Uvažujeme, že kúpime mačku

5. mar 2024

Ahojte, uvažujeme s mužom, že si kúpime mačku. Deti sa strašne tešia, ja sa skôr bojím lebo som nikdy nemala domáce zviera ani u našich ani teraz. Otázka, čo vám dalo/vzalo domáce zvieratko? Stojí to všetko za to? Ďakujem za odpovede.

buberova
5. mar 2024

Skúste adopciu

mirko84
5. mar 2024

Zoberte si z utulku.

anjelicek26
5. mar 2024

Zviera je predovsetkym casovy záväzok.. my naše bravame aj na dovolenku,ale nie vždy sa to da.. a tých macacich hotelov v okoli je fest malo....naše sú len vnútri.. žiadne blchy parazity žiadna spina...

lubina
5. mar 2024

Nemali sme sice macku, ale mini zajacika, hlavne pre deti, chceli zvieratko. Starost bola nakoniec samozrejme na mne. ALe je to asi trosku ine, starat sa o zajaca a o macku. Aj ked kazde zviera ma svoje potreby. Ide o to, ci chcete macku do bytu, alebo bude aj vonku behat. Zajko bol v dome, vonku len s detmi. Po case ho bolo dost citit, ale to je s kazdym zvieratkom predpokladam...je to proste starost ale aj radost

andrejka2424
5. mar 2024

Ja milujem mačky, veľmi by som chcela ,ale na druhej strane mi vždy stačilo si prečítať diskusie ľudí, ktorí mačku majú vo vnútri...a upustila som od toho. Smrad ukrutný vždy keď sa vyšpiní- je úplne jedno,aká podstielka, cítiť to a veľmi. Osobne som sa u kamošky na ten smrad v noci zobudila. Labkami si zahrabe , aj povynáša čo to záchodíka na labkách a pobehá posteľ, kuch. linku, pozhadzuje aj kvety z políc, poničí nábytok, môže značkovať.. aj nemusí ,.no mne to veru stačilo. Mám rada doma čisto, voňavo . Neodrádzam ťa, ale fakt si to premysli. osobne poznám viacerých, čo buď nadávajú, alebo ľutujú nešli by to toho opäť. Ale možno práve ty budeš mať šťastie na bezproblémového pohoďáka a ľutovať nebudeš. Ale mysli na to, že je to záväzok na veľmi dlho. Kamoška má dve a už ich púšťa len ráno dnu sa nažrať, aj cez deń ich pustí, keď sa pri dverách pýtajú, ale nocujú vonku, alebo v kôlničke a spokojná je s nimi. žiadny problém.

liusa82
5. mar 2024

ja som mačkárka.Síce som chcela aj psa nejakého menšieho toy pudlíka alebo bišoníka ale nejak som potom od toho upustila a mám len jednu cicu.Prvú som mala od mojich 9 rokov siamku papierovú v byte,tá sa dožila cca 18 rokov a teraz mám čisto čiernu dedinskú😀 ani neviem ako som ku nej došla,lebo tiež som znovu chcela papierovú bielu britku ale som rada že mám túto zelenooku okaňu🙂 nechala nám ju na dvore jej mamina čo sme prikrmovali a potom zdúchla ktovie kde lebo vôbec ju už nevidno vyše roka.No a starostlivosť o mačku je nič oproti havovi.To jej dám 2,3 krát denne papať,vyčistím záchod a finito.Tu odpadávajú prechádzky so psom.Naša ale chodí aj na dvor aj dovnútra ako sa jej zamanie.Ja cicu odporúčam.Ale ak sú deti ešte moc malé, vtedy trošku počkať ked vyrastú nech ju zbytočne nenaťahujú

domkakvet
5. mar 2024

Chcela som macku, ale uz som od toho upustila, lebo vsade kde som prisla na navstevu bol z toho smrad a ked zacala skakat, no zatial nie.

