2 deti v menšom 3-izbovom byte

7. okt 2024

Ako by ste rozdelili miestnosti v takomto byte? Má 60m2. Tá najmenšia miestnosť je malá pre dve deti a keby chceme z nej pre nás spálňu a do nej manželskú postel, je to od steny po stenu, čo je nepohodlné🫣.
Je to malý byt pre štyroch?

lilianka28
7. okt 2024

Najmenšiu izbu nechať ako detskú a spanie riešiť poschodovou posteľou.
Bývajú aj v 2-izbovom s 2 deťmi.

simsalabim
7. okt 2024

Ja by som urcite volila tu mensiu ako spalnu. Ved sa tam chodi len spat. Naopak, deti potrebuju priestor pre hry a ulohy.

luxus10
7. okt 2024

detom dat tu 13 m2 izbu, a posunut priecku 9m2 -vej izby smerom do obyvacky, nech sa tam zmesti manz. postel...alebo tu priecku zrusit uplne, a urobit si spaci kut oddeleny povedzme nabytkom..

je to maly byt, ale ludia ziju aj v takych...

kitycat
7. okt 2024

A to je problem postel od steny ku stene?
My mame len 2i a vo by dom dala za izbu navyse

Hlavne je prechodna z obyvacky ta spalna

deti95060810
7. okt 2024

tiež by som zobrala tú najmenšie izbu ako spálňu pre dospelých.
deti do tej väčšej miestnosti...

patka06
7. okt 2024

Najmenšiu by som dala ako spálňu, ak dobre vidím má 2,2 m, takže posteľ 160 by sa tam pekne vošla a ostane 30 cm na každej strane

kavasmliekom
7. okt 2024

Manželskú posteľ dat do najmenšej, stačí vám polmetra od stien. A deťom urobiť vo veľkej izbe

snowflakenel
7. okt 2024

Spalnu,dat do najmensej. Budete tam len spat a detom nechat vacsiu izbu.
Kamoska je len v 2 izbaku s 3 detmi....toto je este.v pohode.

ibatanecnica
7. okt 2024

Znami maju velku izbu lredelenu na polovicu. V jednej je poatel oproti skrina a v druhej sedacka a TV

sissy27
7. okt 2024

Urcite ta najmensia izba ako spalna, ved tam sa ides len vyspat, naviac sa do nej ide z obyvacky, cize nebudete deti rusit v noci pustenou telkou. Deti sa v izbe hraju, casom budu potrebovat nejaky stol kde sa budu ucit, pisat si ulohy…
Susedia zili s 3 detmi v jednoizbaku, takze urcite to zas az tak male nemate. Len sa bude treba trosku viac vyhrat s nabytkom a uloznym priestorom - tu by som si nechala poradit od odbornikov, aby bol priestor co najefektivnejsie vyuzity.

jana_eyre_2
7. okt 2024

My bývame v dome a spálňu máme tak maličkú, že sa tam zmestí len posteľ a komoda.. vôbec mi to nepríde nepohodlné, veď v tej izbe len spím a celý deň sa tam vôbec nezdrzujem.. deti sa predsa hrajú, potrebujú priestor.. takže určite väčšiu izbu, kde by malo každý svoj kút.. trojizbový byt mi vôbec nepríde ako málo pre 4clennu rodinu..

My sme 5clenna a plánujeme kúpiť 4i byt kde by malo každé dieťa svoju izbu a my s mužom by sme prispôsobili obývačku tak aby spaciu časť nebolo vidno.. mne vôbec malý priestor kde je len posteľ nevadí, cez deň sa aj tak pohybujem všade inde len nie v spálni..

euka210
7. okt 2024

Svagrina bola so 4d v 2i kym postavili dom. Jedna izba postele na celu sirku a vacsia obyvacka, na hranie, ucenie a spali tam 2 vacsie deti.
Bezne byvaju 4 v 2i...izba ide detom a obyvacka sluzi aj ako spalna.
Ja som tiez, ze vacsiu izbu detom a mala spalna...nevojde tam postel a 2 skrine?

autor
7. okt 2024

@euka210 do tej malej izby vojde manželská a oproti veľká skrina

lucia13022023
7. okt 2024

Určite menšia spálňa a väčšia izba detská. O tom by som ani nerozmýšľala.

zltalienka
7. okt 2024

A čo vám vojde do väčšej izby ako do spálne? Posteľ ku oknu a k jednej stene k dverám skriňa, ktorá bude možno aj kratšia ako v tej menšej izbe.
Skús si to rozkreslit na štvorčekovaný papier.
Byt má síce 60m2, ale izby nemajú veľmi vhodné rozmery.

zuzanaete
7. okt 2024

Postel vam staci aj 160, takze v tej malej izbe nebude od steny po stenu. Ja by som ju dala k jednej stene a z druhej strany zostava v pohode priestor. Za mna teda urcite mensiu izbu ako spalnu a vacsiu pre deti.

