3 zvieratá v garsónke

10. sep 2021

Čo si myslíte o kombinacii 2 mačky a pes?(fenka) spolužitie v garsonke.

sweet20
10. sep 2021

ze nikdy

stanulienkat
10. sep 2021

Pre boha....

katkamatka7
10. sep 2021

Doškrabaný nábytok, ohryzené dvere.

sweet20
10. sep 2021

dufam, ze to nemas ty

pribinak
10. sep 2021

Trápenie zvierat a aj susedov

erickatt
10. sep 2021

Ja mam tri v domčeku s dvorom a niekedy mam pocit ze ich je 20. Jedna macicka ok. Ale aj ony potrebuju svoje súkromie. A to zvierata milujem a istú dobu sme mali s nami vnutri aj skrotenu kacicu.

ella_price
10. sep 2021

🤯🤯🤯🤯 Nikdy

martinka13
10. sep 2021

Ťažko je žiť v garsónke jednému človeku, nie to ešte s toľkou zverou.

anjelicek26
10. sep 2021

Ze je to tyranie zvierat... prilis malo priestoru... ved tie macky chudatka ani von nemozu, psa aspon vies zobrat par krat denne na prechadzku.

daridari11
10. sep 2021

Známa žije v dvojgarzónke, t.j. kuchynka s obyvačkou, malinké je to, plus malá spálnička, so štyrmi mačkami. Má ta čisto, voňavo, nič ohryzené ani doškriabané. Mačky nepotrebujú veľký priestor. Psík sa zase venčí, takže nevidím to nejako extra problematické. Dôležité je, ako mačičky vychádzajú so psíkom.

lubina
10. sep 2021

Zly napad, ved garsonka lezie na nervy aj ludom nie to este zvieratkam

sissy27
10. sep 2021

že nikto normálny toto nespraví...
@daridari11 no ja neviem, dve mačky potrebujú aj záchod, a ja osobne by som nechcela spať v rovnakej miestnosti ako sú akékoľvek výkaly... a nepredpokladám, že v garsónke je wc alebo kúpeľňa dostatočne veľká na to, aby sa tam pohodlne zmestili dva mačacie záchody...
a o psovi ani nehovorím, ten bude 20 hodín denne ležať, lebo sa nemá kde pohnúť?

radolina
10. sep 2021

Nevidela by som to ako dobry napad. Mame dom zahradu a psa mavame aj vo vnutri a k tomu morca a poviem ti viac by som nechcela. Niekedy je to o hubu aj s jednym psom vo vnutri a to ame isto viac priestotu ako v garzonke. Tam je podla mna aj jedno zviera moc

lindusss2016
10. sep 2021

@daridari11 macky nepotrebuju velky priestor? Srandujes? My mame 2 macky a jedneho psa v trojizbaku. Kupili sme pozemok, kde budeme stavat, zatial tam jazdime na chatu kazdy vikend a obcas aj pocas tyzdna. Zvierata nosime so sebou. Macky sa nemozu dockat na tu obrovsku zahradu, chodia si do lesika, cele dni sa nahanaju... ked sme doma, tak jedna macka kazde doobedie stravi tym, ze mnauka pri dverach. To je velky omyl, ze si myslime, ze macky su nenarocne na priestor. Mala som 11 rokov kocura len v byte (3 i), ale na jeho zdravi aj psychike sa to velmi odrazilo a zial aj umrel skoro. Macky sa v bytr nudia! Preto vkuse spia, zeru, az sa z nudy prezieraju, bezne trpia obezitou a problemamy mocovej sustavy, najma obliciek.

lindusss2016
10. sep 2021

@katkamatka7 doskriabany nabytok a ohryzene dvere maju hlavne ludia, co sa svojim zvieratam nevenuju. U nas toto nikdy nebolo. Nas pes mi raz rozhryzol ceruzku na oci, ked bol stena 😁 vacsiu skodu nenapachal.

denkatn
10. sep 2021

ak je ta garsonka tvoja, a nie si v podnajme, tak si to viem predstavit, i ked trocha natesno, ale da sa. ma aspon balkon?

katkamatka7
10. sep 2021

@lindusss2016 Chápem. Chýbajúce venovanie sa dokáže mačka prejaviť počas spánku majiteľa, v noci, nad ránom práve škrabaním a potrebou brúsenia pazúrov. Závisiac od plemena a povahy psa dokáže prejaviť túžbu ísť von tlačením a hryzením na dvere, podobne mačka. Vycvičené psy od mala, keď sú najhravejšie, sa odmenia svojemu pánovi. Vycvičené mačky sú rarita, ale dá sa aj to 😉

