Ukľudní sa pes po kastrácii?

22. aug 2024

Ahojte chceme dať vykastrovat v 8/9 mesiacov psa. Ukľudní sa jeho správanie?

veroniak12
22. aug 2024

V 99% pripadoch ano 🙂 Ale tak je to uplne individualne. Aj brat takto daval psa vykastrovat, lebo mu neskutocne prepinalo z harajucich sa suciek a potom uz bolo dobre.

miminka91
22. aug 2024

no myslim si ze aj kvoli tomu sa davaju psikovia kastrovat. dalsi dovod prevencia nadorov a inych ochoreni. len potom treba dbat na spravne stravovanie kedze zvyknu dost pribrat.

colsami
22. aug 2024

Ano ked je takyto mlady, je vysoka pravdepodobnost. U starsich psov to uz byva aj vecou navyku - zlozvyku, nie len hormonalna stranka.
Cize takto - nebude kludnejsi ak je to proste aktivne temperamentne plemeno. Ale bude kludnejsi ze nebude tolko riesit sucky, pachy, psov, atd...

martina1985ba
22. aug 2024

ano

autor
22. aug 2024

@colsami Ďakujem, ide napr hlavne o neriešenie feniek

nika_val
22. aug 2024

No známa dala kastrovať fenku kvôli problémom s hraním a to čo sa z nej stalo po kastrácii katastrofa.
Ešte len otvorí niekto dvere a taký pisklavý štekot čo spustí a nie a nie prestať a po novom už je až tak agresívna že sa normálne rozbehne po človeku (a to tam chodím pravidelne tak 1 do týždňa ale keď jej prepne tak aj tak sa rozbehne po mne )

autor
22. aug 2024

@nika_val Náš je povahovo kľudný, no keď je v okolí fenka ide sa zblázniť. Uchovňovať ho nebudeme tak je to pre nás jediné riešenie.

stellarstar
22. aug 2024

8/9 m je ešte skoro, robí sa az po 1 r nie? Áno môj prvý sa ukludnil, teraz máme pol r koncom roka ho mam v plane dat kastrovat tak som zvedava

autor
22. aug 2024

@stellarstar robí sa to pred pubertou, takže 8/9 mesiac. Info od veta.

stellarstar
22. aug 2024

Naša vet a vet v mojom okolí zas tvrdia že s kastráciou psa by sa malo spravidla počkať aspoň do prvého roku jeho života kedy je ptm jeho puberta úplná a pes si prešiel všetkými dôležitými fyzickými zmenami, ktoré sa v tomto období dejú. Preto radšej aj ja počkám pokiaľ bude mať rok

autor
22. aug 2024

@stellarstar V mojom okolí ( Praha ) sme boli u 3 vet sa spýtať, a všetci sa zhodli.

stellarstar
22. aug 2024

Nejdem sa s tebou hádať, každý koná dla svojho uváženia

autor
22. aug 2024

@stellarstar Veď jasné. Názorov je mnoho.

nika_val
22. aug 2024

Aj tá fenka známej bola kľudná, ale mala problémy s haranim tak ju bolo pre nich lepšie ju vykastrovat a to čo sa z nej stalo po kastrácii..úplne iný pes, agresívny otravný no hrôza
A tiež poznám to že kastrácia až po 1 roku
Inak ja mám tiež kastrovanu fenku doma a neprebehla u nej žiadna zmena v chovani u nej 🙂
Takže je to zrejme veľmi individuálne

babushkaem
22. aug 2024

My sme brali psa z utulku, podmienka bola kastracia, a kedze bol najduch, mysleli si, ze ma cca rok, podla zubov, ale teda nemal. Momentalne ma 9 rokov a sprava sa ako stena.

araavdva
22. aug 2024

Môjmu to nepomohlo bol nadržaný ešte viac. Nakoniec sa nedalo inak a musel ísť k inej rodinke. Ja som nemohla byť ani v jeho prítomnosti hneď mi šiel po nohách a chcel si robiť dobre. Tiež mi radili dať vykastrovat a bolo to ešte horšie.

samik88
25. aug 2024

Náš pes sa celkom ukľudnil sám asi po roku a pol,bez kastrácie (kríženec vlčiaka). Fenku (jazvečíka) sme dali vykastrovať asi keď mala 3 roky a zmenila sa ,prestala nám utekať.Predtým ju nič nezastavilo a teraz už má na háku. Aj keď stále má v sebe tie poľovnícke pudy ,je to už veľký rozdiel.

obonova7
25. aug 2024

Aj my chceme dať kastrovat našeho psa ale všetci vet odporučili vo veku tak rok a pol aby neostal stenatom do smrti on totižto musí dospieť

martul
25. aug 2024

Náš je rok po kastrácii a je stále jak nenormálny. Normálne mu prepína keď vidí suku.