daja07
7. okt 2024

Mame podobne velky byt, iba trosicku vacsi. Mame 3 det, najmensi je zatial pri nas. No tu najmensiu izbu mame presne ako ty. Deti tam maju poschodovu postel a skrine na jednej stene, na druhej stene su skrinky a stol. Neskor, ak nenajdeme vhodny vacsi priestor, tak vymenime spalnu a detsku. Nasa momentalna postel sa tam nezmesti, museli by sme kupit mensiu. Susedia pod nami v tej izbe mali dlhe roky spalnu, ale byvali tam 2 starsi dospeli bez deti. Ako uz pisali vyssie, v spalni sa potrebujes vyspat a mat niekde veci. Deti potrebuju priestor na hru, hracky, veci do skoly. U nich sa to dynamicky meni.

ivangeline
7. okt 2024

Poznám s 3 deťmi v takom. A so 6 aj 7 vo väčších ale bytoch. Väčšiu určite deťom. Dá sa spokojne žiť. Len ten odkladací priestor môže byt problém.

biglovemom
7. okt 2024

Spalnu by som dala mensiu aj moja ma 9m.staci to na postel (140x200) komodu,skrinu.
Vacsiu by som isto detom dala

katulienkax
7. okt 2024

@biglovemom 140 posteľ veď to by som muža stále búchala nohou ☹ to je strašne máličko na normálne vyspatie

biglovemom
7. okt 2024

@katulienkax zalezi od postav😂😂my sme obaja chudi. Dalo by sa aj 160tka ale kommoda by nemala miesta tu mi treba

jana_eyre_2
7. okt 2024

@biglovemom podľa mňa nejde o chudost, ale o to ako človek spí.. my sme s mužom mali dlho 140tku, on ale spáva tak že sa rozťahuje, ruky, nohy všade.. ja spím zase tak že na jednom mieste mám vylezanu dieru, skoro celý čas na jednom boku 🥴 .. odkedy máme 180 tak je to lepšie, hoci niekedy sa zobudím na buchnutie 😅

biglovemom
7. okt 2024

@jana_eyre_2 tak samozrejme,aj o tom kto ako spi☺️☺️

smokovec79
7. okt 2024

Sú to nosné priečky? A musíš mať steny v pravých uhloch? Ak si odpovieš na obe otázky "nie", získaš ohromný manévrovací priestor..

rozovykon
7. okt 2024

ja by som detom nechala vacsiu izbu a Vám tu malú, veď stačí posteľ na spanie, život sa môže diať v obyvke.

drakvak
7. okt 2024

Ja som vyrástla v 3-izbovom byte 64 m štvorcových bez balkóna a bolo to v pohode. Naši síce nemali až takú malú spálňu, ale nechali nám väčšiu izbu ako detskú a to odporúčam aj vám. Spálňa je len na spanie, aspoň my sa tam zdržujeme málo, prezliekanie, spánok, intímnosti a dosť 😉 So sestrou sme nemali poschodovú posteľ, ale rozkladaciu válendu podobnú ako rozkladacie gauče (nie všetky deti sú nadšené poschodovou posteľou, necítia sa tam dobre, ja som nikdy ani na intráku na VŠ nechcela spať na poschodovej, hore ani dole, vždy na samostatnej). Mne sa páči, keď deti vyrastajú spolu v jednej izbe (max 3), nerozdeľovala by som ich, aspoň do veku cca 15 rokov je to ok aj dievča s chlapcom v izbe, trénujú si sociálne zručnosti cez deň a večer pri zaspávaní si rozprávajú srandičky, je to super 😊

20erika07
7. okt 2024

Mame to takmer rovnako a este v mensej izbe mame spálnu, zmestila sa nam tam 160cm postel s tym, ze jedna strana je pri stene a ostalo nám asi 30cm na jednej strane. Oproti normal skrina. Nikdy by som deťom nedala taku malu izbu. Zijeme takto 8rokov , v spalni naozaj len spíme, takze nam to vôbec nevadí. Skôr ma škrie malá obývačka ako spalna 🙂

20erika07
7. okt 2024

@drakvak naše deti su tak odmala spolu, syn o mesiac 17r. a dcéra 10,5r. dokonca posledný rok chcu mať spojené postele 🙂 ale syn už je málo doma, je na internáte, cez vikendy travi doma tiez malo času. Rada si s dcérou pospim ja namiesto syna 🙂 kym ma este nevyrazi😁

drakvak
7. okt 2024

@20erika07 U nás tiež teraz od septembra dcéra na internáte a syn sám v izbe cez týždeň, cez víkend sa ani nestihnú pohádať ako kedysi, sú si vzácni 😉

tomcimka
7. okt 2024

Pre štyroch je to parádne veľký byt. Koľko rodín z krízového zariadenia by boli vdacní za taký byt. Poznám osobne krízové zariadenie, kde každá rodina má jednu izbu, ktorá slúži na všetko. Kuchyňa je v ďalšej budove, kúpeľna tiež v inej budove a práčovňa v štvrtej budove.
My máme tiež najmenšiu izbu ako spálňu. Svedomie by mi nedalo byť sebecká a dať deťom najmenšiu izbu.