Starostlivosť o psie labky a srsť

22. okt 2024

Ahojte. Používate niekto tieto prípravky na labky a srsť? Rozmýšľam nad tým, ale doteraz sme nič nepoužívali 😬
Môj má tráviace problémy, používame len granule od Specific a trochu sa obávam, že keby si oblizoval následne labky alebo nos, aby ho nepreháňalo z toho.
Čím ošetrujete labky vy? A srsť? Myslím niečo iné ako šampón 😁

ukgirls
22. okt 2024

tak zalezi aj co mas za psa... nohy mu umyvam v cistej vode a kupem ho v psiom sampone.. kedze je chlpata gula tak ma sampon 2in 1 aby sa lahsie rozcesal plus spraj na rozcesavanie na psy . inak ziadna extra strarostlivost .. ked sa uspini vonku tak len cistou vodou -zas vela samponu a sajrajtu mu moze iritovat pokozku .. dobre je davat aj salmon oil na lepsiu srst a pokozku ..

autor
22. okt 2024

Mám kríženca, srsť má dlhú asi ako labrador ale mäkšiu ako bigl. Šampón mám, s tým som spokojná, ale napríklad labky má také suché, tvrdé. Tie vankúšiky má také drsné a stále si ich líže. U veterinára sme boli, nič tam nemá. Akurát často hnačkoval a kvôli tomu ta strava. Zaujíma ma, či niekto ošetruje psom tie labky a keď si to pes líže, či z toho potom nemá hnačky napríklad

colsami
22. okt 2024

Vankusiky su uplne bezne drsne, suche, tak to ma byt.
Ked si pes lize labky, najcastejsie je to alergicky podklad, pripadne v spojitosti s kvasinkovou infekciou. Je to take charakteristicke.
Ak si pes lize labky - nie je to OK ani normalne, ale signalizuje to problem.

"U veterinara sme boli, nic tam nema" - boli robene nejake odbery a diagnostika? Lebo toto su veci, ktore volnym okom nevidis.

lucia23529
22. okt 2024

No na srsť sme nedávali nič…ide o kvalitu jedla/granul a tam sme dávali rybaci olej pár strekov podľa dávkovania a ma nádhernú lesku srsť. Labky sušiť uterákom nech ich nemá vlhké pred tým než idu spat do koterca alebo leží niekde v pivnici. Keď tak sme dávali taký silno zelený prípravok po ktorých mal pár dni zelene labky lebo mával často zapálené ale už si nepamätám ako sa to volalo ale bolo to super

autor
22. okt 2024

Áno, boli robené odbery, komplet krvný obraz a je to ok. Naozaj nie som z tých, čo majú psa len tak alebo naňho kašlú. Je to ako moje dieťa. Prikladám fotku, ako to vyzerá. Miesto, ktoré si často líže.
Neviem, či je to od nudy. V rámci toho, že sme zamestnaní, chodí vonku keď sa dá a aby sa unavil. Doma keď sme, tak spí. To píšem v rámci toho, že má aj vychádzky, aj oddych

sofiia87
22. okt 2024

Ja mam coko labradora, dostava lososovy olej do granul a na labky mam taku masticku, ale pouzivam len ked su ozaj horucavy alebo ked chodi po posolenych chodnikoch v zime.

autor
22. okt 2024

Používam tieto granule. Verím, že su kvalitné 😬

autor
22. okt 2024

Skúsim tým lososovim olejom postriekať granule. Môžte mi nejaký odporučiť?

lejllamt
22. okt 2024

Aj kokosový olej by bol fajn.... ja osobne ho tiež používam z vonku aj vnútorne...psíkovi by ublížiť nemal ani na to trávenie...

colsami
22. okt 2024

@autorka: odbery na krvny obraz absolutne nic nehovoria o susp. alergickom podklade ani kvasinkovej infekcii. Takze ak je toto jediny odber ktory bol robeny, tak pes diagnostikovany riadne nebol.
Alergicke screeningy su aj trochu drahsie, takze by si o nich vedela.

Krmivo, ktore davas je navyse upravene pre psov alergikov, takze ano je mozne ze tam boli alergeny v strave co psovi nesedeli, rovnako ako je mozne, ze unho budu aj vonkajsie alergeny na ktore reaguje, kedze si tie labky takto vylizuje. A opakujem, je to najcharakteristickejsi znak toho, ze moze byt problem na alergickom podklade. Proste to nijak clovek neoklame. Akonahle mi na ambulancii povie majitel ze pes si vylizuje/vyhryzava labky, postupnou diagnostikou (krvny obraz vobec nestaci) je u 95% takychto psikov potvrdena alergia.

