Dobrý deň, potrebovala by som radu sťahovali sme sa a teraz máme indukcnu dosku na varenie pred tým som používala klasické nerezové hrnce na plynový sporák ak ich budem skúšať na indukčnéj platný nepoškodím tým nejako tu Platnú?
Na indukciu musíš mať hrnce na to určené, ako sa píše vyššie, s obyč hrncami nenavaríš. Ale existuje vraj akási platňa s magnetom, tú dáš na indukciu na to aj obyčajný hrniec aký máš doma a môžeš variť aj na indukcii. No ja s tým skúsenosť nemám, my sme hneď kupovali hrnce na indukciu no kolegyňa mi hovorila že si niečo také kúpila aby nemusela kupovať nové hrnce len kvôli indukcii 🤔
Ani to netrvalo dlho nájsť, tak kolegyňa moja mala pravdu
https://eshop.tescoma.sk/adapter-na-indukciu-gr...
@ivanak49 odporucam hrnce s dvojitym dnom napr. tefal. Daju sa pouzit aj smaltovane hrnce. Mne teraz odpalilo induk. dosku pri pouziti hrnca z kauflandu orginal na indukciu.
Ja sa práve neviem rozhodnúť ci ísť do smaltovych hrncov alebo čisto indukčné kupit ktoré sú nato určené.. Lebo počúvam dosť ze smaltove sú vhodné nato aj sa mi páčia len sa bojím aby ta plátna nejak neodišla s tým používaním
Nepoškodíš. Akurát ak nebudú vhodné na indukciu, nezapne ti platňu.