Ahojte, možno je to zvláštne ale neviem si poradiť. Mám malú bezsrstú mačku, ktorej pravidelne každý týždeň a pól možno 2 čistím ušká a umývam ju. Včera sme mali deň kedy som jej čistila ušká a bola v poriadku, dnes večer mala asi hodinu takú, kedy sa len prevaľovala z boka na bok a šúchala/trela si uško o gauč a kňučala pri tom. Neviem, či si uško zaležala, pretože sme dnes mali deň nič robenia a tak sme len spinkali alebo som jej mohla ublížiť 🙈. Ak máte nejaké podobné situácie, prosím, sem s nimi.
my tiez necistime pockaj chvilu co bude a popr zajtra vybehnite zverolekarovi ak sa nezlepsi drzim palceky
@elenka211 ano to nám vravel aj zverolekár, len nepride mi, že nemá veľmi samočistiace ušká😅. Pani od ktorej sme maličkú kupovali nám tiež odporúčala jej čistiť, nakoľko je to trošku iný typ mačičky
Ano ak si nahodou nepouzila novy pripravok (ktory moze podrazdit) tak staci ze si niekde podrazdila mechanicky, alebo zaskrabla, alebo niekde v uchu ostala bublinka, alebo padla srst atd.
Ak sa to do zajtra ukludni, netreba riesit.
A macke ktora nema nejaky zdravotny problem, urcite netreba umyvat takto casto usi. Vobec jej tym nepomahas nijak 🙃
@melonik1234 vnútornej mačke cistis uši? Vatovou tyčinkou pre ľudí alebo čím?
@melonik1234 nemaju macky nahodov samo -cistiace usi . My necistime , vraj sa cistia same