Zdravim, myslite ze potkan alebo kuna sa dokazu prehryzt az do izby? Byvam v byte na najvyssom poschodi a zrovna tam ako mam svetlo na strope tak som pocula hryzanie a skrabanie…
Kunu sme mali roky na povale a ubezpecujem ta ze nikdy sa neprehryzla a nespadla mi na tvar pocas spanku🤣 ale chapem tvoj strach
Kuna neviem,ale potkan sa prehryze aj cez stenu.Ale dobrá správa je,že obe tieto stvorenia sú extrémne plaché a bojazlive.Ked pocuju hluk,zdrhnú.A existuju pasce a otravy.🤷🏻♀️
no u nás sa prehrýzla myš z povale a padla do izby, kuna pochybujem...
Nemôže to ísť niekto pozrieť, či nie je niekde diera a zamurovať to?
Mne sa stávalo v dome pár rokov dozadu, že som sa v noci budila na zvuky, akoby niekto chodil po povale.
Tiež si myslím, že to bývala kuna (predsa len tie trémy vydávali podivné zvuky, keď tam behala), lebo keď sa diera zamurovala, tak to prestalo.
Normálne sa ozvi správcovi, ak je to kuna, vie narobiť kopu škody na izolácii. No a myš sa vie aj prehryzkať. Treba to každopádne riešiť.
jasne, hocico :DDD
@unicornlady vies čo my sa z toho bytu tak do mesiaca stahujeme preč ale určite jej o tom povieme a to už nech si rieši ona, kazdopadne je to neprijemne, prirobene najvyssie poschodie ale asi nie moc dobre spravene
@tamtamka26 mňa to doslova az z gauča zdvihlo …bolo to dosť hlučné
@simca06022011 mysliš ze aj vtak? 😃
Dokážu bez problémov, stalo sa nám to u našich v dome, keď som bola malá.
na povale moze byt aj vtak, ak je tam okno/diera, ale urcite ti nebude skrabat/hryz nieco
no, najmä v noci to je počuť, či už keď behajú, alebo hryzkajú.... tiež som tomu neverila, kým som nevidela... vták sa neprehryzie. jeden odborník na otravu pre hlodavce mi povedal, že jediné, čo neprehryzú, je plech. ak sa už prehryzie, treba to zamurovať a dať do tej malty kúsky skla. tak sme urobili a myšky prefíkané - prehrýzli sa o 10cm ďalej... a o tom, že sa nám prehrýzli aj do starej chladničky v komore ani nejdem písať. ..
My máme každý rok v zime na povale piskorov. Ale nevadia nám, len teda to škrabkanie, občas počujeme ako behajú 😀 Ale aspoň nemáme myši.
Keď počuješ škrabanie v povale alebo stenách, nemusí to hneď byť hneď potkan, kuna či myš. Škriabaním sa môže prejavovať prítomnosť nejakého démona. Videl som o tom kopu dokumentov a bolo umenie ich dostať z domu preč.
Myš by sa vedela..