Mám dve deti jedno preferuje psov druhé mačky, tak máme doma psa aj mačku. Viac ako pätnásť rokov sme mali ovčiaka, u ktorého síce trvalo ale pomerne rýchlo sa naučil akceptovať mačku, posledné roky v pohode spali spolu, jediné čo si mačka nemohol dovoliť najesť sa zo psej misky. Nášho psíka sme museli pred rokom utratiť pre zdravotné problémy. Pred veľkou nocou sme si adoptovali iného psíka z útulku, tiež to trvalo ale dnes už.pes akceptuje mačku, ale mačka psa stále nie. Mačka má cca 8rokov, je šanca že si ešte zvykne?
Sedí na parapete, na písacom stole, na poschodovej posteli a mňavká keď je hladná, mňavká keď sa chce maznať,mňavká keď potrebuje vykonať svoju potrebu... neviem čítať myšlienky a strácam nádej že sa to zlepší a mačka pochopí že tu bude bývať aj pes
Tak podľa mňa to vôbec nemá súvis so psom ... my máme dvoch kocúrov, jeden je neskutočne komunikatívny, normálne sa spolu "rozprávame".
@mondolina
@dzulli1980 mačka to nikdy predtým nerobila, keď uhádneme na čo myslí tak prestane, lenže ja nesúhlasím s tým aby mačka jedla v posteli či na stole
u nás s tým kocúr začal keď nám v októbri odišiel psík. začal byť s nami viac kontaktný. lebo maltezáčka ho furt zrušila keď niečo chcel🙏
@mondolina mačka a starý pes sa hrali presne spolu, ak mačka nemala záujem o hru niekam sa zašila pred psom. Ale teraz to jem mňavká, vyžaduje si pozornosť aj keď nemám čas sa na ňu tak neprestajne mňavká aj hodinu, deti majú školu krúžky ja mám poniektoré dni HO a nedá pri tom sústrediť ani vybavovať služobné telefononáty. Alebo aj keď potrebujem niečo.rýchlo navariť, či príde návšteva čo mačky nemusí.
Ak si na psa nezvykla od minuloročnej Veľkej Noci, tak už si podľa mňa nezvykne. Možno by to chcelo druhú mačku, s tou sa skôr skamaráti. Len neviem, či toto je tá rada, ktorú by si tu chcela čítať.
@h2 zrejme by sme nevyhodili starú mačka ale je zdravá môže žiť s nami aj desať rokov to už budú deti dávno mimo domu
Nieeee, nemyslela som túto nahradiť, ale zohnať k nej parťáčku. Že by ste mali psa a dve mačky.
😧 Dúfam, že bývate v dome a máte nízko okná. 🙏
@h2 áno okno je nízko, mačku sme videli na okolí ešte niekoľko dní, len chytiť sa nedala
Ano, stale je sanca, ze si zvykne.
To mnaukanie je dozadovanie si pozornosti, potrebuje sa s vami porozpravat, ci ti dat vediet ze nieco chce/potrebuje. Ved sa musi nudit, predtym mala partaka, teraz je sama - ved jej tiez musi byt smutno.
Treba sa s nou hrat, nahanat, ked sa jej chce. Unavit ju . Ved tie bdele okna macky nemaju dlhe, tak si to odpozoruj, kedy byva tak najviac aktivna a tych 15 minut jej venuj. Je to stale zviera a nie kus nabytku.
Pripadne ju mozes skusit naucit na tvoj casovy rezim...ked mas cas, prist za nou, pomaznat, skusit sa pohrat. Casom to pochopi, ze to je cas co mas ty radsej na hru a pozornost. Ale niektore su ignorantky a aj tak si pojdu po svojom.
Skús sa s ňou trochu hrať s udičkou, z papiera urobiť guličku a hodiť jej to,nech si kotúľa, pohladkať ju, pochváliť...Ona sa snaží s Tebou komunikovať,
má Ta rada, ver mi . 🙂 Cíti aj, keď si smutná atd.
A pýta si Tvoju pozornosť.
Ked sa jej istý čas budeš venovať
napr . my máme tak, ze každý deň okolo piatej sa s mačičkami hráme/ budes venovať bude spokojná ,potom zase bude spať a Ty bude budeš mať kľud . 🙂
Smúti za psíkom
aj náš kocúr stále mňauká, rozpráva sa s nami.