Ahojte, ake parametre by mal mat kvalitny matrac? Mam namahavu pracu na chrbat - zohnutie niekolko hodin denne. Casto trpim bolestami a seknutim v krizoch. Preto by som mu chcela trochu pomoct matracom. Neriesili ste nieco podobne? Bola som uz aj v obchodoch ale teda, kazdy predavac tvrdi nieco ine. A nie som presvedcena, ze cim drahsie tym lepsie.
Mne sa vyrazne ulavilo, ked som vymenila matrac za tento
https://raj-matracov.sk/matrace-sendvicove/1988...
Spavam na strane s pamatovou penou
to pohodlie je proste zaklad a ak ma clovek nejake problemy, tak nie je o com, jednoznacne by som sa pozerala po zdravotnych matracoch. ja mam napriklad ortopedicky tastickovy, kupovany tu: https://www.topsedacky.sk/matrace/zdravotny-mat...
Autorka, najlepšie je si priamo v predajni vyskúšať viac typov, aby si zistila, na ktorom sa ti leží pohodlne. Záleží aj, v akej polohe spávaš - matrac by ti mal poskytnúť oporu, aby si mala chrbticu v akejkoľvek polohe správne
k tym parametrom som myslela skor, že vzhladom na ten chrbat, ci je nieco co je velmi dobre mat alebo comu sa vyhnut. Ale, zjavne to bude velmi individualne...ved sme aj skusali nejake ale teda, je ine, ked si clovek lahne na chvilu a potom ma na nom spat...
A nemáš tú chrbticu v takom stave, že by bolo dobré, aby ju videl najskôr ortopéd? V takom príp. by bolo asi fakt lepšie investovať do zdravotného matraca a asi aj vankúša
@yeon_bouw veď áno, rieši sa to aj po tejto stránke
Tak potom by ti aj ortopéd mohol poradiť podľa ťažkostí, na čo sa zamerať pri výbere. Za mňa osobne sú najlepšie matrace s viacerými zónami. Ale tvrdosť je ťažké poradiť, každému sedí iné. Napr. moja mama má výrastky v chrbtici, potrebuje mäkší matrac, ktorý jej nebude na to problematické miesto tlačiť, ale zároveň jej poskytne aj oporu. Ja viem, že to je fakt umenie zvoliť správny matrac 😶
@yeon_bouw vďaka, však to. Že nie je to vec, ktorú rýchlo vymenis ked ti nesadne
Presne. A dobre sa vyspať je základ.
Nejde tak o parametre, potom by existoval len jeden typ matraca 😉
Predavač by mal vedieť poradiť podľa tvojej stavby tela a polohy v akej spavas....a najdôležitejšie aby ti bolo pohodlné keď si naň lahnes.