Prosim poradte. Ako fungujete v 3izbovom s mini balkonikom. 1,5x 1,2 m.
Mame obyvacku, spalnu a izbu kde je asi vsetko. Syn bude mat 2 roky a chcela by som aby mal svoju izbu ale neviem si predstavit ako to spravit. V tej izbe su stale susiaky, pusaci stol tlaciaren, pas na bezanie, skrine kde su sportove veci vianocne ozdoby, hracky, male oblecenie.. krabice plienok.. a vsetko mozne co vobec neviem ako sosuladit aby mal svoju izbu a zaroven musim niekde susit pradlo napriklad...nie je to detska izba ale bordel izba ... ako to mate vy?
Susiak do spalne. Sezonne veci do pivnice. Pisaci stol ponechat, ale upratat. Maleho oblecenia sa zbavit. Plienky hadam nebude mat dalsich 10 r.
Uprata proste byt. Nemat z izby skladisko..
mali sme to tak isto. Proste sme vyhodili haraburdy, dali urobit skrine na cast haraburd. Susim v kupelni alebo strcim susiak kde sa da, pocas sezony na balkone.
A predelit bordel izbu nejakou sadrokartonovou resp. Hebel/Porfix prieckou a ziskat tak "sklad" a detsku? Niektore velke veci popredat a susit v kupelni a na balkone. Napr. na tych vytahovacich 6-spagatoch, co su od steny po stenu. Alebo pozdlz niektorej zo stien hlbsi "roldor" az po strop?
Ahoj,fakt radim sušičku.to je taká pomoc do domácnosti.ja neviem ,ako som mohla bez nej žiť 😆😆🤗 nepokrčene, samozrejme ak to v sušičke necháš ležať pol dňa, možno bude pokrčené a suché skladám rovno na kominky a do skríň.pecka pecka vec.fakt
Teraz je detska izba bordelkabinet. Treba vytriedit bordel a spravit priestor pre dieta. Vypoctove strediso presunut do spalne, bezecky pas do obyvacky, ked uz musi byt, sezonne veci pretriedit a ulozit ich na ine miesto.
však suš v spálni. Nechápem ako sa 3členná rodina nemôže zmestiť do 3izbového bytu
A teda aby som poradila.kazda decká izba mám pocit ,že pred tým slúži ako bordel izba 😆
Bežiaci pás,, bu€ ponecháš alebo presunieš do spálne,obývačky.
A ostatné si zariadiš, krabice s plienkami do skrine, tak isto vianočné ozdoby a sezónne veci.
No a písací stôl,buď ponechajte do budúcna, ak ale už teraz vieš ,že sa vám nebude hodiť za cca 4 roky ,keď pôjde detska izba do prerábky na študentsku izbu 😆 , ak sa teda stôl nehodí , dať preč a hotovo
My máme spálňu, obývačku a detskú izbu. Obývačka je dosť veľká, sušiak s prádlom je väčšinou tam, občas v spálni.
Hračky v detskej.
Malé oblečenie v krabiciach vo vstavanej skrini v spálni (ale dlho ho neskladujem, darujem ďalej kamošom.
Pracovný kútik máme v spálni.
Ozdoby a športové potreby vo vstavanej skrini na chodbe. Zásoby plienok sme mali tiež na chodbe.
Mne to príde že sa zmestime v pohode, ale máme radi aj minimalizmus, nejako veľa vecí nemáme.
Mas dostatocne ulozne priestory v chodbe? V spalni? V obyvacke? Mas pivnicu alebo kumbal?
Prvu detsku izbu sme zariadili bez problemov lebo bola prazdna a pri druhej to bolo ako pises - bordel izba. Trvalo to par dni vypratat, veci co nebolo treba isli prec, ostatnym som nasla miesto ale napr aj na ukor inych veci ktore som zistila ze za x rokov nebolo treba tak som sa snimi rozlucila, proste naozaj generalne upratovanie a prehodnotenie toho co je/nie je treba. K tomu sa nabalilo aj popratanie pivnice a uloznej skrine na balkone. Zrazu ostala izba prazdna a bolo po probleme.
A samozrejme na susenie veci mam susicku prave koli tomu ze mi vadil stale niekde postaveny susiak
Nemam v chodbe skrinu.. chodba ma meter sirku ked tam dam skrinu uz by sa tam tazko chodilo. Aj obyvacka ke dost zle riesena. Do spalne mozem dat beziaci pas a pisaci stol zrusit.. susicku mam ale kombinovanu s prackou a to je dost na bic bud vyberiem pradlo este mokre alebo az velmi presusene a tym padom pokrcene az tak ze sa aj tazko zehli.. tak radsej volim moznost prvu a pradlo dosusujem ale teda periem dennne a ak vynecham tak hned mam aj 2 susiaky. Na balkone nerealne nieco robit je tam stale tolko prachu peria od holubov aj ked mame cez cely balkon siet aby nam holuby nesliproste perie sa tam dostane.
