Ahojte, mame doma 8 rocneho psa civavu a ako nam odisla babka tak cca tych 9hodin vie byt doma sam, nemate nejake rady vdaka comu by ten cas lepsie znasal ? Neni zvyknuty byt sam a uz je to cca rok a stale si nato nezvykol . .
Podľa mňa vymýšľať psovi neustálu zábavu keď je sám doma je akurát tak cesta do pekla. Pes má ten čas prespať. Z mnohých dôvodov. Chápem, že nebol zvyknutý a teda sa ťažko teraz s tým pracuje, ale za mňa nerozmýšľať nad tým štýlom, že akú zábavu mu vymyslieť, ale skôr ako ho naučiť na režim, že vtedy sa skrátka spí/oddychuje. Súhlasím s prvým komentárom. Zároveň dodám, že ak sa jedná už o separačnú úzkosť, tak ideálne riešiť s odborníkom.
ako ste zvykali? keď zo dna na deň celý deň ani sa nečudujem, že si nezvykol treba postupne vrámci hry najprv ísť len za dvere v byte/dome na pár sekúnd ja som počítala do 10 a vrárila sa a postupne predlžovala, potom za vchodové dvere rovnako, potom na 5min vonku, 10,20... A až tak niekoľko hodín tento proces trval okolo 2 týždňov. Môže na toto teoreticky pomôcť aj nejaká enrichment toy ale treba odbúrať separačnú úzkosť keď už sú zlé návyky sa odbúravajú 2x ťažšie ako začínať od 0.