺžka prania?.chcem tak hodinový program anybtam bol,nie že mi bude prať tričká dve hodiny zbytočne

diana45
1. dec 2024

Áno, na tejto čo mám sa dá zmeniť dĺžka prania podľa telpoty. Mám aj program na detské oblečenie a ten sa zmeniť nedá, je na 40 stupňov a 55 minút.... práčka stála presne 400eur

rozculena
1. dec 2024

nie všetky programy sa dajú zmeniť,detský program sa nedá,ani EKO,ani dezinfekcia.
Ja som to mala na každej.
Teraz na tejto mám aj taký krátky 15minútový

rozculena
1. dec 2024

@diana45 pred 8 rokmi som to aj ja mala na elektroluxe,ale to bola na tie časy drahá práčka,tuším 500 eur stála,táto súčasná je vraj "lacná"....400eur