No a neskúšala si dať "skriňu" hore? Ja mám v chodbe nad dverami po celej dlžke steny skriňu, teda sú to 2 police a s predu je posuvný systém, nie taký ako na vstavanej skrini ale na strope je namontovaná doska s 2 špárami a na polici spodnej je namontovaná doska s 2 špárami, a sololit slúži ako posuvné "dvere" v tých špárach. Je tam hodne uložneho miesta.
Tiež nechápem ako sa 3 členná rodina nedokáže zmestiť do 3izbového bytu. Kúp sušičku a nemusíš mať sušiaky po byte. Cez leto môžeš kľudne sušiť naviac aj na balkóne a dá sa sušiť aj v spálni. Ďalej bežiaci pás , no nehnevaj sa ale ten na byt aj tak nepatrí takže ten by som predala. Vaši susedia vás musia milovať keď im nad hlavami dupete (a áno , je to teda riadne počuť aj s kobercami, podložkami atď). Zabehať si môžeš ísť aj von. Písací stôl ak nieje veľký môže ísť do obývačky alebo ak je väčšia spálňa tak tam. napr . Dajú sa kúpiť aj malé šikovné ktoré "vtrepeš" aj do menších priestorov. Ďalej plienky. Malý má 2 roky takže plienky už dlho používať nebude... Balíčky plienok by si mohla dať dovtedy napr. ak máš alebo si kúp výsuvný šuplík pod vašu manželskú posteľ. Ľahko tam nahádžeš periny, vankúše , návliečky, deky a aj tých pár balíčkov plienok (však hádam ich nemáš 20 doma) . Malé oblečenie by som predala a ak nechceš alebo plánujete druhé dieťa tak kúpiť vákuové sáčky na oblečenie ktoré idú spľasnúť vysávačom a dať buď do vašej skrine alebo do šuplíka pod posteľ. Vianočné ozdoby a pod. malé veci výhod do spálne hore na skriňu do dákych pekných košíkov aby to vyzeralo troška esteticky napr. ako zapletených atď . Alebo ako tu bolo spomínané skrinky na stenu. Alebo nepíšeš akú máte chodbu , ak máte dosť širokú chodbu tak by som dala spraviť stavanú skriňu do chodby a veci čo ti špatia nachádzala tam. Keď sa chce sa dá všetko ...
Chvíľu sme v trojizbáku boli piati. Cez lockdown. V jednej izbe homeoffice, v jednej online prváčka a v poslednej znudený škôlkar a novorodenec. Sušák býval na chodbe, občas aj dva, potom sme kupili sušičku. V spálni veľké skrine, kuchyňa s čo najviac úložným priestorom, všade kde sa dalo, bol úložný priestor. Tiež sme kedysi bezdetní zalnili "detskú" všetkým možným, ale vypratali sme to skôr, ako sa najstaršia narodila a odvtedy to bola iba detská.
No a kto moze za to ze obyvacka je zle riesena?
Riesenim su vhodne ulozne priestory - v chodbe nad dverami, vstavana skrina az po strop - v spalni aj v detskej, doriesit mozno obyvacku...
Chodba ak je malá tak by som riešila závesné skrinky
Aby bol úložný priestor aj chodiť sa bude v pohode dať
stanovit si priority na jednotlive veci a vsetko co sa nezmesti do bytu, musi ist prec bohuzial... a kupit susicku ta vie byt aj v skrini ...na balkon ak ho nepouzivate kupit truhlicu a vytvorit si tak dalsi ulozny priestor...a ak nemate povymienat nizke skrine za skrine po strop
Mňa teda prekvapilo,že peries každý deň.... určite by som kúpila sušičku. Má balkón by som sa inú sieťku alebo zaskliť. Bežiaci pás ak musí byť, do spálne, Pc do obývačky. Plienky v detskej pod posteľ napr. Vianočné veci do pivnice alebo tiež pod posteľ, do spálne na skriňu. Ako bolo vyššie spomenuté, v chodbe urobiť skrinky aspoň vo vrchnej časti, tam môžeš odkladať aj sezónne oblečenie. Malé oblecenie ak chceš nechať pre ďalšie dieťa - buď do sfukovacich vriec alebo do boxov s buď pod posteľ alebo v detskej izbe na skriňu. Som v 2izb a naučilo ma to neskladovať čo netreba
My máme 3 izbový byt. 1 pivnicu máme hore pri byte na chodbe a druhú dole na prízemí. Tam máme sezónny bordel a veci, ktoré nevieme kam dať. Síce sa ani v jednej pivnici nevieme ani pohnúť a ani poriadne nevieme čo kde je, ale aspoň to nezavadzia v byte.