ovaaa
5. mar 2024

Ja som všeobecne mačky nemusela, ale za seba ti poviem, že ten náš kúsok je výnimočný.Má kľudnú a priateľskú povahu, nezničí nábytok, neznačkuje a je to taký mačkopes, ktorý aportuje a s ktorým chodíme von..Jeho miesto je balkón, ktorý má rolety, takže tam má wecko , škrabadlo, prútené kreslo pár hračiek inak si behá po celom byte.
Večer ho zatváranie na balkon, nakoľko on by sa hral aj v noci, takže teraz je ako my ..v noci spí😁😁. Inak nenáročný, za mňa lepšie ako pes z mojich skuseností.

zuzanazu85
5. mar 2024

@ovaaa Krásne sfarbený 🤗

kathy7337
5. mar 2024

my sme 12 rokov mali len vonkajšie mačky, také tie pouličné, ale vždy buď zmizli, niekto ju šlohol, otrávil, zrazilo auto atd.
teraz na Vianoce sme sa rozhodli pre originál britskú mačku (pretože má uplne inú povahu ako tie vonkajšie). je viditeľne inteligentnejšia. Nie sú s ňou absolútne žiadne starosti. Vykadí sa na záchodík (každý deň vyberiem hovienka, spláchnem v našom WC a nič nesmrdí). Ráno a večer má "mokrú stravu"-konzervy a cez deň granule.
pôvodne som chcela mačku kvôli dcére, lebo ona zvieratká miluje, ale kolkokrát sa s ňou len pomojká, ponosí ju na rukách a zavrie sa v izbe aby ju mačka neotravovala (zaberá jej barby dom, kúše jej vlasy, kradne hračky 🙂
takže ostala mačka skôr len mne a manželovi. ale neľutujem. milujem,keď večer príde k nám na gauč, keď pozeráme TV a trávi čas s nami, mojká sa. Keď mám svoje dni, lahne mi na brucho, pradie a lieči ma. V noci spáva na gauči,alebo príde ku mne a spí pri mojich nohách. cíti, keď nie je niekto v pohode a ide za ním.
manžel je puntičkár na čistotu a v pohode sa to dá udržať. len chlpov je viac, ale stačí mačku častejšie česať a viac vysávať.
mačka neničí žiadne veci, nesmrdí, neznačkuje - ale to všetko pripisujem tomu, že to nie je obyčajná z ulice, ale britka
dcérka mala zrazu o kom písať projekt do školy (môj domáci miláčik) a získali sme nového plnohodnotného člena domácnosti. určite milionkrát menej náročná než pes.
jediná starosť je, ak chceme ísť na viac ako 1 deň mimo domu,lebo to treba riešiť.

anjelicek26
5. mar 2024

My mame tie biele kristaliky ako podstieľku a necítit absolútne nič. Samozrejme je to drahsie, plus každý deň večer deti vycistia... toto nie je argument pre mňa...

zorkahorka
5. mar 2024

Chces ju mat dnu alebo von? My mame vonkajsiu. Jest davam rano a vecer, medzitym sa naje v okolitych dvoroch. Macka je samostatna, vie sa o seba postarat. Je dobrym spolocnikom na dvore.
Nasa na svojim dvore nespini, chodi mimo neho. Zato mame dvor plny inych maciek, ktore ocikavaju vsetko, vratane dvier.
A ked dostane nasa jest, rano nas pred dverami ako vdaka caka rozstvrtena mys alebo vtacik.

kathy7337
5. mar 2024

doplňam foto, je to úžasný spoločník

aandrea9
5. mar 2024

Hlavne si to dobre premyslite, je to záväzok na veeeeľa rokov, rovnako ako psík. Len teda nestepuješ ráno o šiestej na sídlisku s venciacim sa tvorom😁 v blave je mačacia kaviareň, skúste omrknut, neviem odkiaľ ste. Možno si otestujete prípadnú alergiu, aby ste jej po pol roku nehľadali nový domov. Pripadne najbližšie OZ skuste navstiviť. Mame v byte dve a na záhrade 7 kusov🙂 vziať nevzali nič, len upratovania je viac ako bez nich. Co dali? Trpezlivosť a vedomie, že aj keď nie si stred ich vesmíru, dokážu ti lásku dať a prejaviť. Len nie na tvoj povel, s tym sa treba zmieriť 😁 zostanú to navždy slobodne duše, ktoré si žijú po svojom aj keď pri človeku. Tie bytové na dovcu neberieme, majú au pair ak nie sme pár dní doma co je málokedy.