daridari11
10. sep 2021

@lindusss2016 V niečom súhlasím, v niečom nie.....pozri, ja mám veľký byt aj balkón a tri mačky. Čisto chované v byte, sú zdravé, spokojné, čistotné. Samozrejme, pohybujú sa kompletne všade, dvere si vedia otvárať takmer všade. Samozrejme, pre mačku je bonus môcť byť vonku a pohybovať sa po dvore či záhrade. Na druhej strane, vonku jej hrozí toľko nebezpečenstva, nepoznám dlho žijúce mačky, ktoré sa pohybovali vonku. Naopak, poznám takmer 20 ročné mačky chované výlučne v interiéri.
Ak už ich púšťať von, tak do zabezpečeného prostredia a to pri mačke nie je jednoduché.
Nevieme, akú ma situáciu autorka, ak sú zvieratá v jej starostlivosti a musí ísť žiť do garsónky, nie je čo riešiť. Asi to nie je tak, že ide žiť do garsónky a plánuje si zaobstarať tri zvieratá.

ckatka
10. sep 2021

My sme žili jeden čas v garsónke dvaja dospelí s nemeckou dogou. A par dni sme tam mali aj mačku, čo čakala na prevoz. Ale!
Garsónka bola naša. Kúpená.
Mala veľkú predsieň kde na podlahe boli misky a veľký uzavretý balkón, kde sme dali na tu chvíľu mačací záchod. Psa sme kupali vo vani cca každý tretí deň (alebo podľa potreby) a je to typ, čo väčšinu dňa prespi a nemá vo zvyku stekat. V pohode prespal kým sme boli v robote. A bolo viac miest kde sa mačka mohla schovať a mat svoj pokoj (pod linku, pod posteľ)
Kým tam bola aj mačka, bola.som.s nimi doma, predsa len, bola cudzia.
Keby ich mame spolu od mačiatka, asi ich kľudne nechám aj samých, kebyže viem, že sa nebudú naháňať, resp že mačka sa ma kam skryť.
A zároveň - nesmie ti vadiť, že s veľkou pravdepodobnosťou ti tie zvieratá budú liezť do postele vždy keď tam nebudeš. Proste ťa chcú cítiť a je im tam dobre.
Naša vždy zliezla vždy keď počula strngat kľúče...to sme už len počuli dup dup a keď sme prišli, posteľ teplá a pes vo svojom pelechu sa tváril akože nič. 😂

Takže, pokiaľ vieš zabezpečiť hygienu a neobtazovanie susedov a si okej s tak blízkym kontaktom so zvieratami, je to len a len tvoja vec.

andula09
10. sep 2021

Neviem a ani si to nechcem predstaviť. My sme mali v dvojizbovom byte malého psíka a už to bolo moc na môj vkus.

ckatka
10. sep 2021

@lindusss2016 súhlas....unavený vybehany pes nebude robiť zlobu...
Akurát si treba uvedomiť, koľko času a energie treba na vybehanie a unavenie ktorého plemena.
Naša doga sa hodinku denne prebehla po lúke so psimi kamošmi alebo dala s mužom 6km beh....A do druhého dňa sa ani nepohla.
Kamoš venci jackrussela 4x denne po hodine...A to zviera po 10 minútach v pelechu už zasa vymýšľa 😂🤦‍♀️

nika523
10. sep 2021

Ak nie iná možnosť určite sa to dá, každej mačke je lepšie a j v malom byte ako niekde vonku na ulici a psovi niekde na reťazi alebo zavretému celé dni vo voliere

nika523
10. sep 2021

@katkamatka7 mám dve mačky a psa a žiadny doskriabany nábytok alebo dokonca ohrozené dvere

nika523
10. sep 2021

@andula09 kde nie je vôľa nie je ani cesta

katkamatka7
10. sep 2021

@nika523 🙂 Pekné, keď si rozumejú a aj Ty im navzájom. Verím, že sa to dá. Aj v garzónke?

h2
10. sep 2021

Názov tejto diskusie znie, ako začiatok vtipu o zvieratkách. Ale realita asi taká veselá nebude. My máme dom s veľkou záhradou a momentálne 3 mačky. Jednu stále ponúkam na darovanie, lebo už tie dve sú pre nás až až.
Mimochodom, nechce niekto mačičku? 😺

anna_maria1
10. sep 2021

Tak to asi nie 🙂 Vy si to tak chcete zariadit s tymi zvieratkami?

nasasa_1
10. sep 2021

Sice idea nie je zla, no pri neja by som v tomto pripade asi aj ostala. Neviem si predstavit tolke zvierata v tak malom priestore. Ved aj oni potrebuju pohyb a to im teda garsonka neposkytne

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ljzozv
10. sep 2021

Prečo sa k tejto téme vyjadrujú ženy, ktoré nemajú rady zvieratá v byte?
Lebo nijako nepomohli svojou odpoveďou.
Ja si to síce tiež neviem predstaviť v garsónke, to neznamená, že to nie je možné.