Baby možno šibnuta otázka, myslite ze psi naozaj vidia duchov ? Včera sa mi stala taka vec ze moja fenka sedela na gauci a z ničoho nič začala vrčat do dveri potom havkala a cca 5 minut takto pozerala na to isté miesto až potom sa skludnila a ľahla si pri mňa
Myslite ze pes dokáže naozaj vidieť ducha ?
Fenka zachytila zvuk,ktory ty nepocujes,preto tak reagovala.Môzes byt v klude.Nas labrador sa vzdy posadi a ide k dveram,do minuty pridi syn alebo dcera domov...
@benimnadir ja som sa práveže nebála hneď som si spomenula ma moju babku ktorá už nežije.. práveže ma to zaujimalo prečo to môj psik robí strach som necítila skôr zvedavosť
@tundra ale to bolo také pozeranie že aj zopár krokov robila na gauči ako keby chcela zároveň vrtiet chvostom a zároveň vrčat proste neistota
@tundra ano to robí aj naša vonkajšia labradorka ze počuje zvuk nášho auta alebo citi že sa blížime k domu a už čaká pri bránke a kuká cez nu
A dokonca pes vie nejakým spôsobom vycítiť,že sa má majiteľ,člen rodiny vrátiť domov (akokeby poznal hodiny a čas). No je to len preto,že ten pach, čiastočky kože vo vzduchu po pánovi sa vytrácaju hodinami a tak vie pes,že je čas,keď sa vráti pán domov. Ja som si to všimla doma,keď chodí chlap domov. Okolo 17-18tej už čakajú v obývačke pred dverami a vyčkávajú a určite to nebude tým,že sa pozreli na hodiny. Psy sú dokonalé stvorenia😉.
"Ľahla, si ku mne". Áno zvieratá dokážu vnímať iné entity.
Ale nemyslím si,že dokáže vidieť niečo také. Je to predsa len zviera. Dokáže vyčítať mimiku, gestikuláciu človeka, dokáže si spojiť slovo s predmetom,vie vycítiť tehotenstvo,chorobu, spojiť si určitý akt s udalosťou, zapamätať si,vie, kedy je pán šťastný, smutný,v pohode nepohode, dokáže prejaviť a vopred upozorniť na svoju náladu,dokonca vycítiť nejakú prírodnú katastrofu a tak podobne. Ale duchov vidieť nedokáže, pretože,duchovia nie sú. Keď im začneme rozumieť vďaka AI,to sa len budeme čudovať,čo si o nás myslia 😉.
Naozaj pocula nieco, co ty nie.
Kludne niekde v dialke stekat/zavijat ineho psa. Alebo fucat jezka v zahade.
Ak byvas v panelaku, nemuseli sa jej pacit nejake zvuky/hlasy na schodisti.
Nase postrehnu aj macku, ked ide cez zahradu, alebo drozdy, ked tam poskakuju a zbieraju chrobac. Cez zatvorene balkonove dvere, zatiahnutu siet proti komarom a huste olatkovanie zabradlia. Staci, ze sa nieco vonku na zahrade mihne.
Len zrazu vyrazia do boja s hlasnym stekotom, alebo vrcanim a stekaju do balkona. A vrtia chvostom (vrtenie nie vzdy znamena u psa priatelstvo a radost).
Inokedy vedia zacat stekat do chodby, to su najskor zvuky, ktore sa prenasaju zvonka cez pootvorene okna na pivnici. My ich nepocujeme, ale oni ano.
No na rozkaz sa rychlo ukludnia.
Viem, ze keby tam naozaj daco naozaj bolo, neukludnim ich tak lahko.
Nie, nedokáže, len niečo počula.
Otazka by mala skor byt, ze ci verime alebo neverime na duchov.
Takto to moze vyznievat, ze berieme za samozrejmost ze duchovia existuju .. a uz len riesime, ci ich psy citia alebo nie :D
Jasné že áno
@priscilla07 predpokladam ze nejaky dokaz sa asi nenajde, je to len v rovine "verim ze je to tak" a "pocula som ze vraj hej"
Toto robí nasa pravidelne, ale pochybujem ze vidí ducha, skôr počuje susedov alebo niekoho z vonkajska
Zvieratá a malé deti podľa mňa vidia viac než dospelí. Ale môže to mať aj logické vysvetlenie neboj sa 😁