Tiež máme sproste riešenú chodbu teda máme 2 dlhé, ale úzke chodby spojené otvorom, ale v pohode sa tam zmestila skrina až po strop, chladnička a komoda. Ostal nám síce len úzky priestor akurat na prechod 1 osoby, ale to stačí. Sušiak máme v obývačke ta je veľká. Do izieb vstavane skrine. Postele s úložným priestorom. Do detskej izby vstavanú skrinu na celú stenu a tam dáš aj plienky aj oblečko. Bežiaci pás pokiaľ nebývate na prízemí bude riadny problém pre susedov. Moja suseda mala ,,fitko" v obývačke a nám padali veci z poličiek. Písací stôl môžte nechať aj v detskej až ho potrebujete. Na chodbu až nevojde klasická skriňa, tak aspoň hore pod plafón skrinky po celej dĺžke.
Zbav sa veci, ktore nepouzivas.
baby a uvedomujete si dúfam, že trojizbový byt môže byť honosný názov pre tri kutice s minimum priestoru?
ale súhlasím s názormi, že treba sa na byt pozrieť reálne a skúsiť vymyslieť, čo najviac vstavaných úložných priestorov. A zbytočnosti určite poslať preč z domu.
Možno by si mala napísať aj metráž bytu, pretože 60 m štvorcových a 100m štvorcových je rozdiel. Pas do izby, ak sa dá tak sušiť v izbe kde momentálne nikto nie je, písací stôl upratať. Riešením sú závesné skrinky, posteľ s odlož ným priestorom
pracku so susickou predaj a kup zvlast pracku a zvlast susicku. susiak odloz na balkon na leto. pas do spalne a stol pisaci do detskej izby (casom vymenis za novy). krabice s ozdobami do pivnice.
V prvom rade všade kde sa dá treba dokúpiť skrine. Kľudne aj hore nad dvere, hore do kuchyne, nejaky regál aj do kupelne, skrinka do obývačky, do detskej a pod. Proste čo najviac skríň s polickami, kde to všetko vieš pekne poukladať a schovat.
Ďalej sušička môže tiež pomôcť. A v neposlednom rade bežecky pás fakt predat.
Keby si hodila fotky, ako to tam máte priestorovo riešené? Možno budeme vedieť poradiť lepšie. My sme piati v štvorizbovom byte, máme jednu mini pivnicu a tiež je to niekedy o ničom. Ale zasa my máme veľkú lodžiu, tak tam máme sušiaky, to dosť pomôže.
Treba pracovať s tým co máš. Mate pivnicu, tam sa dá uložiť kopec vecí. Balkón, ak naň chodia holuby, sa dá zasklit a potom sa dá využiť. Do každej izby úložné riešenia, najlepšie skrine až po strop, v malom byte treba využiť výšku. Ikea ma napr. aj skrinky s hĺbkou len 20, tie by sa možno dali supnut do chodby. Zbaviť sa veľkých kusov nábytku, a teda bežiaci pas v malom byte je extrem.
Dievčatá, ženy, tu už dali veľa dobrých rád, ja som sa len zamyslela. Keď som bývala u rodičov, boli sme 5 v 3i byte, cca. 70m štvorcových + pivnica a malý balkón ako píšeš aj ty. To už by bolo pre niektoré konečná. 😂 Mali sme obývačku, spálňu, detskú izbu a v nej 3 postele a dokonca každý mal aj svoj stolík. Lenže mama je macher na využitie priestoru - skrine až povrch, polica aj nad dverami, na chodbe "skriňa" na strope podobne ako tu opísala @zalka, nábytok na mieru, využitie balkóna aj pivnice.. a nikdy sme nemali problém, že by bol byt zaprataný, máme málo miesta. Keď sa chce, dá sa, keď nie, nepomôže asi ani dom s 2 poschodiami.
Dakujem za rady. Ano byt ma len 63 metrov. Balkon je 1.5 x 1.2 a pivnica nie je ziadna. Pre tie co mi kazu vyhodit beziaci pas. No nevyhodim lebo ho kazdy den pouzivame a nikomu tym nevadime. Je tichsi nez pracka. Ale to je jedno. Kupim susicku a zrusim susiaky, na balkone zrusim sedenie a dam tam skrinu na korcule prilby lyze lopty atd.. hadam to pomoze.
Skrina na balkone musi byt odolna nielen dazdu/snehu/mrazu, ale najma slnku (najvacsi nicitel). Cize asi ani plastova neobstoji. Mozno plechova (od nejakeho predajcu obchodneho zariadenia/nabytku).
Susim na chodbe, pripadne si kup susicku. A zvysne nepotrebne veci treba vyhodit. Pivnicu nemáte? Kumbal?