Známka pre psa

17. júl 2024

Ahoj, je povinnosť aby mal pes známku čo dostal z obce celý čas na sebe? Začipovaný je a známka mu vadí. Ďakujem

viestta
17. júl 2024

Cely cas nie, ale ked je na verejne pristupnych miestach a priestranstvach, tak ju musi mat

maca1984
17. júl 2024

Kúp si karabínku a zapni známku/známky o vodítko, nie o obojok. Aj nášmu to vadilo, vyriešili sme to týmto spôsobom.

zojazoja
17. júl 2024

Priestupku sa dopusti držiteľ psa ak:

zojazoja
17. júl 2024

@zojazoja nikde som ale nenasla, že znamka musí visieť na psovi.

colsami
17. júl 2024

Cipovanie nema nic s evidenciou psov na meste/obci.

neviditelnypes
17. júl 2024

- Pane, vas pes nema kosik!
- Sak nejde nakupovat.
- Aha. Tak potom v poriadku.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. júl 2024

@colsami Keď sme psa zapisovali tak sa do papierov dával aj čip, preto som to spomenula.

autor
17. júl 2024

@wolf_ Tiež som na to myslela, no tu je problem že so psom chodi von viacero ľudí. Aj ja keď idem neberiem vždy tie isté kľúče.

rozculena
17. júl 2024

podľa známky sa dá zistiť majiteľ,teda aspoň u nás,je na nej číslo,ktoré je zaevidované na MÚ.Raz ma zastavili policajti,nech ukážem známku,a práve vtedy som zistila,že ju pes nemá,asi odpadla....normálne policajt volal na MÚ,musela som povedať meno a adresu,a v evidencii zisťovali,či mám prihláseného psa a platím dane.Potom som išla na MÚ a dali mi zadarmo novú známku.
Známka = pes je nahlásený na MÚ a zaplatené dane.
Čip neznamená,že pes je zaevidovaný na MÚ,je zaevidovaný iba u veterinára a aj to nemusí byť vždy,lebo som zistila,že môj čip nikde nebol zaevidovaný,čiže keby sa pes stratil,podľa čipu majiteľa nenájdu.

ajko2011
17. júl 2024

Mojej to tiež vadí. Nosím v peňaženke. 😁Aj z očkovania. 😁

marusiao
17. júl 2024

ja mám známku na kľúčoch

basulaak
17. júl 2024

Ja som ani netusila, ze to ma nosit, ani nvm kde to je. 😅

autor
17. júl 2024

@ajko2011 Z očkovania sme ani nič nedostali, len nálepku v pase

colsami
17. júl 2024

@autor: cip sa udava ako identifikacny udaj, preto sa vypisuje takmer vsade, v spojitosti so psom. Na zaklade neho ale nevedia overit ci pes je evidovany na meste/obci, kedze tento udaj sa do CRSZ neudava.

A nie, pri ockovani sa uz na vacsine veterin nezvyknu davat znamky k ockovaniu ako to bolo kedysi. Tato znamka navyse vobec nie je povinna. Kedysi sa pouzivali ked nebol internet a register a tj ak sa nieco stalo, majitel sa vedel touto znamkou preukazat ci zviera ockovane naozaj je. Teraz sa to lahko zisti v CRSZ, takze tieto znamky co sa kedysi davali pri vakcinacii (niekde este stale davaju) uz neplnia svoj ucel.