Útek psa z prechádzky

26. feb 2024

Neviete poradiť? Máme 4 mesačné šteňa. Chodievame na prechádzky na vôdzke. Z troch razov, čo sme ho pustili z vôdzky sa trochu prebehnúť po lúke, dva krát ušiel-vždy domov (raz cca 200 m ,ale nedávno cca pol kilometra).

katkaseiner
26. feb 2024

treba ho trenovat, oslovovat, naucit povel. Nas chodi bez voditka na prechadzku a vzdy poslucha na slovo - 2x sa stalo ze sa uplne divne choval ale na take situacie sme pripraveny, sledujeme ho ked sa trochu vzdiali

kukuk29
26. feb 2024

Tak najprv ho musite naucit privolat este ked je na vodzke a ked to bude ovladat az potom pustat na volno.Treba dlhe voditko a trenovat dokola ....

colsami
26. feb 2024

Dajte ho na stopovacku a nepustajte na volno.
Jednak pre jeho bezpecnost a jednak aby sa neutvrdzoval v tom ze toto spravanie je ok. Musis mat nanho paku aby si trvala na vykonani povely (v tomto pripade ku mne).

janai1
26. feb 2024

Poradiť? Nespúšťať psa z vôdzky keď neovláda ani základné povely.

martinusik91
26. feb 2024

Neviem či máte záhradu alebo ste v byte. Proste v byte alebo na záhrade privolávať a vždy dať odmenu za privolanie. Pochváliť. Až keď zvládne privolanie, potom ho púšťať na voľno. Nepíšete plemeno. Je rozdiel ak vám ujde 4 mesačná čivava a 4 mesačná doga... Pre vás, aj pre okolie.

autor
26. feb 2024

@janai1 veľa povelov ovláda, s trpezlivostou ho ucime. preto nechapem, co ho posadlo.

autor
26. feb 2024

@martinusik91 labrador. privolanie na dvore zvláda. mame velky pozemok 40 arov.

janai1
26. feb 2024

😂 aaa labrador. To máme tiež takého vymýslenika. My sme ho spúšťali z vôdzky oveľa neskôr, v 4. mesiacoch tiež moc neposluchal ešte .
Možno vyskúšajte tú stopovačku, či pribehne na povel aj keď bude mimo zahrady.

martinusik91
26. feb 2024

Tak to máte kde trénovať 🙂. My máme weimarku. Výchova bola tiež náročná 😅

autor
26. feb 2024

@janai1 tak som si vydychla,ze nadej na zlepsenie je😀1.krat mi takto zdrhol z luky domov,lebo si nasiel kost z jelena,mrkol na mna,ako budem reagovat a ako male decko co mu idu vziat hracku utiekol a lahol si k plotu,cakal ma.tak ja ho nepustam uz po tejto skusenosti.len dnes sla dcera a prizabudla,hral sa s borderkou ,ze behal okolo nich a potom ho nebolo.to jr aj dobry kilometer od domu takmer co utekal,neviem co hom
posadlo,ci sa zlakol tej feny ci co ale dcera za nim vystresovana dobehla asi az po 10 -15min co ho hladala

autor
26. feb 2024
colsami
26. feb 2024

Privolanie na dvore nie je privolanie 🙂 to je v privolani tak level 1 z 10.
Je super ak pes vie co dany povel znamena. Mas defacto polovnicke plemeno, je to pes co ma svoju hlavu a bude mat velke mnozstvo energie. Cim dalej, tym viac.

Takze pekne trenovat privolanie v rusivych prostrediach, so stopovackou nonstop. Je jedno pre co utecie, proste stopovackou mu tu moznost nedas. Aby pochopil, ze ked raz zavolas, pride. Ci sam, ci za pomoci dlheho voditka.
Drzim palce 🙂

Ps.: a "co ho to posadlo" ? Nuz ved ma 4mes, este len pojde do puberty za chvilku, takze pevne nervy.