majkakvet
5. mar 2024

Skuste utulok/OZ . Seriozne vzdy umoznuju pripadne vratenie z adopcie keby daco. A poradia. Volte skor odrastene maca/mladdu macku o ktorej sa da povedat aku ma povahu atd.

muchacici
5. mar 2024

Nehnevajte sa na mňa, ale fuj mačka vo vnútri 😃 Všade, kde som prišla na návštevu a mali mačku, tak bolo to cítiť, všade tie chlpy, mne už sa potom aj bridilo sadať na gauč, nie to ešte keď lozila po linke, stole, alebo po posteli..... ja mám síce oveľa radšej psíkov, ale nič s chlpami by som si aj tak nezavliekla do bytu/domu. Iba môjho decentne chlpatého chlapa, to úplne stačí 😉 (nemyslím, že chlap je akýmsi "zvieratkom", iba žartovne narážam na tie chlpy, aby to náhodou nebolo zle pochopené, mužov mám v úcte)

michaela329
5. mar 2024

My sme mali kocurika vo vnútri a teda neviem o nijakom zápachu a neporiadku... psíka sme mali v dome 16 rokov a to bolo horšie. Náš Muro kadil na wecku do svojho wecka, po vyspineni som to hneď splachla, zápach ziaden, ked to tam nenechate. Linku mal od mačiatka zakazanu zonu-voda, rozprašovač a ideš...Po roku a pol sa vypytal vonku a tak sme mu urobili búdku na balkóne a chodil vonku aj dnu. Keď porovnám zivot so psikom a mačkou, s mačkou sa zilo oveľa ľahšie.

katkaseiner
5. mar 2024

Ja odporucam postrazit niekomu zvieratko pocas dovolenky. My mame psika od marca a napriek tomu ze s nami vacsinou ide vsade, su miesta kam nemoze a vtedy riesime kam pojde (sameho ho vonku ani vnutri nenechavame). Obcas je to obmedzujuce

mima1608
5. mar 2024

Máme vnútri mačku, ja som síce mačkár, ale druhýkrát by som do toho nešla, popravde. Ten smrad zo záchoda občas ozaj cítiť, máme záchod na chodbe, stále otvorené okno, muž čistí WC denne plus každý týždeň mení podstielku a občas sa zadarí aj tak. Mačky sú temperamentné, svojské... Náš kocúr je zhodou okolností strachopud. Bojí sa aj vlastného tieňa a to občas nesie zo sebou aj isté nástrahy (napríklad raz sa zľakol, keď som vyberala vrece z koša, začal utekať preč, dostal šmyk a rozbil stolík). Do spálne ho nepúšťame kvôli chlpom. Inak aktuálne máme 9m dcérku, vysavam a umývam denne, po zemi ozaj že chlapi nemáme, kolenačime sa tu s malou nonstop. Chlpy sú akurát na gauči, ale tak keď príde návšteva, hodím prehoz a neriešim už 🤣

janulik2008
5. mar 2024

Máme mačky a ako spomínala anjelicek, tak je to hlavne časový záväzok 😁 neporiadok nerobia, zápach nie je keďže čistíme záchod každý deň zakrytý záchod plus máme kôš na 💩 do neho dávame 💩 a necítiť to ani. A sem tam dvihnú tlak 😁😁😁

mima1608
5. mar 2024

@janulik2008 no náš kocúr na WC neznesie tu striešku napríklad, musí mať bez nej. Keby ju tam mal, bolo by určite lepšie. No nie každá mačka to znesie, čo som čítala.

michaela329
5. mar 2024

@janulik2008 inak zakryté zachody sú úplná bomba...aj čo sa piesku týka 😀

biela_sova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
biela_sova
5. mar 2024

Ahoj, my mame macky odjakziva. Ale, ma to velke ale: maju neobmedzeny pristup vonku do zahrady. Vidim to na nich, ze ked spali celu noc dnu, rano su ako sialene a behaju, driapu, robia zlobu. Skratka, chcu sa vybehat. Aj sa pytaju. Osobne by som macku v byte nemala. Kvoli sebe aj kvoli macke. Mozno je par komotnych ras...ale za moj zivot som teda taku kludnu nezazila. Su to hlavne lovci predatori, jedni z najrychlejsich zvierat, male leopardy. Tak k nim treba pristupit. Mala som o tom vela debat s osetrovatlemi zo ZOO. Potvrdili, ze macku LEN dnu nie.

