Šteniatko nechce chodiť na prechádzky

simi_luk
27. nov 2024

Ahojte, chcela by som sa len spytat, ci nema niektora z vas skusenost s tym, ze steniatko nechce chodit na prechadzky. Ma 3 mesiace, mame ho uz vyse tyzdna, a aj ked ideme na prechadzku, vykona potrebu a hned sa taha domov. Pozerala som si aj nejake clanky, videa. Skusala som s nim po dobrom, hracky, pamlsky, nic. Skusala som bohuzial aj po zlom, tiez nepomohlo. Ano, chystame sa na cvicak, ale chcem najst nejaky naozaj vhodny, nie hned prvy, ktory tu mame. Naozaj som uz v koncoch. Prosim, ak mate nejake cenne rady, al. s tym mate skusenost, budem rada, ak mi poradite, ako na to.

dzulli1980
27. nov 2024

A nenapadlo Ťa, že sa možno ešte bojí? ... je u vás týždeň, je to šteňa ... to, že si skúšala po zlom, znamená čo? Udrela si ho?

andrea_82
27. nov 2024

Predtym, nez ste ho doniesli, bolo, predpokladam, stale v interieri. Proste mu je zima, zem je studena a nie je zvyknute. Dobre je, ze vonku vykona potrebu, nenutila by som ho byt tam dlho. Postupne cas vonku predlzovat.

katarinaba
27. nov 2024

Boze, ved je to malicke babatko. Je v novom prostredi nieco cez tyzden. Este sa boji teba, prostredia kde cika a ty ho tahas na prechadzky? Daj mu cas.

simi_luk
autor
27. nov 2024

@dzulli1980 Nie, to urcite nie, skusala som ho potiahnut, samozrejme nie zas nejak silno. Napr. ked ideme z dalsim psom, pekne ide. Cize on na voditku chodit vie, len ked ideme okolo bytovky, tak vobec. Sadne si, alebo sa taha domov.

dzulli1980
27. nov 2024

Ešte je maličký, je v novom prostredí, daj mu čas, naučí sa.

zojazoja
27. nov 2024

este som nemala šťeňa, ktore by hned v takomto mladom veku dávalo prechadzky na prvú šupu. Ciže je to uplne normalne, zahod to za hlavu. nič sa nedeje. P.S. vsetky! vsetky steniatka som vonku vlačila na rukách 🙂 🙂 potom zase polozila na zem a ked nechceli, nevladali, zas na ruky 🙂 🙂 🙂praví psíčkari sa teraz pohoršia...ale aspon boli vonku a čučkali a sledovali okolie, a auta a ludi. Nikdy ziadny pes potom nemal problem, ze by nechcel chodit normalne von.

simi_luk
autor
27. nov 2024

@zojazoja Presne tak to robim aj ja, ked nechce, prenesiem ho na ine miesto. Len teda som nevedela, ci robim dobre. A ked som sa pytala ludi, ktory maju take iste plemeno, poradili mi, aby som ho tahala, atd. Len neviem, mne to je luto, a za dalsie sa bojim, ze tomu psovy len zbytocne uskodim tym, ze bude mat traumu chodit von…Kazdopadne dakujem, upokojilo ma to🙏, a budem vediet.

cacianka
27. nov 2024

Chovan stanica - mali by ste konzultovať s nimi

misiak7777
27. nov 2024

@simi_luk daj mu čas 🙂 za pár mesiacov ho zasa nebudeš vedieť dostať domov 😃😃

heln
27. nov 2024

@simi_luk tak neviem, u nas je november, celkom zima obcas, blato, trochu sneh, mokre chodniky, niektore aj posolene....
moze mu byt proste zima a nechce ist do toho necasu, nepises plemeno, kup mu svetrik, natri labky a prenes ho na miesto kde chces aby vykonal potrebu, ak teda nie je velke, domov uz pobezi sam.

nynia
27. nov 2024

má len 3 mesiace s takými maličkými stačí byť krátko žiadne dlhé prechádzky a neviem ako je u vás ale u nás pri takom škaredom počasí sa ani starším psom nechce veľmi byť vonku. 🤣