Stratený kocúr

kocurboro
23. sep 2024

Prosím o rady, skúsenosti od chovateľov mačiek.
Minulé leto som na ceste mimo obce našiel mladého kocúra bez chvosta, odniesol som ho na kliniku kde ho ošetrili, začipovali a rozhodol som sa si ho nechať. Kastrovanie som odkladal lebo chvost sa ťažko hojil.
V noci pri mne zaspával s tým, že pravidelne cez noc vybehol na lov a nad ránom už bol dnu. Je starý cca 1,5 roka.
Pred nedávnom sa však nevrátil, dnes je to už 7 dní ako nebol doma. Pred 4 dňami ho videl sused ako behá za mačkou.
Do schránok po dedine som poroznášal letáky s jeho fotkou a kontaktom.
Nikde ho neviem nájsť, je šanca že sa ešte vráti? Cez noc už nie je najteplejšie. Pred autom a cudzím psom má rešpekt. Doma mal pestrú stravu, lovil pre zábavu...
Ďakujem za každú odpoveď.

angela85
23. sep 2024

Áno, susede sa vrátil po dvoch tyzdnoch

cacianka
23. sep 2024

kocúrovi zavoňali mačky, nie je zvedavý na svojho pána. sú to svojské zvieratá, veľmi radi sa túlajú, alebo zakotvia na čas niekde inde. Keď sa mu uráči, vráti sa.

mimikarol
23. sep 2024

My sme mali kocúra ktorý žil u nás a ešte u niekoho. Doma býval tyzden-dva, a potom týždeň - dva ho nebolo. Trvalo to tak dlho až sa raz už nevrátil

dobryden
23. sep 2024

@kocurboro Susede tak pravidelne zdrhaval na 2-3-mesiace kastrovany kocur.Ta sa s nim uz aj lúčila.2krat dosiel po 2 mesiacoch,no raz dosiel tak ze potok do tyzdna uhynul.Ona mala ale podozrenie ze ho niekto priotrávili alebo niekto buchol autom.

aalt
23. sep 2024

My sme mali jeden rok rekord tusim 4 mesiace. Bol prec cele leto a vratil sa az na jesen ako keby ani nebol prec. Ak zije a nachadza sa v okoli, tak sa vrati. Ale bol to taky polodivy kocur, nemal rad hladkanie/chytanie ani nic podobne, chodil sa iba ohriat a najest. Ze bol "prec" niekolko dni, bolo u neho uplne bezne.

mk1111111111
23. sep 2024

Ak sa mu nic nestalo, alebo ho niekto nevyviezol niekam daleko, tak sa vrati. Nekastovany kocur sa moze v case ruje tulat veeelmi dlho, ale vzdy vie, kam patri.

ukgirls
23. sep 2024

ked vytrtosi macky v okoli tak vystaveny dolezie domov ..daj mu pore dom granule a vodu ..a ked sa objavy sup na veterinu ho dat vyjastrovat ..jak maju macky ruju kocurom sa zatmie a prepina im .. a zrovna vtedy koncia najviac pod autami

kocurboro
autor
23. sep 2024

Už som ho našiel...žiaľ zrazilo ho auto 200 metrov od domu.
Moja chyba že som ho nedal vykastrovať 😪

colsami
23. sep 2024

Ano moze sa este vratit.
Pre nas je sice ochladenie, ale pre macku (aj ked byvala vnutri) je to nic teplota, ona si najde vonku teple miesto i tak.
Hned ako sa vrati (ak sa vrati), treba ho kastrovat, toto je problem, chvost nechvost, mohol sa vykastrovat.

Edit po Tvojom prispevku - je mi to luto, ze to takto dopadlo...

aalt
23. sep 2024

@kocurboro ☹ ked chodim domov, tak sa vzdy bojim, ze takto najdem nasu ... a teraz sa chystam naucit chodit von druhu ... Starsia je opatrny bojko, mlada, zvedavy blazonko.

refly
23. sep 2024

Je mi ľúto že to dopadlo takto :/ Bohužiaľ, mačky, čo chodia von sa málokedy dožijú dlho. Kolegyňa púšťala takto von mačky, zrazilo zrazilo jednu, zrazilo druhú a tie nové sú už veru iba vnútorné. Tie staré sa nedožili ani dvoch rokov, čo je fakt na mačku bieda.
Veterinári a chovatelia odporúčajú mačky nepúšťať bez dozoru von, kvôli tej vysokej úmrtnosti. A celkovo prosím ľudí aby sa zamysleli že či chcú aby sa ich mačka dožila 15-20 rokov, alebo 1-2.

oli18
23. sep 2024

Ak byvas v okrajovej casti mesta, alebo na dedine, macku moze zlikvidovat aj liska, kuna, ci tchor.

lauricka
24. sep 2024

@kocurboro mrzí ma to, ale aj kastrovane zviera si rado vybehne, mohlo sa to stať aj tak. To by ste ho nemohli vôbec púšťať von. Možno časom darujete domov mačke bez domova znovu. Všetko dobré!

