Test na Titer protilátok na besnotu u psa

16. feb 2024

Ahojte, davali ste niekto robit psikovi tento test?
Je podstatne, ci ho dam spravit po roku pred nasledujucim ockovanim alebo
mam pockat nejaky cas po ockovani, co bude mat teraz na jar? Dakujem

btus
16. feb 2024

a prečo to potrebuješ? Ak psíka pravidelne očkujete, tak ako sa má, tak to nie je potrebné. Len ak predávate psíka do zahraničia alebo ak cestujete, viem, že niektoré krajiny to vyžadujú.

tundra
16. feb 2024

Veterinar ti rad odpovie na vsetky otazky.Moja skusenost,ked stihnem zaockovat do roka,mozem cestovat cez hranice bez problemov.Keby som presvihol termin,je tam inkubacna doba.Ak som to nenapisal spravne,veterinarky opravte ma🤗😉.

autor
16. feb 2024

@btus Kvoli cestovaniu 🙂

autor
16. feb 2024

@tundra Hej, len napriklad UK a Irsko vyzaduju na vstup tento test.

tundra
16. feb 2024

Ja cestujem len Slovensko-Švajciarsko,info.o tychto krajinach nemam...

nila0622
16. feb 2024

Ahoj, ja som dávala robiť psom, ktoré leteli do zahraničia, ono to funguje tak, že psovi zoberú krv na titer a hneď ho aj preočkujú, aby sa stihli zvýšiť protilátky do ďalšieho odberu, ak by ten prvý titer nevyšiel. Väčšinou to bolo v pohode, protilátky boli, ak teda bola kvalitná vakcína, ale zažili sme prípad, kedy 3-ročný pravidelne vakcinovaný pes ani po 3 preočkovaniach po sebe protilátky nemal.

autor
16. feb 2024

@nila0622 Super, dakujem za tip, toto je dobry napad 🙂
Ako ste presuvali psikov letecky do zahranicia?

nila0622
16. feb 2024

@autor Títo psy cestovali k zahraničným majiteľom, takže sa to riešilo cez spoločnosti, ktoré vyzdvihnú zvieratko a všetko okolo zabezpečia a majitelia si ich už iba vyzdvihli na letisku v cieľovej krajine. Osobne som so svojimi psami neletela, tak v tomto neviem poradiť. 🙂

autor
16. feb 2024

@nila0622 Jasne chapem, dakujem 🙂

kiki68
16. feb 2024

Das vtedy, ked budete mat Termin vycestovania, vet to posle do labaku do Nemecka myslim. Takze tyzden to urcite zaberie. Neviem ci sa zmenil system, spytaj sa na veterine kde chodite

colsami
16. feb 2024

Ja by som praveze odporucala nerobit na poslednu chviku az vtedy ked treba, ako bolo spomenute, moze sa stat ze tie protilatky tam nebudu a je problem.

Samozrejme zavisi od toho aku lehotu dana krajina pozaduje 🙂 a tak ako sa hovorilo, pri odbere preockovat, pre istotu. Tiez sme mali pripady jedincov riadne ockovanych a aj kvalitnymi vakcinami a vzorka sa brala x raz lebo stale nebola dostatocna hladina protilatok.

autor
16. feb 2024

@kiki68 Posiela sa krv do Zvolena a na vysledok sa moze cakat 2 - 3 tyzdne

colsami
16. feb 2024

Samozrejme, Zvolen. A mala rada - vedia spravit aj rychlejsie, staci poprosit a telefonicky sa ozvat, mali sme raz titer aj do par pracovnych dni ked nam bolo treba 🙂

autor
16. feb 2024

@colsami Mne to casovo neponahla, len neviem kedy je najlepsie dat ten test spravit

colsami
16. feb 2024

Musis si podla konkretnej krajiny kde ides pozriet, ake maju aktualne podmienky. Niekde im staci 6mes stary titer, niekde 1 mes. Vsetko zavisi od toho kam ides a ake budu ich aktualne podmienky.