Zajac pre dcérku

4. jún 2024

Milé mamičky, moja dcéra strasne túži po takom malom zajacovi a celkom som naklonená nejakého jej zadovážiť ale tu nastava môj problém. Nikdy som zajaca nechovala, neviem akého a kde kúpiť. Co všetko obnasa starostlivosť o zajaca, očkovania? Môže byť hrozbou zdravotnou pre dcéru? Môže mať bytový zajac nejaké choroby? Viem, Google nájde všetko ale ja budem ozaj vďačná za rady a osobne skúsenosti.

really8
4. jún 2024

Mali sme dvoch, za mna skvele zvieratko. Da sa naucit aby nehryzol, cikal do zachoda a neskrabal nabytok. Ale!!!!! Musite ho to naucit. Ak vam rozkuse sedacku, ocika postel atd budete mat viac starosti ako radosti. A nenechavajte ho prosim len v klietke. Ockovali sme raz ani neviem uz proti comu.

tuippo
4. jún 2024

ja osobne by som začala hľadaním chovných staníc týchto zvieratiek

colsami
4. jún 2024

Ockuje sa raz rocne vakcinou proti moru a myxomatoze (to je spolu v jednej injekcii).

A nie je zly napad co Ti radia, nakontaktovat sa uz na chovatela, pretoze oni vzdy radi vsetko vysvetlia, zaucia, poradia... 🙂

ktochytavzite
4. jún 2024

ved to kupis v obchode so zvieratami,u nas take su v tescu napr.Ale tam ta hygiena,asi ak nenahcis tak budes mat obcurany cely dom.Inak zviera je ro faj,nie je otravne ako psy ci macky,pre dieta idealne zvieratko a aj pre rodica.

misulka22
4. jún 2024

Mam hobbychov minilopov.najprv zacnem tym,ci si ochotna sa o toho kralika ( nie zajaca) starat aj 12 rokov.a nie mu dat nazrat,ale venovat sa mu lebo kralik potrebuje spolocnost a aktivity a nie kazdy kralik je mojkavy.kazdy kralik je osobnost a casto velmi silna osobnost...
Kralika kupis u chovatela
Treba mu klietku minimalne 100cm,sennik,misku na krmivo,napajacku,hracky,podstielku ( da sa naucit na zachod),kvalitne krmivo,seno.
Krmim 2x denne,to aj menim vodu,seno musia mat k dispozicii 24hodin denne.raz do tyzdna menim podstielku,dezinfekcia koterca,umyt misky,napajacky.pravidelne preliecujem emanoxom ( prevencia kokcidioze-hnacka)
Ockuju sa 1 alebo 2x rocne zalezi od vakciny.ockuje sa proti moru a mixomatoze prenasa to bodavy hmyz takze ockovat aj kraliky v byte ( mor sa liecit neda kralik uhynie,,mixomatoza sa lieci velmi tazko a je tam vysoky uhyyn). Treba mu strihat pazuriky,dlhosrstych cesat.samozrejme ich pustat z klietky.
Dcere hrozi alergia.este sa u kralikov vyskytuje encefalitozoonoza ale ta je nebezoecna len pre ludi s problemom s imunitnym systemom napr aids.

misulka22
4. jún 2024

Inak mam 14 cistokrvnych minilopov keby nieco chces vediet este

slavka1988
4. jún 2024

Osobne by som sa priklonila ku skreckovi mame zajaca veľa sa dožije treba mu naozaj ale naozaj často meniť aby nesmrdel všade mame žiaľ seno lebo rozhadzuje a žiaľ aj kuse a to ho mame od malička za mna zajko nie

simona92101
4. jún 2024

@ktochytavzite no to je super rada kupovat v chovprodukte..kralikov chovam xy rokov,nikdy som inak ako od chovatela nekupovala.nikdy nevies co s cim je skrizene
@autorka,ak je dieta male,je to nevhodny milacik.kralik je naladove zviera,nie je to hracka.rad hryzie,ocikava teritorium,potrebuje aj svoj klud,aj vybeh.

madeincssr
4. jún 2024

Nechod do toho. Dcerka sa onho 12 rokov nebude starat, zostane to na tebe. Okolo zajka je dost kazdodennej prace, zo zaciatku vam vselico pohryzie, ponici a vsade budete mat seno. Ak nebudete klietku, podstielku, zachod s absorpcnym materialom a okolie denne viackrat cistit, tak aj bobky a zapach mocu. A kam ho date, ked pojdete na viacdnovy vylet ci dovolenku?

zuza.m
4. jún 2024

Moja dcera 12 rokov ma zajka v izbe .smrad ako moč nieje citit aj tyzden vydrzi,ale seno je citit po celej izbe.mame samicku hermelina.je miernej mojkavej povahy,necha sa nosit hladkat uziva si to. je nekastrovana a neznackuje ale cika na vsetko hunate deky postel koberec.dost plzne na jar a jesen velmi kym nepremeni srst lietaju z nej chumace a chlpy su vsade.,zerie to seno a zmes pre zajace obcas jej dame salat pupavovy list mrkvu alebo jablko.ine nic bojime sa aby sa nezdula .nieje to narocne zvieratko.

zuza.m
4. jún 2024

Este som chcela dodat ze ak.date dostatocne velku napajacku s vodou plno sena a velku misku so zrnkami zajko vydrzi aj viac dnovy vylet.

zuzulka558
4. jún 2024

Náš ma 7 rokov starosť ostala na mne, ale hra sa s ním mladšia a starsia co ho dostala občas mu dá vodu a žrať 😅 naučili sme ho behať po balkóne klietku nemá zavretu vôbec tu používa na potrebu a občas na spánok, keď chce ísť dnu alebo von na balkón zaškrabká si na balkónove dvere,, očkovaný bol raz ako mláďa,,na balkóne je celoročne a je spokojný vnútri je len cez deň s nami ak chce, inak je to inteligentné a veľmi vďačné zviera, náš ešte nepohryzol ani cudzie deti no holi upozornene dopredu ako sa k nemu chovať

sun_shine_2020
4. jún 2024

Ahoj, mali sme - kupovana u chovatela. Nasa nebola mojkaci typ 😁 mala oooobrovsku klietku, cistila som kazdy druhy den (mne to smrdelo, takze kazdy druhy den som cistila wcko). Seno sme mali vsade (bobky tiez - ona to dajako vyhadzovala z tej klietky)😁
Pre mna bol extremny stres jej strihat pazuriky - to robil manzel, lebo ja som sa bala ze jej ublizim.
Ked sme isli prec na viac ako dva dni, tak sme ju vozili k nasim (sup do prepravky, u nasich mala dalsiu klietku, napajacku atd...) 😁
Nasa bola hlucna, v noci jedla a ona tak vyskrabavala seno zo sennika, bolo to celkom hlucne, my sme ju mali v obyvacke - tak asi porozmyslaj, ze kde bude mat miesto v byte (nemalo by to byt niekde v prievane).