Výcvik 6-mesačného psa

8. sep 2024

Ahojte, niekto skúsenejší. Koľkokrát do týždňa by ste chodievali so 6 mesačným na cvičák? Ďakujem

ukgirls
8. sep 2024

zalezi aky je to pes ..a kolko sa mu venujes mimo cvicaku .. niekomu staci raz za tyzden iny 2-3x

autor
8. sep 2024

@ukgirls je to kríženec typu bull, na Cvičák čo chodíme, ktorý je an tak už skoro hodinu od nás sú pre šteňatá lekcie len 2x za týždeň. Tak či hľadať aj niekde inde.

katarinaba
8. sep 2024

Ja som chodila 1x do tyzdna. Ale cvicak nie je pre psa, je hlavne pre psovoda. Aby sa on naucil so psom robit. Vsetko ostatne robis ty doma. To nie je, ze pridem na cvicak, odrobim a hotovo. Psa treba cvicit denne. Tak ak tebe staci raz do tyzdna, tak staci.
Ale tiez zalezi ako maju vycvik nastaveny - teda tie skupinove, tam maju asi aj harmonogram, tam by som sa prisposobila im.

zojazoja
8. sep 2024

My sme chodili so všetkými psami od pol roka 2 krát do týždňa, ale: každý deň sme doma mali za úlohu od cvičitela cvicit doma to, čo sme sa učili na cvicaku. Doma samozrejme sa necvici hodinu vkuse, ale par minút kazdy deň precvicovat.

dadis
8. sep 2024

Chodili sme 1x za tyzden, ale psa sme trenovali kazdy den. Nas kurz trval 8-10 tyzdnov a na zakladnu poslusnost to uplne postavovalo.

autor
8. sep 2024

My hlavne potrebujeme socializáciu a tú vie dostať len na Cvičáku, doma trénuje nie každý deň ale podľa nálady

colsami
8. sep 2024

Lekcia na cvicaku 2x do tyzdna bohate postacuje.

Socializaciu pes vie dostat aj inde - najlepsie miesta na toto su tam, kde je najviac ruchu. Centrum mesta, autobusova ci vlakova stanica atd ...

autor
9. sep 2024

@colsami no len neviem ako by som ho mala socializovať niekde v meste alebo na stanici. Tam psa skoro nenájdem v našom meste.

colsami
9. sep 2024

Tak chod do vacsieho mesta blizko k tomu Tvojmu, ak byvas v nejakej malej obci ci mestecku.
Proste k samotnej socializacii vobec nepotrebujes cvicakovu hodinu, len tolko pisem 🙂

dadis
9. sep 2024

Socializacia nie je len o psoch, ale o ludoch, prostrediach, prostriedkoch, situaciach.. takze treba vyskusat vsetky mozne prostredia, autobus, vlak, nakupak, mesto, park, les, voda. Psov by si mala stretnut takmer vsade.

autor
9. sep 2024

@dadis a ako sa to potom robí? Socializovanie v týchto prostrediach? Na cvičisku nám len hovorili že treba stretnúť v nízkom veku veľa psov aby nebol agresívny

colsami
9. sep 2024

Nijako sa to "nerobi", proste navstivujes rozne prostredia kde je co najviac vzruchov a podnetov (a medzitym aj ine psy), aby si psik (velmi laicky povedane) na vsetko zvykol a aby to psikovi prislo normalne a spraval sa vzdy vyrovnane a nereagoval neprimerane ci neziaduco.