Ahoj, je povinnosť aby mal pes známku čo dostal z obce celý čas na sebe? Začipovaný je a známka mu vadí. Ďakujem
Kúp si karabínku a zapni známku/známky o vodítko, nie o obojok. Aj nášmu to vadilo, vyriešili sme to týmto spôsobom.
Cipovanie nema nic s evidenciou psov na meste/obci.
- Pane, vas pes nema kosik!
- Sak nejde nakupovat.
- Aha. Tak potom v poriadku.
@colsami Keď sme psa zapisovali tak sa do papierov dával aj čip, preto som to spomenula.
@wolf_ Tiež som na to myslela, no tu je problem že so psom chodi von viacero ľudí. Aj ja keď idem neberiem vždy tie isté kľúče.
podľa známky sa dá zistiť majiteľ,teda aspoň u nás,je na nej číslo,ktoré je zaevidované na MÚ.Raz ma zastavili policajti,nech ukážem známku,a práve vtedy som zistila,že ju pes nemá,asi odpadla....normálne policajt volal na MÚ,musela som povedať meno a adresu,a v evidencii zisťovali,či mám prihláseného psa a platím dane.Potom som išla na MÚ a dali mi zadarmo novú známku.
Známka = pes je nahlásený na MÚ a zaplatené dane.
Čip neznamená,že pes je zaevidovaný na MÚ,je zaevidovaný iba u veterinára a aj to nemusí byť vždy,lebo som zistila,že môj čip nikde nebol zaevidovaný,čiže keby sa pes stratil,podľa čipu majiteľa nenájdu.
Mojej to tiež vadí. Nosím v peňaženke. 😁Aj z očkovania. 😁
ja mám známku na kľúčoch
Ja som ani netusila, ze to ma nosit, ani nvm kde to je. 😅
@ajko2011 Z očkovania sme ani nič nedostali, len nálepku v pase
@autor: cip sa udava ako identifikacny udaj, preto sa vypisuje takmer vsade, v spojitosti so psom. Na zaklade neho ale nevedia overit ci pes je evidovany na meste/obci, kedze tento udaj sa do CRSZ neudava.
A nie, pri ockovani sa uz na vacsine veterin nezvyknu davat znamky k ockovaniu ako to bolo kedysi. Tato znamka navyse vobec nie je povinna. Kedysi sa pouzivali ked nebol internet a register a tj ak sa nieco stalo, majitel sa vedel touto znamkou preukazat ci zviera ockovane naozaj je. Teraz sa to lahko zisti v CRSZ, takze tieto znamky co sa kedysi davali pri vakcinacii (niekde este stale davaju) uz neplnia svoj ucel.
Cely cas nie, ale ked je na verejne pristupnych miestach a priestranstvach, tak ju musi mat