Strihanie pazúrikov psíkovi

22. aug 2024

Ahojte, poraďte mi prosím, kto má skúsenosti s tým, že si psík nechce za žiadnu cenu dať ostrihať pazúriky. Chytiť labky si dá, ale akonáhle vidí klieštiky, nedá si so sebou robiť nič. Celkove je s ňou dosť zlá "manipulácia", nechce si dať nič pozrieť, urobiť, ani kúpať. Je to psík stredného vzrastu, ale má veľkú silu. Traja dospelí ju nedokázali udržať, keď jej veterinár pred rokmi nasilu tie pazúry strihal. Myslím si, že odvtedy má pred tým rešpekt a strach dať si niečo robiť. Inak je to zlatý, krásny, milý, prítulný psík, taký "mojkací". Neviem, či s tým máme zájsť k veterinárovi, aby jej dal niečo na ukľudnenie, nerada by som bola, keby musela kvôli tomu byť v narkóze. Je niečo, čo by sme jej mohli dať doma, napríklad prírodného charakteru, aby sme jej tento úkon, pre niekoho bežný, mohli urobiť doma? Ďakujem za každú rozumnú radu.

kiki68
22. aug 2024

Skusila si pilnik is dremel? Nam to islo s tym pekne

autor
22. aug 2024

Ešte som o tom nepočula, to je určené na tento účel alebo tak "všeobecný" pilník?

kiki68
22. aug 2024

Je ho na tento ucel, konkretne pre psy.

biglovemom
22. aug 2024

A musis mu strihat?
V zivote som nestrihala pazure na betone sa pekne zbrusuju

naneta258
22. aug 2024

@biglovemom mojej za zbrusia len zadné, predné musíme strihať

autor
22. aug 2024

Veď aj moja by potrebovala len predné, aj to len na jednej labke, pretože na tej druhej si ich skráti sama🙂

autor
22. aug 2024

@kiki68 Kde ho prosím môžem kúpiť? Nemáš nejaký link? Ďakujem.

simca06022011
22. aug 2024

netreba ist na to styylom, traja ho na silu drzat, prave psa este viac vynervujes podla mna, bude to nasilu a nebude chciet.. na nete mas kopec videi a postupov, najskor sa uci pes maskrtami, aby sa nebal cvakaciek, potom si to postupne da robit a po case nebude riesit. ziadne na silu... niekedy pomaha trik s arasidovym maslo a podobnou maskrtou, proste pes je zaujati niecim inym a neriesi.
Ale zacala by som lahsimi vecami...
Ja mam stredne velkeho psa, nemusi velmi nic.. ale da si to uz spravit bez vacsich problemov. Pilnik je somarina, trva to dlho (moj ma teda dost velke tie pazure aj siroke, mame pilnik od furminatora) a je z toho zvuku moj pes nervny.. cvakacky = chytis, nasadis, cvak vybavene.. moj kym bol vonku = nemuseli sme strihat, ale uz vychadzky mu na predne pazure nestacia na zbrusenie.
Veterinar jej to nevie ostrihat? mojho ked nespolupracoval na zaciatku vobec doma a uz sa mu predny jeden aj zlomil pazur, proste vylozil na stol, chytil a ocvakal mu to za minutu vsetko - a s praxou, mne to vzdy dlhsie trva, lebo neviem ako daleko mozem strihat

gejb
22. aug 2024

Tiez mame psa ktorý si nenechá nič...ani u veterinára.
Kúpili sme elektrický pilnik - odporúčam.
Psa sme zvykli na neho tak, ze som si sadla ku nemu, pilnik položila vedľa neho. Dostal piskotu. Pohladkala som. potom som ho zapla. Dostal piškótu. Chytila som labku. Chválila. Priložila pilnik na sekundu. Dostal opäť piškóty. Potom na dlhšie a tak ďalej...teraz si nechá na jeden sup všetky labky spraviť.
Hlavne nenásilne, pomaly, nech vie ze mu nic nehrozí .
Rovnako by som postupovala s cvakackami

gejb
22. aug 2024

A teda môj pes mal navyše aj traumu zo strihania pazúrov keďže som mu raz zastrihla do živého...kliešte leteli do koša.
Odburali sme takto strach aj z vysávača a kefy na srst...nechali sme to len polozene niekde na očiach, pár dní . Pes sa tomu najprv vyhýbal ale keď sa mu nič nestalo, kefa sa nehybala, vysávač nehucal tak si to prestal všímať...a už mu teraz nic z toho nevadi

autor
22. aug 2024

@gejb Kiežby to aj s našou tak išlo... Skúšali sme aj chválenie, mojkanie, maškrtky, ktoré má rada... Aj kliešte položené vedľa nej, nič. Keď sa priblížime k labke, ujde preč. Už som z toho zúfalá, má ich strašne dlhé, ohýbajú sa jej na stranu. Dávam za vinu veterinárovi, že jej to urobil nasilu, aj keď som ho žiadala, nech to nechá...

kiki68
22. aug 2024

Ja som kupila v kamennom shope, ale maju na Amazon

kiki68
22. aug 2024

@gejb presne takto som to robila aj ja a zvykol si na to

gejb
22. aug 2024

Úf. No mne sa nechá ostrihať, pri mužovi sa ale tvari ako chúďatko lebo je na neho často mäkký.
Tam pomohlo že na neho zhucal a dal mu to príkazom- sadni. Zostaň. Ale nedrzal ho nasilu ale autoritativne prikázal...
Skúste mozno ten pilnik...

biglovemom
22. aug 2024

@naneta258 😊

tundra
22. aug 2024

Ja pouzivam mini brusku😉.Skus mu dohovorit,ako vo videu😂
https://youtube.com/shorts/cJVHSBr88o4?si=GNg7e...

simca06022011
22. aug 2024

robia to aj na silu, ked treba tak treba = ale nie tak, ze ho 3ja drzia. PRoste zhucala som ho, sadol, chytila som a strihala. Keby som cakala na povolenie, nie je ostrihany nikdy. Najma ked zo zaciatku ani ta maskrta velakrat vobec nie je motivacia
Ak ma tie pazure take zle, tak zase vet a proste strihat tam, vsetko lepsie ako nechat to tak

cvargajedna
22. aug 2024

My keď ideme strihať pazure tak kúpime balík piškót 😀 a pri strihani mu žena dáva piškóty a ja striham takto to máme rýchlo hotové behom 5min a nemusím sa znim naťahovať , sem tam zavrči ale viem že nikdy by ma nekusol niejak fakt silno, je to len také výstražné

svokrinjazykmonika
24. aug 2024

@cvargajedna nie si ty môj muž? 😂 My to robíme tak isto doma 😁
Autorka - manžel si ho chytí ako bábätko a kým cvaká tak ja do neho ladujem piškotiky. Ak vám nezaberá ani nejaký obľúbený pamlsok tak neviem poradiť.