Susedov pes sa trápi

Dnes o 06:40

Dobre rano, už vyše mesiaca denno denne celý deň zavyja sesedke pes, je to skôr ale taký plač nie obyčajne zavyjanie. Moc ľudí v obci to prekáža, ale nie ako hluk ako taký, ale skôr že nám je ho ľúto a nemáme mu ako pomôcť... mne je zle keď ho počujem takto plakať... momentálne aj teraz to robí....
Prosím Vás na koho sa obrátiť?
Kontaktovali sme starostu, aj utulok.... ale nič sa nedeje....
Zákony sú postavené na hlavu a psík už vyše mesiaca sa trápi....

bykaterina
Dnes o 06:47

ma separacnu uzkost asi, a s tym nic starosta ani utulok neurobi. on zrejme nie je týrany, kedze nic o tom nepises.
a preco az posledny mesiac je problem, predtym to bolo OK ?

autor
Dnes o 06:57

@bykaterina nepíšem lebo je to zasa "jedna babka povedala" a pochybujem že by suseda chodila sama po dedine q hovorila že nedáva psovi jesť. Po dedine sa hovorí že je hladný že mu nedávajú jest...
Navyše verila by som tomu lebo, ale neviem to na 100% tak o to viac ma to trápi... za susedov sa neodvážim ísť, je to veľmi divná osoba...

autor
Dnes o 06:59

@bykaterina neviem prečo je to posledný mesiac, ja som im psa nikdy nevidela, iba keď som sa o tom bavila s manželom povedal že 1x videl susedku so psom...

hyta
Dnes o 07:05

Najprv treba mať istotu že je psík týraný, potom urýchlene konať. Ak starosta, ani útulok nereagujú, zavolať políciu.

autor
Dnes o 07:07

@hyta však práve, na to ale ja nemám ako prísť, keďže toho psíka ani není na dvore vidieť.

hyta
Dnes o 07:10

To ho nepúšťajú na dvor, nevenčia???

autor
Dnes o 07:15

@hyta to ja absolútne netuším. Ale chodím sa často cez balkón pozerať a vôbec ho tam není vidiet, prv som myslela či tam není niekde na reťazí uviazany, ale mne to príde ako keby ten zvuk išiel zo sklepa... dosť sa to ozýva... no po dvore ho vôbec neni vidiet, aj keď sú doma aj keď niesu stále zavyja... ale není to také obyčajne zavyjanie ale skôr také nariekave...

maca1984
Dnes o 07:19

Kopírujem z mailu od zvierací ombudsman "VÁŠ PODNET ADRESUJTE RVPS
Ak ste svedkom krutého zaobchádzania a/alebo zanedbávania starostlivosti o zviera/zvieratá (nedostatok vody či jedla, poranenia spôsobené zlým zaobchádzaním, celkový stav zvieraťa nie je dobrý), môžete podať podnet na príslušny regionálny odbor RVPS. "

maca1984
Dnes o 07:21
bykaterina
Dnes o 08:27

urcite ked aj budes nahlasovat treba mat jasne argumenty a cim skor, a povedat aj susedom ktorí su majitelia psika

nynia
Dnes o 08:36

Toto môže byť len obyčajná separačná úzkosť žiadne týranie to nemusí byť a vtedy nikto nebude nič robiť.

maddie1711
Dnes o 10:14

Skúste kontaktovať slobodu zvierat alebo priamo Mirku Grendellovu (na fb Flexy Grendellowa)

candii
Dnes o 10:21

Divná nedivná osoba, ísť tam a opýtať sa prečo celé dni ten pes kvíli, že to obťažuje susedov, že chces toho psa vidieť a keď neukáže povedať jej že zavoláš príslušné úrady lebo máš podozrenie že pes je týraní

autor
Dnes o 10:36

@0silvia0 ďakujem, volala som na ten prvý uvedený link, tam som nepochodila... vraj keď sme o tom povedali starostka že máme si to riešiť sami... 🤔 že je citlivá na takéto veci keď človek začne so starostom riešiť... tak už fakt neviem...
@bykaterina
@candii mne na zachranma povedali ze v žiadnom prípade ja nemám chodiť za susedku, že lebo moc x sa stalo v takýchto prípadoch že potom psovi majitelia ublížili a zabili ho... ešte som dostala vynadane že som to vôbec starostka hovorila... ze už to riešiť nezacnu ..