fairestofthemall
24. sep 2024

Keď vám môžem poradiť, lebo ešte sa môže vrátiť - keď sa vráti, majte ho prosím vás už iba vnútri, keď tak mu na stránke lacneliahne kúpte takú volieru s pletivom za 200€ (ja som prvú kúpila ešte za 169, druhú už za 199 pre kuriatka) a z jednej strany nedáte pletivo a to prirazíte k stene. Najlepšie to je, ak máte pivnicu, my otvoríme pivničné okno a mačky chodia tam, majú tam aj drevá na škrabanie, také plošiny, kde aj spia, keď sa opaľujú. Takto zabránite, že by dostal FeLV alebo FIV, to naozaj nechcete zažiť.

dusankomoj
24. sep 2024

@fairestofthemall už jedine zo záhrobia,autor písal že ho našiel zrazeného😭

mk1111111111
24. sep 2024

@kocurboro mrzi ma to, citim s Tebou

kocurboro
autor
24. sep 2024

Ďakujem...už má svoje miesto na záhrade. Nikdy som mačky nemusel, ale tento mi veľmi chýba. Aj psovi je smutno, boli to parťáci. Žiadny už nebude ako on, už nechcem inú mačku.

slavomira236
24. sep 2024

@kocurboro dcerkin kocurik je kastrovany ma 1 rok a 3 mesiace cca a tyzden je doma potom zdrhne . Uz som ho neraz hladala cez fb .aj sa nasiel na opacnom konci mesta odkial sa nevedel vratit..celu zimu bol dnu az na jar som ho zacala pustat von .teraz sa naucil chodit k susede len par domov vyssie. Ta suseda mu zacala kupivat zrat on sa nazere a lezi tam potom a ja musim ponho chodit. Este ho aj vola inym menom pritom vie ako sa vola..uz som jej xkrat povedala nech mu nedava jest lebo potom nejde domov .ona mudra ze viete kde je. Nazlostena som na nu. Pritom doma sa ma jak vo vaticke..Tolko je maciek v utulkoch a ona si premenuvava nasho kucura..este aj mlieko mu dava kravske..nas kocurik je taka povaha rad sa tula dava hladkat neboji sa ludi...Takze kastrovanim nie vzdy docielis aby sa zdrzoval doma . Jedine tym ze bude len domovy..Aj nas je uz dnu 3tyzden na odvykacke od susedy. No pochybujem ze mu to pomoze. Este sa moze najst .skus aj fb skypinu mesta. Alebo ak u vas mate nejaky macaci utulok

aalt
24. sep 2024

@kocurboro aj ja som si hovoril ze nie, kym som sa na prechadzke nepotkynal o hladnu tulacku ...

dioliana1
25. sep 2024

Nam sa kocur vratil po 2 rokoch, prisiel za mackami 😁

drobcek100
26. sep 2024

@kocurboro Je mi veľmi ľúto. Bol taký zlatý.

drobcek100
26. sep 2024

@kocurboro My sme mali takéhoto Murka a Ritu
Boli z ulice malé mačiatka.Ale nepustili sme ich von pokiaľ neboli sterilizované.Von išli keď sme prišli z práce, ale večer museli byť doma
Teraz máme už len jedného zo šiestich, všetky prišli z ulice, alebo nám ich dali do dvora a tie ktoré odišli sa dožili 12-14 rokov.Jednu nám niekto otrávil.Ja si myslím, že ešte dáte domov nejakej malej mačičke 😺😺😺

mk1111111111
26. sep 2024

@slavomira236 ja mam na to pohlad z druhej strany. Aj my mame macku a chodi k nam aj susedova. Nasej dam jest a susedova sa tiez ponukne. Co ju mam prehodit cez plot? To by mi srdce nedovolilo. Alebo nasej nedat? A nie, zial, neviem nasu pustit na jedlo dnu.
Mame aj davkovac, nakolko chodime aj mimo dom, tak sa u nas nachrumu aj ine macky zo susedstiev, mne to nevadi, aspon nie su hladne.

kocurboro
autor
26. sep 2024

@drobcek100 neskutočne bol vďačný, podľa mňa si pamätal aj ten deň keď som mu ako jediné auto zastavil, zatiaľ čo iné jazdili nad ním...strašne mi chýba naše večerné zaspávanie, až kým som nezaspal mi ležal na hrudi a chcel sa škrabať.
Aj keď nemal chvost a mal odhryznuté z ucha, pre mňa bol dokonalý. Nezaslúžil si takto dopadnúť po tom ako sa mu ťažko hojil ten chvost. Nič mu nevyčítam, naučil ma lepšie pochopiť mačky a prežil krásny život, škoda len že tak krátky.

aandrea9
26. sep 2024

@kocurboro toto je veľmi drahé ponaučenie. Kocúra stálo život 😔

slavomira236
27. sep 2024

@mk1111111111 ale oni macku nemaju..a zacala nasmu kupovat konzervy. A este ju aj premenovali. Pritom vedia meno..a najlepsie ked mu leje kravske mlieko