Aké máte panvice na indukciu?

4. mar 2024

Máte niekto skúsenosť s liatinovou alebo nerezovou panvicou? Prípadne niečo iné na indukciu? Ako sa vám v tom varí? Je pravda, že keď sa nerezová rozohreje a až potom idete variť, je tiež nepriľnavá? Akú máte značku?

Na všetky klasické “s nepriľnavou vrstvou” už nemám nervy. Chvíľku sú krásne, no po čase je vždy vždy dno poškriabané. Všetky varešky/obracačky mám drevené alebo plastové, každého doma hreším, že tam nesmú s lyžičkou… panvice dávame do umývačky. Nebaví ma každý rok riešiť nové panvice, no keď sú tam už viditeľné mini škrabance a je horná vrstva porušená, tak to nechcem používať, aby sa nám niečo nedostalo do jedla.

Ps: Ak chcete čokoľvek dodať k panviciam, rada si prečítam vaše postrehy. 🙂

luccija
4. mar 2024

Iba Tefal a nedávam do umyvacky

gejb
4. mar 2024

Tefal mam už 7 rokov, nie je na nich jediný škrabanec. Umývam ich ručne.
A keď ich odkladám nedávam ich na seba aby sa navzájom neposkriabali.

milanemila
4. mar 2024

Liatinove mam staub a le creuset, hrnce aj panvice a milujem ich :D pred prvym pouzitim ich treba vypalit naolejovane. Wok a na palacinky sme kupili kitchenaid, co boli teraz v bille za tie nalepky a nepouzivam ich velmi dlho, ale tiez su dobre (myslim, ze su keramicke)

simca06022011
4. mar 2024

no ja mam skusenost, ze najviac mi dokatuje panvicu umyvacka... a niektore plastove, drevene veci aj tak doskriabu. Cize za mna ak nehcces mat doskriabanu panvicu, preriet aj tie plastove naberacky + neumyvaj v umyvacke.
Pouzivame tefal, ine nepouzivam. Mam aj tescomu ale mne su velmi tazke... napr na lievance, palacinky. Cize som k tomu aj tak kupila co pouzivam klasicky tefal. Mala som teflonove hrnce aj z ikei kedysi a boli super. A najlepsie je mat panvicu ktoru najviac pouzivas v tom "akurat rozmere" lacnejsiu (tescoma, tefal, hocico.. zvacsa kupim v akcii) a tam mi to je fuk uz, pouziva sa takmer denne, znici sa = vymeni sa. Nerezovy mam nizky hrniec siroky... to si neviem ako panvicu predstavit, ma to uplne ine vlastnosti, mam uplne rovnaky aj od delimano s teflonom ci co to je vnutri a fakt je to na ine... Liatinove su strasne tazke = sklokeramika sa s tym rada poskriabe. O otm ked sa to niekomu smykne a pod. ani nehovorim.
Este ikea ma nerezovu panvicu vnutri s medenou vrstvou ale to som nemala, neviem.

dally55
4. mar 2024

Ja mám nerezovu jednu panvicu, a všetko sa mi tam lepí a prihara a to mám indukciu :( znacka blauman, bola v sade s hrncami, dostali sme ako darček k sade spotrebičov. Ďalej ja neodporúčam delimano, na varenie fajn, ale ma v strede vypuklé dno, olej sa hned zleje po okrajoch, na tom ani cibuľku neviem urobiť. S čím som spokojná, je moja palacinková panvica, píše že ma granitovy povrch, nič sa na tom nepripecie, je skvela, niekedy vypekam aj na wok panvici lebo ma podobný povrch :D

gvenduska
4. mar 2024

Delimano alebo v Kauflande priamo na indukciu

30katrusa40
4. mar 2024

Používam značku lamart. Za mňa spokojnosť. Dajú sa kúpiť v Planeo

79viktoria79
5. mar 2024

@dally55 tu nerezovu treba najskôr vypáliť,pozri si videa ako na nej varit,a budes spokojna

lusilla
13. mar 2024

Ahoj, mame znacku WMF a konecne sme spokojni, doteraz sme mali tefal, lamart alebo z lidla tie ich, este tie z lidla boli dobre ako tak. Ale toto uz je ina liga tie WMF uz inu ani nechcem. Do umyvacky ich nedavam je to tam dokonca zakazane ze nemozu ist.