Zoznámenie kocúra s novým kocúrom

lenkadroppova0
Včera o 19:28

Dobrý deň, pred dvomi rokmi som našla malé opustené mačiatko, mal asi 4 týždne, zobrala som si ho domov a je u nás dodnes, je strašne dobrý, kľudný, ani neviem že ho mám doma, po dvoch rokoch som opäť našla cca 1 ročného kocúrika, dala som ho vykastrovať, je zdravý, veľmi hravý, len náš kocúrik to neznáša veľmi dobre, musím ich mat oddelených, pretože po sebe sycia, vrčia, zúria, naháňajú sa po byte a bijú sa. Vtedy už zakročim aby si neublížili striekam vodu rozprašovačom a štrngám kľúcami aby sa oddelili, vtedy nový kocúrik ujde do izby kde je oddelený a zatvorený, a náš prvý do kuchyne, pri bitke sa môj kocúrik pokakal asi od strachu, už toto trvá 3 týždne a musia byť stále oddelení, lebo spolu vôbec nemôžu byť, toto trvá už 2 týždne, kúpila som feliway, pani doktorka nám dala aj nejaké kvapky proti stresu, ale nič nepomáha, Ja si neviem s nimi dať rady, prosím poraďte co mám robiť aby sa skamarátili, zblížili 😞 bývam v trojizbovom byte, 2 deti a kocúrika nového sa nechcem vzdať 😞 je mi veľmi toto ľúto a neviem si pomôcť, manžel mi už vravi že musí ísť preč 😞 som z Liptovského Mikuláša, ak by mi niekto vedel pomôcť aj osobne, veľmi budem vďačná za akúkoľvek radu či pomoc.

dzulli1980
Včera o 19:48

My máme dvoch kocúrov ... prvý je neskutočný salámista, pohoďák, proste ako pes, ten druhý divočák od mala ... a myslím si, že práve vďaka tomu, že ten prvý má povahu, akú má, toleruje toho druhého, iná mačka/kocúr by ho neprijal ... každá mačka/kocúr je iný, podľa toho, čo píšeš, si myslím, že sa obaja trápia, trvá to dlho, nevidíš progres, nezvyknú si na seba ... skús mu nájsť nový domov, oslov občianske združenia.
@lenkadroppova0

anjelicek26
Včera o 19:57

Tak macky su dost teritorialne zvierata a prave taky trojizbak nenafuknes, ze by mal kazdy svoje zony no...hladala by som mu novy domov...

colsami
Včera o 20:15

Nasla by som mu novy domov. Ono nejake "je mi luto a nechcem sa ho vzdat" tu podla mna nema miesto, pretoze to bude naozaj lepsie pre obidve macky a aj pre vasu rodinu.

nahodnemeno
Včera o 20:35

aj prveho vykastrovat....ja by som este pockala..

aandrea9
Včera o 20:54

@lenkadroppova0 dva týždne sú spolu? Obaja kastrovani? Ono je strašne krátka doba na to, aby si vyvodzovala nejaky zaver v zmysle nie je to riesitelne. Proste v byte prvého kocúra sa objavil druhý a je to cudzí tvor v JEHO byte...jeho území. Doporučujem dva zachodiky ak ešte nemáte, neviem ci majú každý svoju misku na granule a vodu a každý svoje miestečko s pelechom. Feliway je na dve veci, nam nepomohol. Dobre je prenasat pachy z kocúra na kocúra, aby si na ne zvykli...hladkas jedného a potom hladkas druhého a naopak a tým prenesies ich pachy aby si na seba zvykli. Kľúčmi nestrngaj, vankúšom oddel staršieho od mladšieho, tu strkot alebo krik narobia viac zla ako osohu. Zabaviť ich...dat obom gulicku z papiera napríklad a nech sa hrajú, malý kocurik je ešte drobec a možno brnka do toho staršieho pretože sa chce hrať. A treba venovať pozornosť aj staršiemu, aby sa necítil na druhej koľaji. Macacia psychika je vec zložitá.

mondolina
Včera o 21:00

tiež máme dvoch doma, malá ho provokuje, skáče naňho. bijú sa.🙈
ale každým týždňom je to lepšie. nikdy neboli oddelení.

lenkadroppova0
autor
Včera o 21:35

@aandrea9 áno prvý je vykastrovany hneď ako mohol byť kastrovaný a tohto druhého som dala vykastrovať minulý štvrtok, obaja majú vlastné wc, vlastný pelech keďže sú oddelení, keď ich dám k sebe tento nový ide za ním; môj začne syčať, utekať a ten nový ho začne naháňať a začnú sa hneď biť, snažila som sa ich zabaviť. Aj misky vedľa seba dala, ani jeden na to nereaguje proste hneď sú v sebe

lenkadroppova0
autor
Včera o 21:36

@aandrea9 vymieňame im hračky, hladkam oboch, vymieňame ich v miestnosti.

sanen
Včera o 21:48

Rada som v Tv pozerala - https://www.ceskatelevize.cz/porady/11535735801... Popozerajte si niektoré časti o mačkách. Tam sa takéto veci rozoberali. Sú dobré videá, možno niektoré pomôžu.

aandrea9
Včera o 22:03

@lenkadroppova0 misky nedávaj spolu, ak sa teraz neznesú tak sa neznesú ani pri jedle. Nevymienaj miestnosti, macka je viazaná na miesto, kde žije. A neznáša zmeny. Tvoj prvý kocúr ma z toho este väčší stres. Treba mu zachovať jeho miesto a stereotyp, na ktorý bol zvyknutý. Aký je starý druhý kocurik? Ak nemá rok, je to ešte pubertak nevyblazneny. Plus čerstvo kastrovany. Skus ich mat spolu a hrať sa s obomi napr laserom alebo udickou. Nech sa nesústredia jeden na druhého. Ale iba chvíľu denne. Podľa mňa to chce čas a trpezlivosť 🙏 prechádzame zoznamovanim druhý krát takže chápem tvoju situáciu.

benimnadir
Dnes o 03:33

@lenkadroppova0 ešte je to krátko, nechaj ich nech sú spolu, určite sa nezabiju aj keď si skočia do vlasov, čím dlhšie budú spolu, tým to bude lepšie. Moja si zvykala na druhú mačku rok a to k nám chodí dnu len občas tá druhá, inak je vonku. Ale už si dokážu vedľa seba aj ľahnúť.

monika_63
Dnes o 03:58

Ten druhy je este malicky, chce sa s vacsim hrat a ten chce mat pokoj. 2tyzdne su ozaj malo. Osobne by som ich neoddelovala, nechala tak, my sme mali takto rocneho a male maciatko, nasli sme na ulici docasne bolo u nas, tiez kocurik, prve dni tiez ako u vas, potom sa uz bili v ramci hry, ale ten vacsi vacsou silou, mensi utiekol a o chvilu bol pri nom opat, pobili sa, potom pri sebe spali.