Sú tieto šteniatka čistokrvné belgické ovčiaky?

domina_153
15. okt 2024

Dobrý deň môžem sa opýtať či tieto šteniatka sú čistokrvne belgické ovčiaky ? Lebo chcela by som belgického ovčiaka ale niečo sa mi na nich nezdá takže dúfam že tu je niekto skúsení a pomôže mi ďakujem vám ...Majú 5 týždňov

kavasmliekom
15. okt 2024

@domina_153 majú papiere o pôvode? Ak nie, tak môžu byť aj zo zlata, čistokrvné nebudú

cookie29
15. okt 2024

ved si pytaj od chovatela papiere...

zuzubb007
15. okt 2024

Čistokrvne sú ak má papiere k nim, ak nemá tak pravdepodobne niesu, treba si pýtať od predavajuceho

martul
15. okt 2024

@kavasmliekom
@domina_153 5 týždňové sú príliš mladé na to, aby mali papiere o pôvode. Takisto sa tam posudzuje veľa faktorov a nie jedna fotka.

domina_153
autor
15. okt 2024

Oni majú ešte len 5 týždňov len teraz pôjdu na prvé očkovanie a to všetko len sa nám nezdajú

7miriam77
15. okt 2024

Krásni mackovia❤️❤️❤️, no či sú cistorkvni neporadim

dada2703
15. okt 2024

@domina_153 rodičov si oboch videla,?

domina_153
autor
15. okt 2024

@dada2703 ukazovala mi len matku a otca vraj fotku nemá len hovorila že je tiež čistokrvný neviem nesedí nám to ako keby sa vyhybala nám ukázať otca a niesme si vôbec istý tou pani

sarandon
15. okt 2024

@dada2703 ukážu ti matku a otca ktorý s tým nemusí mať nič spoločné...

sarandon
15. okt 2024

Nekupovala by som psa ktorý nie je z registrovaného chovu.

dada2703
15. okt 2024

@sarandon registrovaný chov môže mať každý len prihlási ze ma psov a je to. Tam není potrebné nič. Každý jeden mnozitel to ma.

dada2703
15. okt 2024

@sarandon keď majú 5 tyz tak ma fena ešte mlieko a budú za nou chodiť skúšať ešte cecat

crazy_cat_lady
15. okt 2024

inzerat si nasla na bazosi, alebo ako si sa k nemu dostala?

sarandon
15. okt 2024

@dada2703 lepšie som asi mala napísať z chovnej stanice?

domina_153
autor
15. okt 2024
dada2703
15. okt 2024

@domina_153 ale ako belgický teda nevyzeraju. Pozri si fotky steniat s pp. To ma ďaleko od toho

dada2703
15. okt 2024

@sarandon chovná je fena. Chovateľsku stanicu máš na mysli🙂

sarandon
15. okt 2024

@dada2703 tak chovateľskú stanicu som myslela.

crazy_cat_lady
15. okt 2024

toto teda na belgickeho ovciaka nevyzera ani nahodou :D a cez FB by som urcite psa nekupovala. ak chces, oslov stanicu

mamutka
15. okt 2024

@domina_153 majú 5 týždňov, čakaj, že za chvíľu ti pani napíše, že ich matka ma nejaké zdravotne problémy, tak by bolo lepšie vziat si šteniatka čo najskôr, len čo začnú jest tuhú stravu. A bude vymaľované. To robia množky aby ušetrili na krmive. Rýchlo sa malých zbaviť a zobrať peniaze.
Ak ti nevedia predložiť doklady o rodičoch a neskôr aj PP šteniatka, tak čistokrvné nie sú.

domina_153
autor
15. okt 2024

@mamutka tieto už vyzerajú byť čistokrvne ?