A pozor na oleje - psy s citlivym travenim z takych olejcekov do krmiva navyse, vedia pekne hnackovat.

ukgirls
22. okt 2024

milujem tuto stranku-je tam dobre rozobrate jedlo a % ktore ma ake percento hodnoty .. aj ked je to uk stranka a vacsinou je tam uk jedlo nasla som tam aj tuto znacku a teda nic moc https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-revi... sice cerveny sacok ale znacka ta ista... moj ma extremne citlivy zaludok a je na raw foode ... a odkedy ho ma ma konecne normalne hovienka,neprdi a neskriabe sa

autor
22. okt 2024

@colsami máš pravdu, teraz keď si to spomenula, tak áno. Spomínal veterinár, že su ešte nejaké testy, ale že to stojí cez 400€, s tým sme súhlasili, ale povedal, že by rovno zmenil granule na tieto a uvidíme, či to pomôže. No a trávenie má už v poriadku. Tak sme to ďalej neriešili. Bolo to už pred časom, tak som na to zabudla.
Na čo konkrétne by mohol byť ešte alergický?

autor
22. okt 2024

@ukgirls myslíš, že jej mám dávať raw lososa?

ukgirls
22. okt 2024

ja nieosm expert ale podla mna nie... moze obsahovat parasity ... raw jedlo pre psy je z kvalitneho masa a plus je v tom aj zelenina a ine primesy ako kosti -a je to vyvazene .. kazdopadne nasla by som aspon ine kvalitnejsie granule .. vygoogli si znacky hodnotenia a podla toho ..

colsami
22. okt 2024

400e je palka, tomu sa mi az nechce verit. Ale ok, mozno v tom je naozaj nejaky velky komplex.

Zakladny alergicky screening na vonkajsie alergeny stoji podla kliniky a mesta od 60 do 100e.
A potravinove alergeny podla toho kde do labaku to ide, priemer cca 150euro.
Bud vonkajsie, alebo potravinove. Ak by si mala analergennu stravu, vieme potravinove vylucit, ale to toto krmivko nie je, takze moznosti ostavaju otvorene vsetky. Ak je to mlady pes, urcite by som isla do testovania (kedze evidentne aj po zmene stravy si pes stale lize labky), inak to nezistite.

libusak
23. okt 2024

V zime ked solia umyt a natriet obycko vazelinou

autor
23. okt 2024

@colsami chodíme do Košíc na KVP, neviem či poznáš tu kliniku .
Toto krmivo teda nič nevylúčilo? Myslela som, že keď už nemá tráviace problémy, tak je to ok 😵‍💫
Má 10 rokov. Takže ty si myslíš, že je to prejav alergie?
Tak mám ísť teda vlastne čo žiadať . A aké krmivo teda máme dávať, aby sme vylúčili potravinové alergie?
Ja som to tak pochopila, že toto krmivo je to najlepšie, čo je, že je tam ta bielkovina už nejako spracovaná či čo a keď prestala hnačkovať, tak som myslela, že je to ok

colsami
23. okt 2024

Ano poznam.
Kliniky sa kludne drz, ale chod do testovania. Nevidim dovod ziadat ine krmivo ak jej toto sadlo. Navyse trva 6-8 tyzdnov krmenia kym telo uplne reaguje cisto na potravu co davas, preto je aj nejake posudzovanie alergii na zaklade eliminacnej dieta velmi zdlhave. Krmivo ponechaj nateraz ked psik je spokojny - ale kedze evidentne si stale lize laby, takze nejaky problem tam stale je. Ja by som zacala testami na vonkajsie alergeny (napr panel v IDEXXe mam rada, buriny travy stromy pele prach roztoce), ten test je aj o dost lacnejsi nez potravinove alergeny. Ak by tieto testy nic nepotvrdili, az potom by som isla do tych potravinovych.

V tomto krmive je inak spracovana bielkovina, ale nie je uplne zbavena alergenov (toto je len pri krmive ANALLERGENIC).

karolsi
Včera o 21:23
Používateľ karolsi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od karolsi.

Ahoj 🙂 ja používam na srsť nášho labradora Marleyho len šampón a sprej s probiotikami a s mastnými kyselinami omega 3,6, a 9 aby bola srsť lesklá a hebká. Dala som si záležať na kvalitnej európskej kozmetike a tak som po poriadnom lustrovaní webu a debate s veterinárom vybrala toto - https://www.provilan.sk/starostlivost-o-srst-300ml-s-probiotikami/ a som riadne spokojná