@katkaseiner ano, toto je dobry napad. Posrtazit niekomu macicku ci kralika na par dni a pocjopit, ze oba su NOCNE TVORY 🐈‍⬛🐰 ako sova🦉 Na nas sa obracia obcas niekto, ci im neadoptujeme ich macku, ked mame priestor vonku, lebo sa mesiace kvoli macke nevyspali. Je to ako mat male dieta. Skratka, odbije 4:30 a macka zacne robit randal, skakat, jasit sa, cvalat (naozaj s packami robi zvuk cvalania).
Iste niekto napise, ze pohodicka, prave on ma ten jeden kus kludnej macky, ano, vynimka potvrdzuje pravidlo. Ale statisticky su to velmi zive tvory narocne na pohyb. Ja sa denne budim 4:30, lebo mi chodia driapat koberec pred spalnou, nech ich vypustim uz von. Takze rataj so zlym spankom pocas 10rokov 😁

janulik2008
5. mar 2024

@mima1608
@michaela329 našim to nevadí, našťastie 😁

kitycat
5. mar 2024

Ja nechcem ziadne, nechcem tym byt obmedzovana aj ked mam zvierata rada.

Nemali by ste take nieco hovorit detom ak nie ste presvedceni

liusa82
5. mar 2024

@biela_sova treba ich vycvičiť aby nebudili🙂 ja som to tak urobila s obidvoma.Zo začiatku boli boje, chodili mi mraučať ku spálňovým dverám aj škriabať ,ale neupustila som od toho.Nepustila som von a ani ku mne do spálne a počase sa pekne naučili a spali celú noc samé až pokial sme my nevstali v obývačke na gauči a bolo tam ticho ako v kostole.Takže dá sa.Len netreba im robiť po vôli ako si zmyslia ak sa ti dačo nepáči

michaela329
5. mar 2024

@biela_sova náš teda prechrápal (doslova) celú noc. Vonkajšie tiež zvyknem ráno budiť ja, máme ich na balkóne a žiadne manévre som ešte nezažila. Ráno vyjdú až keď počujú misku.

biela_sova
5. mar 2024

@liusa82 Dakujem za tip, my skusame s mladym kocurikom uz 5.mesiac a je schopny driapat aj 2 hod vkuse, tolko casu v noci nemame 🙂 ked bude tepelsie, uz bude klud, budu spat vonku v budke 🙂

Ale je lepsie takto varovat, ako potom mat plne bazose a fejsbuky "Darujem macku aj s pelechom". Teda inak, nech si ich laik nezadovazuje, nie je lahke macku vychovat. Aj ked je to iz lepsie s kocurikom, dole beha ako splaseny, holt, puberta. A prave ten prvy rok je kriticky, vtedy sa najviac ludi maciek zbavuje. Ked nimi plieska puberta.
Ak to cita niekto, kto sa na tento krok chysta, overujte si dokladne osvojitela, pretoze na tieto inzersty cssto reaguju polovnici a beru ich ako navnady pre polovne psy. Toto nechcete. Samozrejme, nepride polovnik v zelenom s puskou na pleci a la Z polovnickej kapsy, ale posle sympaticku tetusku z bazosa.

Takze 100x meraj a raz kupuj, toto majte ako kredo.
Pre viac tipov: IG: @barbora_bali

anjelicek26
5. mar 2024

@biela_sova ani toto naše nerobia😅🤣Ale je pravda, ze sú dve a vyhraju sa spolu a dom je na nahananie dostatočne veľký...