alickapusinka
Dnes o 11:09

Ale keby bol týrani tak sa niečo stane odrazu už by tam prišla enviro polícia a neviem čo.Utulky vedia len na liečbu pýtať a na jedlo pre zvierata ale ked treba pomôcť neprídu.To sú utulky aspoň skontrolovať.Nahrať ten zvuk a ísť s tým do útuku a an policíu. Sú mrazy je zima a niekde zavrety v tme nevenči sa to sú čo za spôsoby.Keby nedajbože umrzol už by sa o majiteľa policía zaujimala to sú zákony.Zviera nie je vec je to živa bytosť a útulky sa chovaju že to ani nepreveria.Radšej idu do ciganských osad.Asi tomu psoví niečo je.Nie každy človek má IQ a mozgovu kapacitu mať zviera.Sú aj taký čo by sami potrebovali pomoc odborníka zaobstaraju si zviera a chovaju sa ako k odpadu čo sa triedí na smetisku.

httpsusanne
Dnes o 11:21

Nahlas to na RVPS, alebo im zavolaj a opýtaj sa čo máš/môžeš. Štátny veterinár môže vstúpiť na pozemok aj bez súdneho príkazu, takze len dúfať že niekto na RVPS bude chcieť tiež toho psíka.

autor
Dnes o 11:40

@alickapusinka presne tak, nepochopím toto ani ja...

@httpsusanne jasne už to riešim 🙂

bykaterina
Dnes o 12:03

vy ako susedia ked mate hoc aky problem treba to riesit s tym co ten problem vyraba.. a nasledne ked nepochodis mas to riesit so samospravou, veterinou,...

bykaterina
Dnes o 12:04

@alickapusinka ocividne nevies naco utulky sluzia. nie je to take jednoduche ako to vsetko vyzera, ked aj zakladatelka diskusie ani nevie co sa deje, preco tak zavija

maca1984
Dnes o 12:12

@alickapusinka útulok s tým absolútne nič nemá.

Riešila som susedovho psa ktorého sused dokopal , plus ďalšie veci okolo toho psa.
Komunikovala som s xy " inštitúciami", riešiť to prišla až Rvps.
Po mesiaci od nahlásenia.
Samozrejme keďže im to trvalo zopár týždňov, tak pes už nekrýval.
Aj druhý raz som ho " udala", a zasa z toho nebolo nič.
Ale... netreba pred takými vecami zatvárať oči ale konať.

hyta
Dnes o 13:13

@maca1984 Mám obavu, že v takých situáciách je ľahšie toho psíka skôr ukradnúť, než to riešiť legálnou cestou, kedy sa to úbohé zviera ani nemusí rozhýbania úradov dožiť.😠

maca1984
Dnes o 13:17

@hyta rozmýšlali sme aj nadtým, ale u nás by ostať nemohol,myslím dočasne.
Riskovali by sme , že tomu magorovi rupne v gebuli a ktovie čoho by bol schopný.
Útulok plný ( tí by ho nevzali, zisťovali sme ).
A nájsť dnes človeka čo by uchýlil celkom veľkého psa...
Zázrak by sa musel stať.
Preto som to riešila druhým udaním, a keď bude treba urobím to ešte xy krát.

hyta
Dnes o 13:22

@maca1984 Si dobrá duša, keď ti osud psíka neostal ľahostajný. Držím palce.

maca1984
Dnes o 13:30

@hyta no to veru mi ľahostajný nie je.
A ďakujem/e.