sarandon
15. okt 2024

@domina_153 myslím že buď vôbec nerozumieš čo ti popísali alebo nečítaš

dada2703
15. okt 2024

@domina_153 to naozaj chceš psa z takéhoto prostredia??? A nie niesu čistokrvné keďže rodicia nemajú pp tera rodný list. Primiešanych tam môže byť 10 plemien . Hlavne nech ta zaujíma zdravie tieto plemena majú problémy dedičné co sa týka kĺbov, pately atď a nechci aby si v roku musela platiť 2tis eu za operáciu. Ak rodicia nemajú žiadne rentgeny a ty nevidíš ci nemajú toto ochorenie dedičné tak si zarobíš.....

wolf_
15. okt 2024

Čistokrvné sú JEDINE AK MAJÚ PP (preukaz pôvodu). Pozor, nedaj sa oklamať rečami ako "nemá PP lebo bol posledný z vrhu" "nemá PP lebo má takú a takú vadu" a podobné blbosti.. KAŽDÉ čistokrvné šteňa narodené riadnej chov. stanici dostane PP. Každé jedno. A taktiež pozor, očkovák, petpass nie je preukaz pôvodu. K čistokrvnému šteniatku dostaneš petpass (alebo očkovák, ale už je celkom štandard, že sa dáva petpass), preukaz pôvodu a aj zmluvu.

Veľa šťastia pri hľadaní 🙂

mamutka
15. okt 2024

@domina_153 to ide o ten inzerát, čo je tu pridaný? Tam je jasne napísané, že nemajú PP.
Teda mnozitelia čo na psoch zarábajú a majú úplne u riti kde to stena skončí.
Čítaj čo ti tu píšu, chovateľ musí mať preverených rodičov šteniat, RTG na dedične poruchy a pod, inak ta to môže stat ešte veľa.

konikfaridah
15. okt 2024

Vela krat som narazila na podobne otazky a diskusie a chcela by som vyjadrit svoj nazor lebo mi to niekedy neda, pre dobro psov a vsetkych naokolo.

Pre vsetkych tych, ktori rozmyslaju nad kupou psika.

Ked si chce clovek kupit psika ma tri moznosti: utulok, chovatelska stanica alebo bazos. Z tychto troch moznosti su prve dve tie lepsie, posledna je najhorsia. K prvej sa nebudem vyjadrovat, tu vsetci pozname a je lahka na pochopenie, psiky sa dostanu do zlej situacie, skoncia v utulku a je skvele im pomoct a dostat ich do milujucich rodin.

Druha moznost mat psika z chovatelskej stanice je najdrahsia z troch spomenutych, ALE. Velke ale. O psa je perfektne postarane, stravi s matkou dostatocny cas ktore stena potrebuje, ma opateru od chovatelov ktory to robia s potrebnymi znalostami a skusenostami, ma vybeh, dobru stravu, skvele podmienky. Na to aby mohol mat clovek stanicu musi absolvovat rozne vystavy, psom sa venovat, testovat ich na choroby a geneticke mutacie, hladat jedincov ktory sa k sebe z hladiska mnozenia hodia, aby z vrhu vznikli zdrave a spokojne psiky. Ak na to mate financie, a tuzite po konkretnej rase, odporucam. Je to sice drahsie, ale. Vyhnete sa veterinarom, statistika nepusti, nepreplatite na zdravotnej starostlivosti kvoli roznym potencialnym problemom pri nekontrolovanom chove. Mate vacsiu sancu ze pes bude mat perfektnu povahu, nezazil si ziadne traumy, ma skvely start do zivota. Vyhod je naozaj vela.

A kategoria bazos a im podobne. Zakazat. Nerozumiem preco je este dnes na Slovensku mozne mat doma chovy ktore nie su regulovane. Uvedomte si ze ktokolvek moze zobrat hociakych dvoch psov, a mnozit ich bez rozumu. V bohvieakych podmienkach, chovne feny opakovane casto pripustane, co sa v chov. stanici nesmie a nestane. Neriesi sa ci su chore, nachylne na choroby, ci maju zdravotne problemy, aku maju povahu, to nikoho nezaujima, lebo nemusi. Tych par milych fotiek na inzeratoch, to ze vam casto ani neukazu matku otca, nenechajte sa oklamat a zlakat nizkou sumou. Dole v pivnici su klietky plne smutnych zvierat a v obyvacke vystavene jedno velmi mlade stena v cute ruzovom pelechu. Stenata by mali byt dva mesiace pri matke, cim dlhsie tym lepsie, mat plnu veterinarnu starostlivost, ockovania, odcervenia, pet pasy, stravu, to vsetko nieco stoji. To ze pes na bazosi stoji 300 eur, to sa niekde jednoducho odzrkadlit musi. Veterinarna a celkova starostlivost nieco stoji.

