Aké parametre má mať kvalitný matrac?

7. aug 2024

Ahojte, ake parametre by mal mat kvalitny matrac? Mam namahavu pracu na chrbat - zohnutie niekolko hodin denne. Casto trpim bolestami a seknutim v krizoch. Preto by som mu chcela trochu pomoct matracom. Neriesili ste nieco podobne? Bola som uz aj v obchodoch ale teda, kazdy predavac tvrdi nieco ine. A nie som presvedcena, ze cim drahsie tym lepsie.

gejb
7. aug 2024

Nejde tak o parametre, potom by existoval len jeden typ matraca 😉
Predavač by mal vedieť poradiť podľa tvojej stavby tela a polohy v akej spavas....a najdôležitejšie aby ti bolo pohodlné keď si naň lahnes.

viestta
7. aug 2024

Mne sa vyrazne ulavilo, ked som vymenila matrac za tento
https://raj-matracov.sk/matrace-sendvicove/1988...
Spavam na strane s pamatovou penou

cialota
7. aug 2024

to pohodlie je proste zaklad a ak ma clovek nejake problemy, tak nie je o com, jednoznacne by som sa pozerala po zdravotnych matracoch. ja mam napriklad ortopedicky tastickovy, kupovany tu: https://www.topsedacky.sk/matrace/zdravotny-mat...

yeon_bouw
7. aug 2024

@viestta presne tieto som kupovala našim, spia ako bábätká. Každý si otočí ten svoj na tú stranu, ktorá mu vyhovuje

viestta
7. aug 2024

@yeon_bouw aj u nas, chlap spi na tvrdej strane

yeon_bouw
7. aug 2024

@viestta oco tiež, on je taký 100kilový maco. Mamina je drobec, tej zase viac vyhovuje mäkšia strana

yeon_bouw
7. aug 2024

Autorka, najlepšie je si priamo v predajni vyskúšať viac typov, aby si zistila, na ktorom sa ti leží pohodlne. Záleží aj, v akej polohe spávaš - matrac by ti mal poskytnúť oporu, aby si mala chrbticu v akejkoľvek polohe správne

autor
7. aug 2024

k tym parametrom som myslela skor, že vzhladom na ten chrbat, ci je nieco co je velmi dobre mat alebo comu sa vyhnut. Ale, zjavne to bude velmi individualne...ved sme aj skusali nejake ale teda, je ine, ked si clovek lahne na chvilu a potom ma na nom spat...

yeon_bouw
7. aug 2024

A nemáš tú chrbticu v takom stave, že by bolo dobré, aby ju videl najskôr ortopéd? V takom príp. by bolo asi fakt lepšie investovať do zdravotného matraca a asi aj vankúša

autor
7. aug 2024

@yeon_bouw veď áno, rieši sa to aj po tejto stránke

yeon_bouw
7. aug 2024

Tak potom by ti aj ortopéd mohol poradiť podľa ťažkostí, na čo sa zamerať pri výbere. Za mňa osobne sú najlepšie matrace s viacerými zónami. Ale tvrdosť je ťažké poradiť, každému sedí iné. Napr. moja mama má výrastky v chrbtici, potrebuje mäkší matrac, ktorý jej nebude na to problematické miesto tlačiť, ale zároveň jej poskytne aj oporu. Ja viem, že to je fakt umenie zvoliť správny matrac 😶

autor
7. aug 2024

@yeon_bouw vďaka, však to. Že nie je to vec, ktorú rýchlo vymenis ked ti nesadne

yeon_bouw
7. aug 2024

Presne. A dobre sa vyspať je základ.