Šteniatka a papierovačky

3. jún 2024

Ahojte, mám 4 ročnú sučku, chcem ju dať na krytie. Je tu niekto, kto sa v tejto oblasti vyzná a vedel by mi poskytnúť informácie ako to funguje, ako postupovať - aj neskôr po pôrode čo sa týka šteniatok. Ďakujem

aliaray1
3. jún 2024

Ahoj, no chovatelske stanice maju tieto informacie aj zo zvazu. Nevies, ci mas chovnu sucku na papieroch. Ak nie, tak si mnoziaren, info idealne u veterinara potom.

aliaray1
3. jún 2024

*tak si mozno aj mnoziaren (nepozname sa). Ide o to, ze info mas bud od zvazu alebo ak nie je fenka s papiermi, tak veterinara treba dohodnut, on ti popise aj postup pred a po porode.

andrejkap123
3. jún 2024

Mas fenku s papierami ? Ak nie tak na co im to chces robit?

colsami
3. jún 2024

Ahoj, ak mas sucku normalne s rodokmenom, obrat sa na svojho chovatela, pripadne chovatelsky klub Tvojho plemena. Kazde plemeno ma totiz iny postup pri uchovneni, kryti, vybavovani, atd.

autor
3. jún 2024

Samozrejme že má papiere, inak by som to nezisťovala 😉
Len neviem ako postupovať

colsami
3. jún 2024

Tak volaj svojmu chovatelovi, vysvetli Ti postup, prip.to najdes na webe Klubu.

heln
3. jún 2024

ak mas fenku s preukazom povodu, tak si mala najskor absolvovat nejaku vystavu, kde by jej urcili ci je chovna. moze byt chovna prvej alebo druhej kategorie, alebo nevhodna na chov.
v kazdom pripade sa treba obratit na chovatela/chovatelsky klub plemena.

colsami
3. jún 2024

@heln to co pises nie je pravda. Kazde plemeno to ma inak. Niektore vobec nemaju triedy chovnosti a niektore dokonca ani vystavu k uchovneniu.

rozculena
3. jún 2024

to plemeno nemá klub chovateľov?