Ten bazosovy scenar nemusi byt zakazdym az takyto hrozivy, ale nikdy neviete do coho idete, kolko vas to bude stat niekedy o 5 rokov, ked zistite ze vas pes ma zbytocne zdravotne problemy. Papiere o povode nie su pre koncoveho kupujuceho o medailach a zbytocnej prestizi. Ale o tom ze si statisticky velmi zvysujete sance ze kupujete skveleho zdraveho spolocnika s dobrou povahou a ze vsetci v jeho rodokmeni mali kvalitny zdravy zivot.

To ze ma niekto niekde ‘akoze psa typu A’ a pripusti ho k druhemu psovi tiez ‘akoze typu A’, to nezmanema ze mate doma cistokrvneho maltezaka, ovciaka a podobne. Nemate garanciu ze predosle generacie boli rovnakej rasy, a boli zdrave. Papiere garantujuce cistokrvnost hovoria o stave, zdravi a povahe celeho rodokmena, nie len rodicov. To by si mali ludia podla mna viac uvedomovat. Nie je to na srandu kralikov.

Ak chcete znizit pociatocnu investiciu do steniatka, urcite by som sla 100% radsej cestou utulku ako internetovych mnoziarni.

Utulky su plne psov (aj) presne z takychto bazosovych chovov, a to hovori samo za seba. Psiky ktore koncia v utulkoch su casto krat chore alebo maju komplikovanu povahu a su tazko zvladnutelne prave kvoli tomu odkial pochadzaju a ako sa k nim ne-chovatelia spravaju.

Nedajte sa zlakat nizkou cenou za psika s vierou ze sa vam do ruk dostane steniatko ktore tieto problemy mat nebude, to je loteria s velmi nizkou sancou na vyhru. Radsej podporte utulok, zachrante nejakemu psikovi zivot, alebo podporte chovatelov ktori to robia odborne a so srdcom. Skuste sa tejto problematike trochu povenovat, kupujete si spolcnika na niekolko rokov za ktoreho by ste mali byt dlhodobo zodpovedni.

Rozumiem ze nie kazdemu sa nad takymito vecami chce zamyslat, vela ludi o tomto celom vobec nic netusi a tesi sa hociakemu steniatku ktore si samozrejme zaslusi svoj milujuci domov. “Vina” je na strane mnozitelov, a mozno statu? ze to je nedostatocne regulovana problematika.

Ale chovy steniat v zlych podmienkach nezastavia mnozitelia samotni, im ide biznis im je fajn. Jediny kto to moze zmenit sme my, buduci majitelia psikov, ktory by mali robit co najzodpovednejsie rozhodnutia. Dopyt a ponuka.

Kto docital do konca dostava odo mna virtualnu psiu piskotku :D.

vkatush
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vkatush
15. okt 2024

Nevyznám sa do papierových, ale takto nejako vyzeralo jedno naše šteňa v kombo labradorsky retriever s vlčiakom.

dada2703
15. okt 2024

@konikfaridah veľmi pekne napísané až na to ,že Chs nemá toľko a nemôže... vieš o tom ,že Chs majú povolene 3 vrhy v priebehu 2 rokov na jednej fene? Tiež to nebude asi úplne z lásky..

vazektomia
15. okt 2024

@domina_153 pokiaľ nemajú PP, nie sú čistokrvné. Aká je cena? Ak okolo 300€, čistokrvné nie sú. Bude to jeden z milión prípadov, kde píšu v inzerátoch,, čistokrvné bez PP ". Nič také neexistuje. To je akokeby chceš kúpiť suchú vodu. To sa nedá.